Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod elkan » 16.05.2022 22:23

Pěkné! Užívej nového auta bez nehod :thu: gratulace
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Paul Atreides » 17.05.2022 06:58

@elkan. Díky moc. Včerejší jízda s automatem pro benzín v plném odpoledním provozu hned po vyjetí z autosalonu byla dost adrenalinová. Pro mě. Další účastníci provozu si museli myslet, že jsem právě absolvoval autoškolu. :) Svalová paměť a podvědomi byly dvě pasivně rezistentní bestie. Teď už to snad bude jen lepší.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Naposledy upravil Paul Atreides dne 17.05.2022 09:07, celkově upraveno 1
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod barny70 » 17.05.2022 08:58

Mám pre teba radu, rozviaž si šnúrky na ľavej topánke a privri ich do dverí - automat nebude problém :-) :-) :-)
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Osozu » 17.05.2022 09:13

Paul Atreides píše:@elkan. Díky moc. Včerejší jízda s automatem pro benzín v plném odpoledním provozu hned po vyjetí z autosalonu byla dost adrenalinová. Pro mě. Další účastníci provozu si museli myslet, že jsem právě absolvoval autoškolu. :) Svalová paměť a podvědomi byly dvě pasivně rezistentní bestie. Teď už to snad bude jen lepší.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Aj ja som mal problém skoro sme si buchli hlavy pri prvej krízovej situácii keď bolo treba rýchlo reagovať tak išla ľavá na brzdu a bolo

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kia Ceed SW GTLine 2019
Osozu Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 17.05.2022 11:23

To znám, proto jsme s manželkou šli do manuálu. Zvyk je železná košile, jezdím s manuálen 30 let, a mám stále obavy, že sice jízdu bych zvládl, ale v krizových situacích si ty nohy stejně jedou po staru 8-)
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Beda » 17.05.2022 17:26

Gratulace k auto a neboj nejsi sam, kdo si kdy zkusil prvne autoamt, tak si seslap brzdu levou nohou minimalne jednou a polibil skoro volant :lol:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 17.05.2022 20:51

pfuu auto super nech robi radost ... co sa tyka automatu... ja mam skor opacny problem ze ked presadnem do manualu obcas sa stane ze clovek pri dobrzdeni zabudne na spojku :D s opacným garde som nemal problem je to o nastavení hlavy .... bezne striedam manual s automatm... priapdbne cely den sedim v manuale a pohybujem sa stylom 1-2 stop a zas 1-2 to si potom clovek na konci dna ten automat vychutna :D
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Paul Atreides » 17.05.2022 21:11

Díky všem. Ať vám auta také jezdí. :)

Včerejší den byl fakt hektický a představoval jsem si ho trochu jinak.
Berte s nadsázkou:
Pro auto jsem si jel včera. Vyzvednout jsem si ho měl po osmé hodině.
Na protiúčet jsem dával svého CEEDA SW 2010.
Den předtím jsem do starého auta dal všechny doklady, náhradní pneumatiky a další propriety, na kterých jsme se dohodli. Už pár dní předtím jsem CEEDa ošplouchl, aby vypadal k světu a aby mi ho hlavně nevrátili.
Na autě mám havarijní pojistku 12 let. Do sedmého roku jsem měl KIA assistance , od sedmého roku auta asistenci Allianz MAX.
Večer před velkým dnem než odevzdám staré auto a vyzvednu nové, jsem zabrblal, že jsem si pojistku a asistenci platil vlastně zbytečně.
Někdy po sedmé hodině druhý den ráno jsme tedy s ženou vyjeli. Jedeme známou cestou, kterou jsem projel tolikrát, že mě přece na ní nemůže nic překvapit. Po chvíli jsem slyšel v autě takové slabé cvakání. Tyhle (pa) zvuky mě v autě dost vytáčejí a stávám se labilnějším, protože slyším a cítím, jak se řád světa začíná hroutit pod dalším náporem chaosu. Chaos začíná jemným cvakáním nedokonale utaženého šroubku nebo hlasitým řevem právě narozeného Putina. Nikdy nevíte. :) Tak se ptám ženy "Slyšíš to?". "Ne, nic neslyším". "To není možný, něco divnýho cvaká". Trochu jsem se natočil dozadu a najednou cítím, že mi kolo sjíždí z krajnice. Tak jsem trhnul volantem zpátky, auto jsem srovnal a pronesl "***". Měl jsem pravdu. Po 30 s říkám "Musím zastavit". Žena říká "Teď slyším nějaký divný zvuk, jak vítr". Trochu zoufale odpovídám: "Ne, to fakt není vítr, to bude pneumatika". Zastavil jsem v poli a zjistil, že přední pneumatika u spolujezdce je hodně vyfouklá. Defekt jsem neviděl. Řikám "***, ***, já věděl, že teď poslední týden myslím na něco úplně jiného a že to není vhodná doba na vyzvednutí auta". Žena mě lituje a současně si nás, dva strašáky s píchlým autem v poli, začíná fotit a říká "Chtěl jsi vyzkoušet tu asistenci, ne. A to bude po čase dobrá historka, jak jsme jeli pro auto, ne?" Někteří lidé se fakt rodí se štastnou povahou a i z mizerné situace vytěží něco dobrého a vůbec jim nevadí, že ten druhý jen rázuje po poli a po každém hyperkorektním telefonátu volá na lhostejné mraky "***, ***, fakt mě už všechno docela sere".
Konečně jsem tedy mohl zavolat na asistenci u Allianz. DO 15 minut přijel chlápek, který nám kolo vyměnil. Defekt také nenašel, asi byla pneu proříznutá? Na centrále Allianz jim možná software vyhodnotí, že jsem magor, který den před vypovězením smlouvy o pojištění chtěl zkusit, jestli Allianz asistence funguje.
Mezitím mi předání nového auta v autosalonu přeložili na druhou hodinu. Takže jsme dojeli zase domů a já se uklidňoval, že statisticky bych měl mít cestu starým autem i novým autem bez problémů.
Ten divný zvuk, kvůli kterému jsem otočil hlavu v autě a málem skončil v příkopu, dělala roletka z kufru, kterou jsem sundal, aby se mi vešly pneumatiky, a položil jsem ji na zadní sedačku, kde se za jízdy různě pohybovala. Na to auto a na různé pazvuky, které jsou známé a benigní, jsem byl už tak navyklý, že tenhle nový cizorodý zvuk mě vyvedl z rovnováhy. ***!
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 18.05.2022 08:52

A ještě poprosím o radu.Mohli byste mi doporučit (gumovou) vanu do kufru a kde ji koupit?
My jsme si na ni vzpomněli před převzetím a prodejce ji bohužel na skladě neměl.
Prý musíme mít variantu, která počítá se subwooferem.
Našel jsem něco takového - https://www.autodoplnky-obchod.cz/vana- ... ---gumova/
(S obchodem nemám nic společného).
Díky.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Katikakus » 18.05.2022 10:23

Pro verzi se subwooferem ta vana vypada takto: https://www.mall.cz/vany-rohoze-kufru-a ... 0012702333

Mam ji a muzu doporucit.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 18.05.2022 10:32

@katikatus. Díky moc. Už jsem ji objednal.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Luiz » 18.05.2022 10:47

Já mám originální od prodejce a spokojený s ní moc nejsem. Vana je plastová, a i když se snadno prohne (vyjímání z kufru není problém), kvůli tvrdému povrchu vůbec nebrání pohybu věcí v kufru. Vany z měkké gumy jsou v tomto mnohem praktičtější.
Kia ProCeed GT 2021 Lunar silver
Luiz Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 18.05.2022 13:45

Ano, ta co jsem daval ja na ni odkaz je z mekke gumy a veci na ni neklouzou.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 18.05.2022 14:05

Já jsem chtěl u prodejce taky gumovou vanu.
Měl jsem ji na předchozím autě a několikrát zabránila tomu, aby nějaký tekutý bordel (mýdlo, hořčice) protekl až do kufru.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod elkan » 18.05.2022 21:45

Já si do kia ceed sw koupil tenhle druh, a je úplně super přesná s lemem, a hlavně dobrý materiál. Vůbec neklouže, všechno drží na svým místě. Na tvoje by to mělo být toto:
https://www.autohotarek.cz/gumova-vana- ... ceed--2018
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed