přidávám se k Vám do klubu díky svému novému autíčku - Kia ProCeed GT 1.6 T-GDI 150 KW, 2020, 7DCT, virtuální cockpit + větší infotainment, najeto 210 000 km.

Měl bych na Vás hned z úvodu několik důležitých otázek, protože jsem na toto téma našel různé názory. Jak je to s výměnou oleje v automatické převodovce? U mého auta byl pravidelný servis po 15 000 km, převodový olej byl 1x v 105 000 km. V servisní knížce při té jedné výměně je napsaný olej Shell SPIRAX S6, ale je ho více druhů. Potřeboval bych poradit, jaký přesně olej tam má být, výměnu bych si provedl sám.
Dále by mě zajímalo, jak je to s bezpečností u bezklíčového odemykání/zamykání. Co jsem našel na internetu, tak by klíček měl neustále vydávat signál i přesto, že není v pohybu. Auto mám venku, klíče na verandě, proto bych rád věděl, jak tuto situaci řešíte Vy, pokud vůbec?
Ohledně karoserie, přejel jsem si auto měřičkou laku, na střeše mám hodnoty kolem 165-190, zbytek vnější karoserie je kolem 140-195 kromě kapoty, která na jednom místě (cca 4x4cm) má nejvíc 220, jinak má 150-190. Víte prosím někdo, kolik má Váš ProCeed tloušťku laku na střeše?

A poslední dotaz, potřebuji vyměnit gumové těsnění na pátých dveří kufru, kde byste Vy tento díl kupovali? V KIA pro jedny přední dveře stojí 3200 Kč, to mi přijde hodně za kus gumy. Asi pro tyhle věcí bude dobré Allegro?
Předem moc děkuji za odpovědi a rady