Ahoj, na mém novém Cee'du SW 2013 se objevila nová závada. Po cca. 115.000 km mi napraskl ovladač (joystick) tempomatu (ten kde je přidávání a ubírání rychlosti. V servise aby to mohli nafotit a poslat k posouzení na Kia reklamace ten joystick úplně oddělali (už není natržený, ale přímo urvaný). Vyjádření od Kia zní jasně, mechanické poškození, záruka se neuznává. Nový díl cca. 10.000 Kč. Servis mě tedy poslal do háje. Chci se nějak odvolat, ale nevím jak, protože nemám kontakt na Kia reklamace. Rád bych poznamenal, že se o mechanické poškození nejedná, prostě ten joystick nevydržel normální zacházení. Na pravé ruce nemám žádný prsten a ani řetízek nebo hodinky, které by to udělali. Nemám ani dlouhé nehty. Nemyslím si tedy, že jejich vyjádření je správné.
Jelikož jsem tady asi jediný, kdo má najeto 120.000 km tak nepředpokládám, že by naprasklý ovladač měl ještě někdo jiný. Nějaké rady? Mám to reklamovat jen u servisu, že to focením oddělali totálně? Mám to rozebrat sám a vyměnit ten joystick třeba z přepínání rádia, které vůbec nepoužívám? Dá se ten díl koupit někde jinde za rozumný peníz než 10 tisíc?