Tak jsem se byl podívat na novou KIU SW. Moc pěkné auto, zajímavá výbava ai cena. Ale jedna věc mne zarazila a to užitečná hmotnost. Konkrétně u varianty 1,6 GDI. Ta je podle výbavy 378-502 kg. Tak jestli jsem to pochopil, tak když vemu vybavenou verzi a pojedu v 5 lidech, tak každý může vážit cca 75 kg a do kufru nic. To mi teda nepřipadá zrovna jako rodinné auto.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Provozni hmotnost se pocita i s ridicem 75 kg. Tzn. ze do uzitecne uz ho nepocitej - v plne obsazenem aute (ridic+4 pasazeri/75kg) ti zustava nejmene 75 kg na zavazadla. Jinak jsou to pro nizsi stredni naprosto standardni hodnoty. Pokud ovsem potrebujes prevazet neco opravdu tezkeho, doporucuji misto Ceedu:
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red