Ovladani hlasitosti, tachometr a rucni brzda

Trápí Vás něco na voze?

Ovladani hlasitosti, tachometr a rucni brzda

Příspěvekod PatrikP » 09.01.2022 00:25

Zdravim vsechny, chtel bych Vas poprosit o radu

mam novou Kiu ceed sw, model 2021. Je to moje prvni Kia. Trochu me drazdi uvolneny ovladac hlasitosti na volantu. Packa ma proste vuli cca 1 mm nahoru a dolu, jakoby to bylo nejak “vychozene”. Ostatni 3 ovladace stejneho typu na volantu toto nedelaji. Myslite, ze je to duvod k reklamaci, nebo je to bezna vlastnost?

Dalsi detail, na ktery bych se chtel zeptat, jestli kdyz jedete napr. 130 podle tempomatu, zda vam i analogovy tachometr ukazuje 130? Mne ukazuje cca 128 a taky me to rozčiluje.. :D

Dale: kdyz mam zatazenou rucni brzdu treba pres noc (a to ani nemusi mrznout) a chci se rano rozjet (rucni brzda samozrejme uvolnena, udela to docela velkou ranu ( predpokladam, ze jsou trmeny zatuhle a musi se “odlepit”) mohu timto brzdy nejak poskodit? Stava se to pravidelne.

Dekuji moc za odpovedi
Patrik
Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 2021
PatrikP Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2021)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ovladani hlasitosti, tachometr a rucni brzda

Příspěvekod hoodoo » 09.01.2022 09:57

ovladač na volantu vyměnit (reklamovat), tempomat normální věc (nejen u aut Kia) a ručka zase normální (nejen u aut Kia).
Tempomat bez řešení (já chci jet reálných 120, dávám tempomatových 125 rovnou) a ručka jen nezatahovat jí, když auto stojí na rovině (pokud to má elektrickou ručku, vypnout autohold před chcípnutím auta).
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Re: Ovladani hlasitosti, tachometr a rucni brzda

Příspěvekod trso7 » 09.01.2022 21:44

Ovladac hlasitosti ma aj funkciu navyse, da sa stlacit (MUTE), u mna ma tiez citelnu volu hore-dole, ale zanedbatelnu, doteraz som to nevnimal.
Analogova rucicka mi ukazuje cca 131.
Naucil som sa nezatahovat rucnu na rovine, mam zlu skusenost s inou znackou ale bubnami, pri odlepeni sa otrhol aj brzdovy valcek, tu to snad nehrozi :)
KIA Ceed 1.5 T-GDi 6MT GT-Line MY2024
exKIA Ceed 1.4 T-GDi 6MT GT-Line MY2020
trso7 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady