Zahrádka a střešní box na SW

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Příspěvekod penek » 31.07.2008 18:51

Včera jsem koupil příčníky Atera 122cm (č. 42222), což jsou typově doporučený na tu naši family rejži. Široký jsou akorát. Šly ale teda nasadit tak-tak, na úplný roztažení patek, který jsem ovšem potom tisícihranem zpátky v pohodě utáhnul. Ale zase si říkám, že za A) aspoň budou držet a za B) 10-20x nasadim / sundám a trochu vůle tam už tam bude. Jinak konstrukčně (nehrozí scratches) a vzhledově (Alu prostě není Fe) taky myslím perfektní, a bytelně i vypadaj. Jsou levnější než švédský Thule, i když stejně, cena kolem CZK 3,000.- , za který je seženete, když zvážím, že třeba v UK stojej GBP 80.- , což je zhruba CZK 2,400.- je - :evil: , mno...
Nosiče na kola jsem koupil taky Atera a to model Giro, tam je cena cca CZK CZK 2,000.- á kus. Ty jsem ještě nevybalil, bytná furt něco chce a já nejsem chobotnice... :love:
Začíní mi dovča, bude camping+biking po ČR, už se nemůžu dočkat. Jedeme na blind, tak kdybyste někdo chtěl dát řeč kdekoliv v kempu, tak dejte echo, po flašce kořalky ty nápady budeme zapisovat... :lol:
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod hodas » 12.08.2008 13:44

Koupil jsem stejné nosiče ( http://www.doplnkynaauto.cz/product_info.php/cPath/57_67/products_id/5331 ), montáž ok, vzhled ok, ale zarazil mě zvuk... :-) Ano zvuk. Když je nandám a jedu cca 120km/h a více, tak je slyšet hučení směrem právě od nosičů, což na oktávce, kde máme nasazené thulky slyšet není, tam se občas ozve až rakev od 140 .... máte s tím někdo zkušenost ? Mám jen já blbý kus, nebo je to normální ? Dá se to nějak vychytat ?

Díky
Ceed SW, 1,6 CRDI 85KW. Najeto každým dnem více :-)
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 12.08.2008 17:41

hodas píše:Koupil jsem stejné nosiče ( http://www.doplnkynaauto.cz/product_info.php/cPath/57_67/products_id/5331 ), montáž ok, vzhled ok, ale zarazil mě zvuk... :-) Ano zvuk. Když je nandám a jedu cca 120km/h a více, tak je slyšet hučení směrem právě od nosičů, což na oktávce, kde máme nasazené thulky slyšet není, tam se občas ozve až rakev od 140 .... máte s tím někdo zkušenost ? Mám jen já blbý kus, nebo je to normální ? Dá se to nějak vychytat ?

Díky

Pokuste se příčníky posunout po dráze hagusů zda zvuk nepřestane,možná jste se trefil přesně do vzduchového proudu.Jinak kdybyste nebyl spokojen příčníky vyměníme,i když by to bylo poprvé co jsme je měnili kvůli hluku... :scooter:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod andyf » 12.08.2008 21:57

Dny pokrocily, tak se zkusim zeptat po case znovu:
:?: Existuje nejaka rakev na lyze (2m), ktera bez prevrtani nebrani otevirani zadnich dveri?
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

box doplnkynaauto.cz

Příspěvekod Návštěvník » 12.08.2008 22:59

andyf píše:Dny pokrocily, tak se zkusim zeptat po case znovu:
:?: Existuje nejaka rakev na lyze (2m), ktera bez prevrtani nebrani otevirani zadnich dveri?

Těžká otázka...boxy objednáváme a zasíláme zákazníkovi,takže se u nás málokdy "ohřejou" natolik,abych mohl s určitostí říci že ten nebo onen box Vám 100% nebude bránit v otevírání pátých dveří.Nicméně mám dobrou osobní zkušenost z boxem Carver 6.4 - 420 L
http://www.doplnkynaauto.cz/product_info.php/cPath/109_110/products_id/1044
jelikož má uvnitř pojízdné kolejnuce s Aretací,tudíž odpadá převrtávání a jiné nepříjemnost,prostě nastavíte nejzažší polohu a zajistíte závitový zámek.

Myslím že i Střešní box Carver 8.4 - 550 L má tyto možnosti a i Střešní box Probox 560 - 500 L
http://www.doplnkynaauto.cz/product_info.php/cPath/109_110/products_id/1038
http://www.doplnkynaauto.cz/product_info.php/cPath/109_110/products_id/1048

Doporučuji podívat se na stránky výrobce www.hapro.nl (holandský výrobce) tam jistě najdete i další ilustrace a možnosti.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod hodas » 13.08.2008 08:30

www.doplnkynaauto.cz píše:
hodas píše:Koupil jsem stejné nosiče ( http://www.doplnkynaauto.cz/product_info.php/cPath/57_67/products_id/5331 ), montáž ok, vzhled ok, ale zarazil mě zvuk... :-) Ano zvuk. Když je nandám a jedu cca 120km/h a více, tak je slyšet hučení směrem právě od nosičů, což na oktávce, kde máme nasazené thulky slyšet není, tam se občas ozve až rakev od 140 .... máte s tím někdo zkušenost ? Mám jen já blbý kus, nebo je to normální ? Dá se to nějak vychytat ?

Díky

Pokuste se příčníky posunout po dráze hagusů zda zvuk nepřestane,možná jste se trefil přesně do vzduchového proudu.Jinak kdybyste nebyl spokojen příčníky vyměníme,i když by to bylo poprvé co jsme je měnili kvůli hluku... :scooter:

Ok, díky za info... zkusím s nimi pohnout. Taky mně napadlo, zda nehlučí ta mezírka, která je mezi pevným hágusem a namontovaným příčníkem....Zkusím to nějak poštelovat a uvidíme...
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 13.08.2008 09:14

hodas píše:
www.doplnkynaauto.cz píše:

Díky

Ok, díky za info... zkusím s nimi pohnout. Taky mně napadlo, zda nehlučí ta mezírka, která je mezi pevným hágusem a namontovaným příčníkem....Zkusím to nějak poštelovat a uvidíme...

Ok dejte vědět jak to dopadlo.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod penek » 13.08.2008 16:46

No já nevím, ale stěžovat si při 120kmh na hluk čehokoliv na střeše...? Já osobně třeba s něčím větším (kolama) na autě víc jak kilo (a to i na autobánu) nejedu, ne kvůli sobě, ale hlavně kvůli ostatním.

P.S. Né, není mi 80 a nejezdím v klobouku á la insp. Closeau... :no:
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod hodas » 14.08.2008 08:47

penek - když jedu a na střeše mám pouze !!!! příčníky tak to taky hlučí. Ty s prázdným autem a s příčníky na střeše jezdíš jen 100 ? :-)

S rakví nevím, ještě jsem ji tam neměl....teď laboruji s příčníky.
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Kužel » 14.08.2008 21:55

Nic proti mně nad 100 hučeli aj příčníky od Thule ted mam Ateru a huci taky. S prazdnyma pricnikama nejezdim moje SW je v pohode polkne do kufru a kdyz dám nahoru kola tak fakt vic jak 90 nejedu.
od 20.8.2018 Kia Ceed JD 2018 1,6 Gdi Fresh
od 19.10.2007 Kia Ceed SW 1,6 Crdi EX - prodáno
Kužel Muž
Přispěvatel fóra

Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2007)
45321 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod penek » 15.08.2008 00:27

hodas píše:penek - když jedu a na střeše mám pouze !!!! příčníky tak to taky hlučí. Ty s prázdným autem a s příčníky na střeše jezdíš jen 100 ? :-)

S rakví nevím, ještě jsem ji tam neměl....teď laboruji s příčníky.

POUZE příčníky na střeše nevozím. Jinak si to po mně přečti ještě jednou, ty prázdný auto...
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod hodas » 15.08.2008 08:52

penek - ok, příště počtu lépe....

Pro všechny - celkem dost pomohlo, když jsem přední nosiče šoupnul více dozadu, zhruba tak, aby začínaly těsně za za spojem dílů příčníku...

www.doplnkynaauto.cz - díky za radu, je to tak lepší :-)
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 15.08.2008 11:54

hodas píše:penek - ok, příště počtu lépe....

Pro všechny - celkem dost pomohlo, když jsem přední nosiče šoupnul více dozadu, zhruba tak, aby začínaly těsně za za spojem dílů příčníku...

www.doplnkynaauto.cz - díky za radu, je to tak lepší :-)

Ok to sem rád :) ,každopádně zvuky může taky vydávat (jakýkoliv příčník) ,který se přetíží a prohne se ,pokud se nevrátí zpět do své polohy..většinou je to patrné na první pohled.. Ovšem atera dělá všechny příčníky (alu), které se montují na hagusy o nosnosti 100kg , když připočtu nějakou rezervu co výrobce udává..jedná se o pěkně vysokou nosnost,a neznám moc osobáků,co by měli od výrobce udánu tonáž střechy kolem 100 kg nebo víc...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod martasczech » 06.09.2008 15:35

Chtěl bych se zeptat šťastných majitelů SW, jestli má někdo zkušenosti se čtyřmi biky na střeše, jsme celá rodina docela závisláci :hurray:, předpokládám, že když se mi to vešlo na Feldu, tak s tím SW nebude mít problémy. Díky za info.
Obrázek You'll Never Walk Alone Obrázek
martasczech Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
57000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Bydlo » 06.09.2008 17:21

martasczech píše:Chtěl bych se zeptat šťastných majitelů SW, jestli má někdo zkušenosti se čtyřmi biky na střeše, jsme celá rodina docela závisláci :hurray:, předpokládám, že když se mi to vešlo na Feldu, tak s tím SW nebude mít problémy. Díky za info.

Nebudeš s tím mít žádný problém,jen je potřeba je znovu nastavit a posunout co nejvíc dopředu,aby šel otvírat kufr.
Bydlo Muž
Uživatel fóra

1. místo (1)

Kia Sportage III (2013)
22000 km @ 6.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW