Ak sa vymení olej skôr, nič sa nepokazí. Ak sa však auto používa bežne, v pohode postačuje výmena pri 15000.
Samozrejme je to každého vec. Olej môžete meniť aj každých 5000, nikto vám v tom brániť nebude
Ewerlast píše:V podstate mal pravdu. Zábeh pre 99% dnešných áut nemá opodstatnenie, keďže presnosť výroby je úplne inde ako pred 20 rokmi.
Avšak stále je tu 1% (alebo menej) kde môže byť "nedokonalosť" výroby. Preto aj výrobcovia stále uvádzajú zábeh, aby sa predišlo problémom.
furyaaron píše:Ahoj, 1000km. To si myslím, že som dodržal celkom poctivo. Mimochodom o prevodovke nie je v zábehu ani slovo. Motor max vytáčať do 3k + silno nebrzdiť, to je celé. Inak samozrejme, návod som si čítal a vedel, že je samozrejme potrebný zábeh. Predajca mi však povedal, že také niečo sa už dávno nerobí, civel som na neho ako puk( aspoň,že som mal so sebou ďalších dvoch ľudí ktorí to počuli)..
bobo69 píše:ja som menil po 3 000km.ale nie v značkovom servise ,použili sme origo olej aj kia filter. aj použili značenie na filtri ,nech nie je problém so zárukou.
Majlo píše:4 L.h.Potom prepúšťajú gufera a problém je na svete..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé