od PaCi » 17.02.2010 18:23
Zdravím.
Hakr Line 340 má délku 224cm. Samozřejmě, že jsem jej na střeše měl, ale 5 dveře jsem rozhodně neotevřel na víc jak 30%. Upravit se moc nedal, protože je na konci hodně prohloubený a navíc se mi jej nakonec podařilo prodat, takže už to nemusím řešit. Co se týká zakoupení nosičů (zámků) na lyže, tak to jsem zamítnul okamžitě. Mám své lyže rád a nechci jim dopřát "potěšení" ze soli a jiným posypových materiálů.
V pondělí jsem zkoušel Thule Atlantis 600 (190cm). Dveře se dají otevřít tak na 60%, kdyby se ještě o něco málo posunuly příčníky tam, až kam to hagusy dovolí (cca ještě o 4-5cm), tak by se to mohlo zlepšit na 80%. Druhý box, který jsem zkoušel byl KAMEI Corvaga 390 (190cm). Ten byl na tom o malinko hůře, ale ne o moc. Navíc byl podstaně dražší, ikdyž vzhledově vypadal perfektně.
Ještě bych chtěl někde vyzkoušet Thule Pacific 600 (190cm). Nevím, kam až jsou dostupné drážky pro montážní systém. Dle foto má kratší konec něž Atlantis, takže pokud by měl posunuté dál i drážky, pak by to mohlo být ono a šel by posunout více dopředu. Bohužel, v okolí jej na skladě nikdo nemá a ani jsem jej nezahlédl na žádném autě v okolí, abych se mohl podívat. Používá jej někdo z diskutujících na Ceedu? Nebo aspoň nemá někdo možnost mi změřit vzdálenost od konce zadní drážky do konce délky boxu?
Předem díky.
Pavel C.