Zatuhlý čep na táhlech stěračů

Trápí Vás něco na voze?

Zatuhlý čep na táhlech stěračů

Příspěvekod semik » 18.09.2016 22:10

Z ničeho nic mi začaly jít stěrače strašlivě pomalu, po odeklování se ukázalo že jeden z čepů (ten co nese spolujezdcův stěrač) je pekelně zatuhlý, obdivuju že stím vůbec ten motorek dokázal hnout.

Našel jsem podobnou zkušenost majitele Octavie .. nemáte tímhle rozebíráním někdo zkušenost? Obávám se že ta slitina v které to je zasazené praskne. Rukou s tím nehnu, WD 40 zatím nezabral. Trochu jsem střed vysunul údery na zadní část, ale dál se nedaří.

Díky za případné rady jak to rozpohybovat a nezničit.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
semik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Zatuhlý čep na táhlech stěračů

Příspěvekod 4sAd » 18.09.2016 22:17

Zkusil bych to zahřát, nebo ochladit. Pokud by to nezabralo, tak to zkusit dát do ultrazvukové lázně.
4sAd Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
170000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 19.09.2016 07:00

Ahoj, přesně to samé se mi letos stalo na novém Cee'du. Během týdne se stěrače postupně zpomalovaly, až se úplně zastavily. Servis mě do týdne vzal a snažil se to rozhýbat, až jim to prý prasklo a já jsem musel týden čekat na náhradní díl (týden jsem byl bez auta) a ještě k tomu mi servis rozbil přední okno. Vše vyřešeno v rámci záruky.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 19.09.2016 14:11

WTF? rozbil predni okno? co proboha u tech steracu delali?
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod semik » 20.09.2016 18:40

Rozebrání čepu stěrače nakonec nebylo takové peklo jak to vypadalo. Za víc jak 24h to nasáklo dost WD40, potom když jsem chtil ten plocháč co je na čepu naražený do svěráku tak to šlo pozvolna vytáhnout při kroucení čepem. Nějakých 15min zápolení o každý milimetr ale povedlo se.

V hliníkovém pouzdru jsou dvě mosazná ložiska. Na začátku a na konci. Mezitím byla spousta rzi, a možná nějaké zbytky vazelíny. Čep je v téhle středové oblasti solidně orezlý. Po očištění vybroušení to myslím bude ještě dlouhou sloužit.

Při montování zpátky do auta sem narazil na to že jsem si nezapamatoval nulovou polohu. První pokus je vyfocený... stěrač šel správným směrem, ale pak vlítl do motorového prostoru a vrátil se. Správná poloha je naznačena šipkou. No doufám že už to rezebírat nebudu.

Když teď vidím jak rychle stěrače okno setřou, tak se to mršilo minimálně mnoho měsíců ne-li let.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
semik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady