Nový Cee'd SW - prasklé tlačítko ovladače tempomatu

Trápí Vás něco na voze?

Nový Cee'd SW - prasklé tlačítko ovladače tempomatu

Příspěvekod HarvyM » 29.09.2016 08:35

Ahoj, na mém novém Cee'du SW 2013 se objevila nová závada. Po cca. 115.000 km mi napraskl ovladač (joystick) tempomatu (ten kde je přidávání a ubírání rychlosti. V servise aby to mohli nafotit a poslat k posouzení na Kia reklamace ten joystick úplně oddělali (už není natržený, ale přímo urvaný). Vyjádření od Kia zní jasně, mechanické poškození, záruka se neuznává. Nový díl cca. 10.000 Kč. Servis mě tedy poslal do háje. Chci se nějak odvolat, ale nevím jak, protože nemám kontakt na Kia reklamace. Rád bych poznamenal, že se o mechanické poškození nejedná, prostě ten joystick nevydržel normální zacházení. Na pravé ruce nemám žádný prsten a ani řetízek nebo hodinky, které by to udělali. Nemám ani dlouhé nehty. Nemyslím si tedy, že jejich vyjádření je správné.
Jelikož jsem tady asi jediný, kdo má najeto 120.000 km tak nepředpokládám, že by naprasklý ovladač měl ještě někdo jiný. Nějaké rady? Mám to reklamovat jen u servisu, že to focením oddělali totálně? Mám to rozebrat sám a vyměnit ten joystick třeba z přepínání rádia, které vůbec nepoužívám? Dá se ten díl koupit někde jinde za rozumný peníz než 10 tisíc?
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nový Cee'd SW - prasklé tlačítko ovladače tempomatu

Příspěvekod Beda » 29.09.2016 09:52

Musel bys to sehnat z bouracky, protoze hadam, ze oni dostanou bud cely volant a nebo komplet celou elektroniku s cudliky, proto je to tak drahe. Fotky toho poskozenyho cudliku nemas? Podle detailu lomu by se dalo treba poznat, ze to byl vyrobni zmetek. Pak by se to dalo zkusit s posudkem o prezkoumani dilu znovu reklamovat.

Edit:
Tak by se mela dat koupit cela elektronika z volantu, podle vybavy to ma 5 ruznych vyrobnich cisel:
96710-A2000
96710-A2100
96710-A2200
96710-A2300
96710-A2400
volant ceed 2013.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod only_one » 29.09.2016 10:08

To je docela překvapující, že by se Kia k tomu stavěla takhle nepřítelsky. To vyjádření máš písemně přímo od centrály nebo ti to dal jen ten servis? Je to oficiální vyjádření servisu? Máš fotku jak dopadá ten tvuj čudlík?
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 30.09.2016 00:49

Pokud to chceš řešit dál na reklamaci, tak do toho rozhodně nezasahuj.
Reklamaci ti zamítli písemně? Pokud nemáš písemné zamítnutí s odůvodněním, nehneš se moc dál v případném sporu s :kia:, takže to je třeba mít.
Myslím, že někde v servisní knížce - záručních podmínkách, jsou pokyny, že pokud nejsi spokojen, obrátit se dále můžeš na českou centrálu KIA (pokud oni dali pokyn zamítnout, tak asi zbytečně), pokud neuspěješ ani tam, tak na :SK: výrobní závod a pak případně až do Koreje :D Jsou tam každopádně uvedené přesné kontakty, kam se obracet...
Jinak obecně pro jakoukoli zamítnutou reklamaci platí, že když se nedá dohodnout s prodejcem, zbývá už jedině obrátit na soudní,ho znalce a vyžádat si posudek. Potvrdí-li tvoji verzi, je to argument k dalšímu jednání. Navíc pak lze požadovat i náklady za znalecký posudek. Kdyby ani pak prodejce reklamaci neuznal, musel bys s tím jít jedině k soudu.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 04.10.2016 07:15

Ahoj, tak jsem si udělal čas a vše sepsal do e-mailu a poslal přímo na reklamační oddělení KIA. Uvedl jsem tam i že nemám žádné jejich oficiální stanovisko jen info od autorizovaného servisu, že se reklamace neuznává. Také jsem tam uvedl, že jim to rád přivezu osobně ukázat, ať vidí jak je to natržené a jakým způsobem ovládám tempomat. Z mého laického pohledu si myslím, že ovladač prostě nevydržel a prasknul. Přeci jen mám najeto 120.000 km, jezdím každý den po dálnici a ten ovladač používám. To ale přece není důvod, proč by to neměl vydržet. Pokud mám na auto záruku 150.000 km nebo 7 let tak by s tím měli počítat. Jsem připraven jít i na konzultaci ke soudnímu znalci, abych zjistil jeho názor. To ale až jako poslední šance.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 25.10.2016 15:27

Tak jsem dostal od infolinky e-mailem takovéto vyjádření: "Tento konkrétní případ byl pro svoji velkou neobvyklost již s námi konzultován. V minulosti jsme nic podobného neřešili a proto se domníváme, že se nejedná o problém kvality tohoto konkrétního dílu.".

Jelikož se touto odpovědí vyhnuli všem mým otázkám, tak jsem se rozhodl řešit tento problém soudním znalcem a případným soudním sporem. To že mi od začátku koupě auta vrže sedačka v každé zatáčce jsem dokázal ještě akceptovat, to že na mém vozidle už bylo min. 10 závad to také, ale to že mi nejde ovládat tempomat už považuji za zásadní problém. Uvidíme jak to celé dopadne. Počítám, že to bude chvilku trvat.
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 25.10.2016 15:30

Ještě přidávám můj dopis (některé věci jako vin, spz zde neuvedu):

Vážené reklamační oddělení Kia.

Jmenuji se Michal H..., vlastním vůz Kia Cee’d SW, 1.6 Gdi ve výbavě Exclusive (SPZ: ..., VIN: ...). Vůz jsem zakoupil v říjnu 2012. V současné době mám najeto lehce přes 120.000 km. Patřím tedy mezi první majitele nového Cee’da SW v ČR. Troufám si říci, že patřím i mezi majitele, kteří mají nejvíce najeto na novém Cee’du. Patřím mezi členy KIA clubu CZ / SK a jsem spokojený majitel tohoto vozu.

Vozidlo používám každý den na dojíždění do práce z ... do ... . Má cesta je z cca. 70% vedena po dálnici ...

Dne 31. 8. 2016 jsem absolvoval se svým vozem 4. garanční prohlídku (před ujetím 120.000 km) v autorizovaném servise ... . Při této prohlídce jsem uvedl, že mám problémy s ovladačem tempomatu, který se nachází na volantu. Ovladač byl ze spodní části natržený. Při vyzvednutí vozu zpět z garanční prohlídky jsem zjistil, že ovladač je nyní ještě více naprasklý než, když jsem vůz předával k prohlídce. Servisní technik pan .. mi říkal, že se to stalo, když ovladač fotil pro Vaše posouzení.

Rád bych zde uvedl, že na ovládání ovladače používám palec pravé ruky. Na palci nemám žádný prstýnek či cokoliv jiného co by mohlo ovladač poškodit. Servisní technik p. ... mi minulý týden po mém dotazu zda již ví výsledek reklamace tohoto ovladače sdělil, že neví a že mi to zjistí. Druhý den mi volal, že moje reklamace byla Vaším oddělením zamítnuta. Bohužel jsem nedostal žádné písemné odůvodnění proč. Rád bych se tímto zeptal, z jakého důvodu byla má reklamace naprasknutého ovladače tempomatu zamítnuta.

Od začátku vlastnictví mého Cee’da mám s vozem problémy. Zatím jsem je nazýval spíše drobnými problémy.
- Vrzající sedadlo řidiče (vyřešeno stříkáním [několikrát do roka] „suchého maziva“ mezi sedadlo a středový tunel)
- Vrzající sedadlo spolujezdce
- Zničené pochromování rámečků okolo mlhových světel
- Nefunkční stěrače (zatuhlá táhla)
- Blikající přední světlo (led pásek)
- Natržený ovladač tempomatu
- …

Tímto bych Vás rád požádal o přezkoumání mého problému s ovladačem tempomatu. Rád bych Vám auto přivezl osobně ukázat, ať vidíte jakým způsobem je ovladač poškozený a jakým způsobem ovladač používám.

Podle mého laického názoru ovladač časté používání při jízdě po dálnici nevydržel a prasknul.

Předem děkuji za Váš čas a přeji hezký den.
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod William » 25.10.2016 18:12

... no jsem zvědav jak to dopadne,sleduji to a držím palce ... jinak jsem také řešil oloupané chromování na rámečkách mlhovek a v Mostě bez problémů na záruku vyměněno,nyní jsem po 4 .garančce a reklamoval jsem přední nárazník na kterém se loupe barva a již jsem objednán na přelakování na záruku ... mám najeto 86000km a mám také jednoho z prvních sw r.v.10/2012 ,tempomat moc nepoužívám,ale přijde mi,že by bylo divné jen tak poškodit tu páčku,mělo by to něco vydržet :no: a přikláním se k únavě materiálu,mohlo to naprasknout vlivem střídání teplot apod. a pokud je prostě 7 let záruka tak s takovýma případama Kia musí počítat :x vytahujou se se 7letou zárukou tak se musej pochlapit..
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod mv12 » 25.10.2016 18:36

HarvyM píše:V minulosti jsme nic podobného neřešili a proto se domníváme, že se nejedná o problém kvality tohoto konkrétního dílu

To je ale argument :lol:
Docela by mne ale zajímalo, jakým způsobem se dá nyní zpětně poznat, proč to prasklo, jestli únava či jiná vada materiálu nebo že jsi použil nepřiměřenou sílu (pak je otázka, co je ještě přiměřené běžné použití...). Taky jsi mohl překročit počet přepnutí, který to běžně vydrží, ale jak by se to dalo zjistit bez toho, že se vezme několik volantů a bude se přepínat a přepínat? Teoreticky to taky mohlo bít naprasklé už z výroby a jen se to zvětšilo. Tak dej vědět, co na to ten soudní znalec, jestli má vůbec šanci něco poznat a jak...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Beda » 25.10.2016 21:06

V plastu mohl byt treba lunkr (vzduchova bublina), pak by to melo jit videt nejlepe pod mikroskopem. Nebo jim ten dil mohl naprasknout pri montazi, clovek by musel videt jak to skladaji a nebo alespon jaky je uvnitr mechanismus, aby odhadl moznou pricinu poskozeni montazi. Vad pri vstrikovani muze vzniknout hned nekolik. Mas alespon foto toho poskozeneho dilu? Docela by mne to zajimalo, kdyz je to muj obor :)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Zpět na Závady