Ahojte, na prakticky novom aute, po cca 14tis km, mi zacalo nieco vrzgat/pukat pri rozjazde do kopca, ked je aktivovany hill assist. Prejavuje sa to, ked povoluje hill hold a auto sa rozbieha. Doteraz slo vesko po tichu. Auto pojde do servisu ale aj tak by ma zaujimalo, co by to mohlo byt?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Ofc, akurat nerozumiem, preco to slo doteraz potichu, a teraz zacal pri povolovani vydavat neprijemne zvuky. Ani na inych autach som sa s tym nestretol.
Nestal jsi nekde delsi dobu venku? Neprselo ted hodne u vas? Tohle se zvykne dit, kdyz po delsim stani brzdove kotouce chyti rezavy povlak. Zazil jsem to v nekolika vozech bez ohledu na znacku.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Mne sa to tiež stalo, aktuálne najazdených 7800 km, stal som celú noc smerom dole v kopci, na ručnej, a keď som sa rozbiehal tak to tak hlasno puklo.....
Kia CEED Sw 1,6crdi 7DCT Gold + Navi Pack, Blue Flame 2020
Presne tak, taketo buchnutie pri povolovani sa deje bezne, ak je vonku vlhko. Dalej sa neopakuje a hlucnost pri brzdeni zmizne po "obruseni" povrchovej korozie. Mne to vrzga pri kazdom povoleni hill hold v kopci, ked sa rozbieham cez rucnu nie.
Kazdopadne, dam to pozriet do servisu. Ak sa vobec ozvu, zatial 3 dni z KIA Lamac bez odozvy na 5 volani...
Po dlhej dobe konecne, zaujimava, odpoved zo servisu. Vrzganie nema vplyv na funkcnost. Vraj je sposobene ulozenim platniciek, ktore ked sa trochu zbrusia, hlavne "nabehova hrana", vydavaju takyto zvuk. Odstranenie by bolo mimo zaruky, nove platnicky, alebo vytvorenie hrany nanovo.