olej ve výfuku

Trápí Vás něco na voze?

olej ve výfuku

Příspěvekod Pavel83 » 12.06.2014 20:13

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, kde může být problém? Před asi týdnem jsem zjistil nemilou věc, že se mi objevují černé kapičky oleje v garáži po nastartování motoru. Uvažuju, že jestli to nepřestane, tak to nafotím a zajedu do servisu. Na to, že auto mám od konce dubna, tak fakt super. Žádné auto z rodiny to nikdy nedělalo a na tom místě parkuju pouze já, takže jiné auto to fakt není.
Pavel83 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: olej ve výfuku

Příspěvekod Pavka » 13.06.2014 00:03

Tak to bych moc nečekal a jel do servisu. Nejsem odborník, ale tohle vypadá že se dostává olej do palivové soustavy a to není dobře.
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Pavel83 » 13.06.2014 13:14

byl jsem v servise, tam mi řekl, že je to nejspíš kapičky vody se směsicí nečistot z výfuku, což se může stávat. Ale stejně tam zajedu, ať to zkontrolují.

nejlepší na všem - kdybych chtěl náhradní auto, nemáme, nemáte na to nárok, ikdyž to není závada mou vinou, ale vinou výrobce
Pavel83 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 13.06.2014 21:36

a si si isty ze je to olej?ci to fakt neni voda zaciernena od sadzi vo vyfuku aj ked je pravda ze vzdy ked vidim auto curat cez vyfuk je ta voda cista nie cierna.a mizne ti olej dolievas?podla mna ak by ti olej vytekal cez vyfuk tak by sa ti musel rapidne minat v motori.Olej ktory prenikne do valcou(cez piestnekruzky,gufera ventilov atd) sa spaluje a vtedy to zistis na farbe vyfukovych plynov a tiez ked si privonias k vyfuku, spaleny olej ma charakteristicku vonu
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Pavka » 16.06.2014 23:55

Tak to si je budeš muset trochu vycvičit :) . Mě taky ze začátku nechtěli půjčovat náhradní vozidlo když jsem měl auto v servisu. Pouze za poplatek :? . Tak jsem se ohradil, no a teď jsem měl zapůjčeného cee`da v sw celý týden pouze za naftu. Co jsem projel to jsem dotankoval. V dnešní době když je takováhle konkurence je divné že si to ještě servis dovolí nenabídnout náhradní vozidlo, pokud je vada na straně výrobce :kia: .

Pavel83 píše:byl jsem v servise, tam mi řekl, že je to nejspíš kapičky vody se směsicí nečistot z výfuku, což se může stávat. Ale stejně tam zajedu, ať to zkontrolují.

nejlepší na všem - kdybych chtěl náhradní auto, nemáme, nemáte na to nárok, ikdyž to není závada mou vinou, ale vinou výrobce
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Zpět na Závady