od Alesw » 03.01.2015 19:49
Já vlastním Ceed FIFA s vestavěnou navigací a musím říci, že mě ta navigace zklamala. Dříve jsem používal kapesní navigaci iGo s mapami od Tomtom (Teleatlas). Bydlím na moravě a zde jsou mapy z té originální navigace (od Navteq) ubohé, mapy od Teleatlasu jsou na tom mnohem lépe. V těch mapách Navteq je tolik chyb, že do cíle ve městech dovedou jen stěží (chybí jednosměrky, kruhové objezdy, za silnice se považují chodníky, "nové ulice" (staré několik let) tam nejsou vůbec). Ani výpočty tras nejsou optimální, což je asi chyba těch map. Dokonce pamatuji, že mě někde ta navigace vedla po dálnici, i když jsem měl v menu zakázané dálnice i placené silnice. Dále mi u té originální navigace velmi chybí hlasové upozorňování na překročení povolené rychlosti, na což jsem byl dříve zvyklý. Aktualizace map 1x za rok je také málo, Navteq i Teleatlas aktualizuje mapy pro iGO každé 3 měsíce. Také nevím, když jsou zdarma ty aktualizace map na 7 let, tak proč je neuveřejní na web, aby si je mohl každý po registraci stáhnout a provést aktualizaci sám. Místo toho se to musí řešit přes servis.
Ta originální navigace má pěkně provedené grafické prostředí (asi snaha zaujmout při koupi), ale vlastní jádro je na dnešní dobu hodně podprůměrné. Pokud by ta navigace používala mapy od Teleatlasu, zdokonalila se optimalizace tras + upozorňování na překročení rychlosti, tak by byla špičková. Možná jsem moc náročný, ale překvapuje mě většina pozitivních názorů v této diskuzi. Pokud se někomu podaří rozjet na té navigaci iGO, tak dejte vědět...