Myslím si že problém to nebude předek bude víc sjetý tak si to odvodíš. Některé pneu mají i na bocích značení inside/outside. Většinou dáš stejně ty co mají větší vzorek na předek
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Pokiaľ si jazdil dve sezóny na rovnako umiestnených kolesách, tak by si mal na dezéne kolies hnacej nápravy vidieť vzorku o niečo viacej zjazdenú ako na hnanej náprave. Čo sa týka orientácie P - Ľ stým neviem ako pošpekulovať, ktorá kde bola --) veď na letných je to celkom jedno, kedže z každej strany je vzor rovnaký.
Zase takový problém to není. Levou a pravou stranu poznáš podle směru otáčení, takže už máš z poloviny vyhráno a odhaduji že přední kola poznáš za: a) podle míry zašpinění disku od brzd, pokud jsi je už neumyl b) podle opotřebení pneu. Většinou tam mám tak 2mm rozdíl. Přední se sjíždějí rychleji.
Subaru Outback 2.5i Executive Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
většinou gumaři při přezouvání změří vzorek i případné boční sjíždění a podle toho je nasadí, víc sjeté jdou dozadu, taky jsem je označoval, no už tak 2 roky ne - není to potřeba, alespoň podle mě...
Sú 3 druhy dezénov - symetrický, asymetrický (INSIDE/OUTSIDE) a smerový (smer otáčania) takže by som bol opatrnejší vo vyjadreniach (Fido16, Žaky, Berka). Pokiaľ nie je dezén viditeľne zjazdený na vnútornej/vonkajšej strane alebo nemá viditeľné pílovité opotrebovanie (typicky zadné pri malej záťaží - „poskakovanie”), ktoré by mohlo spôsobovať hlučnosť, tak by som to veľmi neprežíval a namontoval ako mi prídu pod ruku.
u asymetru bez označení směru otáčení kde můžu bát L i P to uplně jedno není, respektive celá kostra toho kola si sedne a když se obrátí po 2 sezonách ježdění, tak to nedělá dobrotu, kola hází a nejdou pořádně vyvážit i když se v servisu jako vyvážená tváří. V extrémním případě by mohlo dojít i k přetržení vnitřní výztuže. Ale to je při použití v extrémní zátěži, spíš jde o to házení, které se může projevit a pak s tím už nic nejde
nejde o stranu, ale o směr rotace, na kterou ta guma byla prvně namontovaná a jezdila na tom pár tisíc km. U rozměru 195/65/15 205/55/16 a téhle nižší třídy asi není problém tak znát, ale já jsem jednu zimu zapomněl označit gumy na 21" ráfcích Grandu Cherokee. Další sezonu po vyvážení a nasazení se s první dálnicí to auto rozklepalo jak osika, prosté prohození zprava doleva a byl klid. Mě by to vůbec nenapadlo, ale gumař veděl docela rychle. Takže doporučuji zachovat stranu gumy a rozlišit levé a pravé, rozhodně to je ku prospěchu věci.