AHOJ !
Poprosím Vás o žádost o radu.
KIA Proceed první generace rok výroby 2008 nejsilnější diesel KIA / PRO CEE'D (ED) / 2.0 CRDi 140
18 let a s autem maximální spokojenost.
CO je teda horší je najít v čr servis a odborného servismana, který Vám chce pomoc a autu rozumí a nechce Vás uvést v omyl.
Moje zkušenosti za ty léte, krom běžného servisu, občas výměna tyček stabilizátoru řízení a jednou výměna čídla kliky hřídele, neb auto za studena občas chcíplo a nešlo nastartovat, 2x měněné čidlo zadních brzdových světel a jednou měněné čidlo klapky topení pod přihrádkou řidiče, netopilo respektive nepoštělo teplo do kabin auta.
A teď zmíněná žádost o radu, neb v servisu si stím nevědí rady a radí mi vyměnit chladič, ale ani to není jistota. za CCA tisíc euro...
Poslední dobou - rok, mi jedenkrát neseplo turbo, nebyl tah a vyletěla teplota chladící kapaliny z běžných cca 90 stupnů na Na 105 stupnů. Pochvilce se teplota ustálila..ale auto NETOPÍ, nepustí teplý vzduch do kabiny. Od té doby.
Občas se stane že chladící hadice, jsou podtlakem stažené a nedrží svůj tvar. přichladnití mororu vznikně, jakoby podtlak.
TO se dějě už občas. Jednou vyletěla chladící kapalina přes nádržku ven.
Každopádně kapalina se neztrácí a ani nikdě neuniká, hadice v pořádku a kapalina je čistě průzračná bez známek nečistoty či koroze uvnitř chladiče. I bez oleje.....
Poprosím Vás o nějaké poznatky a zkušenosti.