Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Kia ProCeed GT - nepravidelný chod motora pri štartovaní

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia ProCeed GT - nepravidelný chod motora pri štartovaní

Příspěvekod domslehy » 28.02.2026 19:50

Ahoj MIL,

neskutečně moc si vážím a děkuji za rychlou odpověď. Ani nevíš, jak jsem z toho byl zoufalý. Popisoval jsem tu ten problém asi dva roky zpět a najednou jen tak mimochodem po téměř každoměsíčním pátrání se objevíš ty a popisuješ ten stejný problém. Moc mě mrzí, že když v servisu říkám o tomto problému, že nenapíšou aspoň poznámku do nějakého protokol, že si na to jako uživatel stěžuji. :cry:

Přesně jak píšeš. Je to nebezpečné a já zcela upřímně stále ani po těch pár letec nemám v to auto důvěru. Přestože jezdím pohodinku rychlost. Občas se prostě člověk potřebuje rychle zařadit, potřebuje rychle předjet a tohle je nebezpečné doslova.

No momentálně řeším, že mě před 14 dny napálil chlap, když jsem jel do práce, bylo to během jedné sněhové nadílky (mám rád jezdit na sněhu). Jel jsem v levém pruhu a on najednou z pravého pruhu, přestože mě v levém zrcátku musel vidět dobrý půl kilolometr. Mi to tam vrznul a na sněhu se lekl a celou dobu brzdil (kameru nikdo neměl - teď už tu čeká koupená na instalaci, naštěstí se mnou jel táta, kterého vozím do práce jako svědek aspoň). Mám odepsanou pravou lampu, blatník a pravou stranu (tedy celý) nárazník. Škoda se šplhá ke 150 tis. Ani nevíš jak jsem z toho nešťastný. Já který za 12 let neměl pokutu, nehodu nic. Parkující na nejvzdálenějších místech. Kolegové i rodina si ze mě dělá až srandu, co řeším na parkování. Tak mi mou lásku zlikviduje nějaký důchodce. Navíc se hádá a jde to do správního řízení, přestože mu dopravní policie jednomyslně sdělila, že je to jeho vina hned na místě.

Zmiňuji to však především z toho důvodu, že teď je auto ve správce na 1-2 týdny, protože ho potřebuju, budu to hradit ze svého a až po vyřešení úřadů si to budu od jeho pojišťovny refundovat. Dojíždím 40 km do práce a auto je pro mě nezbytnosti. Ale teď mají skvělou příležitost na cestách mezi lakyrníkem atd. si to napíchnout na diagnostiku a projet to. Hold je s tím začnu otravovat mnohem více, než jen jednou za rok na výměně oleje. Jezdím tam popravdě jen kvůli tomuhle jedinému problému. Jinak bych si olej už dávno jako vždy měnil sám hezky max po 10 tis. hezky s proplachem a věděl bych že to mám poctivě a ještě ušetřím. Nehledě na to, že mě to baví se hrabat kolem auta a jsem naprosto nervózní, že ho mám nechávat v cizích rukou.

Jééée tak to máš jako "víkendovku" to ti moc přeju, jen si GT užívej. Já si řekl, že dokud si to mohu jako svobodný dovolit, tak chci alespoň maličko "brumbrum" ve výfuku. Aspoň jednou za život to zažít. :roll:
Jezdím s ním však každý den cca 70 km do a z práce, tak mám nájezd maličko větší. Koupil jsem si jej v 11 tis. km nájezd a teď po 2,5 letech mám 37 tis. km. Takže výměny zatím pravidelně na vynucení servisem jednou ročně. Ale těším se, až to budu hezky dělat po 10 tis. Kdybych to měl dělat v servisu tak mě to zruinuje. Už jen když se zmínil, kolik mě bude stát výměna kompletního brzdového obložení, tak jsem na něj koukal jakože spadl z jiného vesmíru. :shock: Chápu, že tam povětšinou jezdí lidi co auto používají, jen jako vozidlo. Ale když jen maličko člověk ví, tak ví, že kompletní výměna kotoučů a destiček určitě nestojí 35-40 tisíc. No ale tuhle věčnou servisní politiku tu známe všichni. :thd:

Teď je důležité, aby se v sevisu přesvědčili o popisovaném problému a druhá věc, aby to uznali jako záruku. :cry:

MIL, strašně moc ti ještě jednou děkuju. Určitě se i Tvým příběhem před servisákem oženu a budu si trvat na svém. Naštěstí servisák s kterým jsem zatím vždy jednal, je alespoň milý na rozdíl od všech ostatních co jsme zažil například v Hyundai. Tak by mi mohl vyhovět s nějakou jízdou na diagnostice a já se budu modlit, že zrovna ten problem nastane. Protože se mi to stává tak 1-2x za 2 týdny, prostě hrůzná náhoda, že zrovna teď. Ale jak říkáš, je jedno kolik člověk jede, resp. z kolika zrychluje, zda z 50 či 70. Zda je auto studené, zahřáté, první jízda za den či už třetí... :| Určitě během roku dám vědět, zda se to někam pohnulo. Doufám, že mi neprojedou moc nádrží. Protože stejně jako ty tankuju jen kvalitně, tedy Vervu 100. :drink:

Děkuju a přeji hezký víkend,
Dom
Kia ProCeed GT 2022, 7DCT, 150 kw, (7,2 l/100km), :tongue: H&R :kia: :CZ:
domslehy Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 28.02.2026 21:11

Ahojte,
Kedy boli vaše vozidlá vyrobené? Či to nie je nejaká potencionálne vadná séria.
Pošlite mi do správy VIN. Pozriem dátum výroby vozidla.
U nás na SK, som na Hotline nič podobné nevidel.

Inak aj ja mám buchnutú Xceed. Vytlacil ma Jaguár na zvodidlá. Ľavý bok to schytal, predný blatník a LZ dvere na výmenu, poškodený predný a zadný nárazník a tri disky. V piatok ho mali lakovat, tak pondelok budem zisťovať ako to dopadlo.
Mal som už od Vianoc v Xceede kameru, takže mám aj video, len tak tak, že som nenabehol na zvodidlá, lebo by ma katapultovalo do vzduchu.
Dnes som dával kameru aj do Proceeda. Jazdím na ňom menej ako na Xceede, ale aj tak som mu doprial kameru. Spravil som si radosť na narodeniny.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod MIL » 01.03.2026 00:20

Ahoj MP1.
Kamera se vyplatí, mám ji v obou autech, zatím mi byla asi trochu dobrá, u té závady. Toho potlučeného XCeeda je mi líto. :cry:
VIN posílám do SZ. Díky.
MIL
MIL Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2023)
18000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod MIL » 01.03.2026 01:10

Ahoj Dom,
umím si představit, jak Tě to asi štve. Měl jsem to stejně, s autem jsem jezdil nerad a radši jsem si vzal druhý. Přestával jsem mít radost z jízdy a lezl jsem do něho skoro s odporem. Jen jsem vyrazil, čekal jsem kdy mně to vypeče. Potom jedeš do servisu a posloucháš pindy, že buď je to normální, nebo že to je ochrana motoru před poškozením. Ani si neumíš představit, jak jsem se musel držet zpátky, abych je tam neposlal všechny do ...
I když je opraveno, stejně trochu nedůvěry zůstalo, jednak servis, do Kia jezdím jenom kvůli záruce a jednak, že jsem vyfasoval opět vadný čerpadlo. Asi se na to brzo vybodnu a začnu jezdit tam kam jezdím s VW a vlastně i s předchozími auty.
Víkendovku to není, jezdím každý den, jenom to nemám do práce 40 km jako ty a mazlíky mám dva, tak je střídám.
S parkováním to mám stejně :-) a taky se smějou. Někdo to má holt jako přibližovadlo a nesejde mu na tom. Já mám auta rád, obzvlášť svoje. Tak na něm nemám jedinej škrábanec(Ťukťuk)
"Brumbrum" se mi taky líbí a to už dááávno nejsem svobodný. Navíc jsem to posunul o level výš, instaloval jsem komplet výfuk Bastuck, krom mnoha dalších věcí. ( najdi si na TikTok,Youtube Proceed Bastuck, nebo Milltec) Brumbrum je úplně někde jinde :thu: Ty jsi neměl nehodu 12 let, já měl jednu drobnou, nezaviněnou za 49. To taky jde, ne? Jsem takovej ten důchodce :roll: :roll: :D jak píšeš :D
V servisu na ně přitlač, když začal technik komunikovat s Hotline jak zde píše MP1, začalo se to hýbat. Jeden týden zbyla zkušební jízda. Hned další pondělí jsem dával do opravy a ve čtvrtek 11:00 bylo opraveno a přebíral jsem.
Brzdy půl kila? Ani mně to s cenovou politikou nepřekvapuje. Brzdy jsem vyhodil hned na jaře. Kdyby někdo chtěl, mám kotouče a desky ještě v dílně, téměř funglovky. Dával jsem podle svého gusta, kotouče, desky a pancéřové hadice.
Ž máš auto rozbitý je škoda, snad Ti ho dají do cajku pořádně.
Hezký víkend i Tobě.
MIL
MIL Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
18000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod domslehy » 01.03.2026 10:33

MP1 píše:Ahojte,
Kedy boli vaše vozidlá vyrobené? Či to nie je nejaká potencionálne vadná séria.
Pošlite mi do správy VIN. Pozriem dátum výroby vozidla.
U nás na SK, som na Hotline nič podobné nevidel.

Inak aj ja mám buchnutú Xceed. Vytlacil ma Jaguár na zvodidlá. Ľavý bok to schytal, predný blatník a LZ dvere na výmenu, poškodený predný a zadný nárazník a tri disky. V piatok ho mali lakovat, tak pondelok budem zisťovať ako to dopadlo.
Mal som už od Vianoc v Xceede kameru, takže mám aj video, len tak tak, že som nenabehol na zvodidlá, lebo by ma katapultovalo do vzduchu.
Dnes som dával kameru aj do Proceeda. Jazdím na ňom menej ako na Xceede, ale aj tak som mu doprial kameru. Spravil som si radosť na narodeniny.

Ahoj MP1,

moc ti dkěuju za pomoc. VIN jsem ti též poslal do soukromé zprávy. Byla to premiéra, tak kdyby nedorazilo, tak zkusím pokus 2. :roll:

Takže já pravý a ty levý. :no: No levý jsem málem stejně jako ty chytil celý. Jak jsem se nacházel v levém pruhu, tak silnice (čtyřproudovka) je rozdělená jeden metr vysokými betonovými svodidly. Kdybych to neukočíroval a nechal se opravdu natlačit až na ten beton, tak bůh ví, zda by mě to neotočilo. Přesně jak říkáš, to bych letěl vzduchem. Možná štěstí v neštěstí, že ráno v 5:15 ještě byla souvislá vrstva sněhu a tak to spíše klouzalo a nemělo tendenci opravdu drkotat zastavit. Tak či tak to už by byla naprostá totálka auta. Jen to pravé přední světlo je za 50 tis. :shock: Neumím si představit chytnout i levé. :shock: No a jak píšeš tak disk to naštěstí nechytnul, jen jedna maličká odřeninka, ale to mi nikdo nepřisoudí k té nehodě. :cry: Jinak samotná originál kola, to je taky raketa :cry:

Já bohužel kameru neměl. Všem známým co jí mají, to mají tendenci a skutečně to i udělali. Vytrhat to z pod tapecíru aby to nebylo na fotkách na STK. Vzhledem k mé vazbě na auto, jsem říkal, že to ani náhodou. No zjistil jsem vše potřebné, dám to za zrcátko, kam ze své pozice stejně nevidím a je na magnetky. Takže zůstane nanejvýš držák a už tu čeká na stole, než se mi GTčko vrátí domů a hned tam jde. Vtipné je, že na STK to trhají z auta a policista mi hned řekl, ať jí po vyřešení nehody hned jdu koupit. :? Nerozumím tomu systému. Stejně jako teď když řeším to správní řízení. Nikdo. Policisti, servisák, pojišťovna moje i jeho. Nikdo ti není schopný říct co máš dělat a absolutně nikdo neakceptuje fakt, že to auto potřebuješ denně.

To sis ovšem udělal krásnou radost :drink: :thu: :yes: brrrrrm. Přeju ti krásný kilometry z "miláááškem" :yes: :kia:

Budu ti držet palce, aby vše dopadlo dobře, určitě dej vědět jak to opravili a zda jsi spokojený s opravou (je jasný, že nikdo kdo to auto má prolezlé a zbožňuje ho, už nebude nikdy spokojený, protože o tom ví a všimne si každého škrábenace.) Ale aspoň v rámci možností, ať je vše povedené a co nejblíže původnímu stavu. :thu:

Děkuju MP1 :drink:
Dom
domslehy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod domslehy » 01.03.2026 10:59

MIL píše:Ahoj Dom,
umím si představit, jak Tě to asi štve. Měl jsem to stejně, s autem jsem jezdil nerad a radši jsem si vzal druhý. Přestával jsem mít radost z jízdy a lezl jsem do něho skoro s odporem. Jen jsem vyrazil, čekal jsem kdy mně to vypeče. Potom jedeš do servisu a posloucháš pindy, že buď je to normální, nebo že to je ochrana motoru před poškozením. Ani si neumíš představit, jak jsem se musel držet zpátky, abych je tam neposlal všechny do ...
I když je opraveno, stejně trochu nedůvěry zůstalo, jednak servis, do Kia jezdím jenom kvůli záruce a jednak, že jsem vyfasoval opět vadný čerpadlo. Asi se na to brzo vybodnu a začnu jezdit tam kam jezdím s VW a vlastně i s předchozími auty.
Víkendovku to není, jezdím každý den, jenom to nemám do práce 40 km jako ty a mazlíky mám dva, tak je střídám.
S parkováním to mám stejně :-) a taky se smějou. Někdo to má holt jako přibližovadlo a nesejde mu na tom. Já mám auta rád, obzvlášť svoje. Tak na něm nemám jedinej škrábanec(Ťukťuk)
"Brumbrum" se mi taky líbí a to už dááávno nejsem svobodný. Navíc jsem to posunul o level výš, instaloval jsem komplet výfuk Bastuck, krom mnoha dalších věcí. ( najdi si na TikTok,Youtube Proceed Bastuck, nebo Milltec) Brumbrum je úplně někde jinde :thu: Ty jsi neměl nehodu 12 let, já měl jednu drobnou, nezaviněnou za 49. To taky jde, ne? Jsem takovej ten důchodce :roll: :roll: :D jak píšeš :D
V servisu na ně přitlač, když začal technik komunikovat s Hotline jak zde píše MP1, začalo se to hýbat. Jeden týden zbyla zkušební jízda. Hned další pondělí jsem dával do opravy a ve čtvrtek 11:00 bylo opraveno a přebíral jsem.
Brzdy půl kila? Ani mně to s cenovou politikou nepřekvapuje. Brzdy jsem vyhodil hned na jaře. Kdyby někdo chtěl, mám kotouče a desky ještě v dílně, téměř funglovky. Dával jsem podle svého gusta, kotouče, desky a pancéřové hadice.
Ž máš auto rozbitý je škoda, snad Ti ho dají do cajku pořádně.
Hezký víkend i Tobě.
MIL

Ahoj MIL,
přesně tak. :cry: každé předjíždění musím opravdu pečlivě zvážit, zda za mnou nikdo nejede, abych ho případně neomezil nebo hůř. Říkám si, že je takové náladové, ale opravdu hodně nebezpečně. :|
To mi bylo taky řečeno... prej turbo díra, že to je normální. Já tam neustále valím oči a musím se hodně snažit, abych držel ústa zavřená a nečuměl na něj jak de*ent, co neumí do 5 počítat. :|

Zajímalo by mě, kolik by tato oprava vyšla, kdyby si to člověk hradil sám. :? Ale proč? kvůli tomu tam přeci necháváme šílený peníze za běžnou výměnu oleje. Jezdím do autorizáku v Chomutově. Jak říkám pán je hodný, teda ten jeden z nich, ten druhý u mě skončil hned po prvním hovoru (takže o tom už nebudu ani mluvit). Tak servísák už je zvyklý, že mu to vozím s komplet obaleným interiérem v potrvainové folii a dekami na sedačkách. Říkal, že jsem asi největší pacient co tam jezdí (má ještě jednoho, ale já jsem prý ještě o kousek dál). Když mi nechal auto vedle jeho, aby mi ho nikdo nenaboural, že ví že se o to bojím i na parkovišti, a hrdě se na mě usmál, tak jsem mu vysvětlit, že je moc hodný, ale že je to místo na špatném kraji parkoviště, kde se na něj zajíždí a vyjíždí a že je tam dost riziko, že tu ostoru zatáčku někdo nevytočí. Opět jsme ho prý přesvědčil, že zatím roli pacienta vedu na plné čáře. :drink: :twisted:

Naprosto chápu. Jediné škrábanečky co tam mám, jsou od původního majitele. Bohužel minulý rok mi na mém místě (neuvěříš, musel bych ti ukázat fotku). Parkovací místo, kde parkuje asi tak průměrně 10 aut na parkovišti pro 300. já v nejvzdálenějším koutě. Celá ochrona chemičky ví, že jediné auto tak vzadu stojí. Když mě v celé chemičce vyvolávají, abych se dostavil k auto. Sekáči neměli plachtu a vymlátilimi okénko za řidičem. Kolem auta bylo na 100 mětru všemi směry prázdno. Od té doby mi volá sám ředitel technickcýh služeb a upozorňuej mě, že tam budou sekat, jakou jsme jim dal čočku. Ale jim to jde z pojistky a moc je to netrápí. Za to v servisu mi přiskřípli ten pianoplastík kolem kličky, jaks e tam dobívali. Ani oni sami si toho nevšimli a já hned při předávce. Jsou tam ze mě vyloženě nadšený. Nejsou na to moc zvyklý, že se někdo kolem auta celý víkend válí po kolenou a rozlešťujeho, voskuje atd...

Jinak jsem byl ubezpečen, že lakirnk je dobrý. V druhé větrě zaznělo, že budou muset jít i dveře do rozstřiku, aby to prý nebylo poznat ten blatník. Tak jsem se ptal, když je tak dobrý, proč mi budou ničit další kus auta roztřikem. Jeslti je tak dobrý, tak to nalakuje , tak že to není potřeba snad ne? Upřímně lakování nerozumím vůbec, takě kdo ví, určitě bymi tu dal teď čouda. Ale z logiky věci, tommu nerozumím.

Ouuuuuuuuu MIL, fakt? Ty jo, v jednu chviličku jsme nad tím taky přemýšlel. :drink: :yes: Zatím jsem tam dal jen HR pružiny, aby to alespoň vizuálně šlo níže. CHtěl jsem i podložku malou, al enechtěl jsem se štvát se štefty. Tohle má upřímně koncern vedené lépe se šrouby. Vpředu to vypadá ok, vzadu by to klidně mohlo jít o 0,5-1
0 cm ještě dolu, ale to je detail. Samozřejmě, by bylo lepší komplet podvozek i s tlumiči, ale na mé každodenní ježdění, by to bylo už dost nekomfortní.

A jak to zní ten výfuk za normálního ježdění ve sport režimu?? resp, duníto, rezonuje to? nebo je to komfortní ale s otevřenou klapkou no víš.... už ne brrrm ale BRRRMMM :tongue: :oops:

Ouuu... Já se moc omlouvám. Do teď jsem z toho dost rozladěný. Chlápek neměl ani potvrzení o zdrvotní prohlídce. Oháněl se, že už nemusí od letoška. Přestože mu policisti vysvětlovali, že v jeho případě to neplatí, že to se týká až nově dosažených let od roku 2026, nebo tak něco. Hádal se doslova i s policisty, takže mi policista řekl rovnou, že to bude těžký, ale že bych se neměl obávat, že je to jednoznačný. No ještě si budu muset počkat na takoto čistý štít, jako máš ty. Kolegové se vždycky smějí, počkej až budeš mít děti... Ale já viděl Destera seriál, vím jak udělat interiér jako uvnitř igelitového pytle. :twisted: :thu: :P

Určitě. Zítra tam chci volat, jak to vypadá po odstrojení a zda šlo sehnat všechny díly. Přičemž rovnou varovat aŤ si nemyslí, že do nového nárazníku navrtají halabala díry na podznačky. Měl jsem tam bezrámečkové držáky a stačili dvě dirky, nebyt trotlíka předemnou, který tam měl z nějakého dovůdu jednu a na druhé straně dvě vedle sebe, že z toho byla div díra do vesmíru. Aspoň že vpředu je to jen plast. Na našem Hyunday Tuscon Nline to navrtali pro jistotu i o dvě díry do vrat. Co kdyby... asi :angry:

STRAŠNĚ MOC SE VŠEM OMLOOUVÁM ZA SVÉ DLOUHÉ ROMÁNY... už jsem takový. :roll:

Ano... fakt jsem myslel, že si dělá srandu, ale ptal jsem se o rok později a znovu podobná suma 40-45. :lol: Jako nevím jeslti na tohle jim skutečně někdo skočí.
Když si to ale MILe načal. Co si tam dával za brzdy? Pomalu se mi to bude blížit, minimálně na předku tedy. Nechci se nechat vysmát, je to moje první "rychlejší vozidlo" ale vždy jsem dával ATE, když jsem dojezdil originál, a byl jsem spokojený, ale nevím zda v rámci tohoto trošku svižnějšího vozítka, by nemělo být něco... víš jak robustnějšího. Rád se nechám přiučit.

No bohužel auto 16.2.2026 v 5:15 ztratilo hodnotu nebo mu klesla minimálně o 200-250 na prodejní ceně. Já jsem si teda stejně říkal, že pokud by to do budoucna šlo, tak si to chci nechat. Ale naštve to a zlobí to. Hlavně aby to ve správním řízení rozhodli tak jak řekli policisti a bude to dobrý snad.

Jinak budu rád za další typy na "plastiky" GTčka. :kia: :oops: :roll: :tongue:
Děkuju a měj krásnou neděli,
Dom
domslehy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 01.03.2026 12:25

Ja mám MY22, vyrobené 26.11.2021, teraz 39000 km.

domslehy má MY22, vyrobený 10.6.2022. Najazdené asi trochu menej ako ja.

MIL má MY23, vyrobené 18.11.2022 a najazdené o polovicu menej ako ja.

Medzi každým autom cca pol roka.

Prípad vidím pod vin. Je tam fotka kontaminácie. Nečistoty našli až na druhý pokus, až po preplachu palivovej lišty.

Druhý prípad, čo sa spomína v tvojom nevidím, vidím len prípady z SK.

Otázka je , z čoho sa uvoľnili piliny.

Na SK bol iný prípad. Strácalo ťah. Upchatá podtlaková hadička, vozidlo malo DTC P226100 obtokový ventil turbodúchadla.

Obrázek
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod MIL » 01.03.2026 15:40

Ahoj MP1
Ten druhý případ, který měl být přede mnou byl prý v Brně.
Ta fotka, co jsi postnul je z mého případu? Tu neznám.
Ukazovali mi jeno několik fotek lišty. Na dvakrát to nedělali určitě :o , auto tam bylo pouze jednou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MIL Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
18000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod MIL » 01.03.2026 16:47

Jinak budu rád za další typy na "plastiky" GTčka. :kia: :oops: :roll: :tongue:
Děkuju a měj krásnou neděli,
Dom[/quote]

Dom, napsal jsem Ti SZ, ať to tu neplevelíme off topic.

MIL
MIL Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
18000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 01.03.2026 16:59

Áno z tvojho. Píšu tam, že pri prvej vizuálnej kontrole nezistené nečistoty, pri dôkladnom výplachu už zistené nečistoty.

S pozdravom Marián.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod MIL » 01.03.2026 17:05

Aha, tak to je možné, mně řekli, že kontaminace zjištěna, pravděpodobný zdroj špon , vysokotlaké čerpadlo.
Díky.
MIL Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
18000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod domslehy » 01.03.2026 17:21

MP1 píše:Ja mám MY22, vyrobené 26.11.2021, teraz 39000 km.

domslehy má MY22, vyrobený 10.6.2022. Najazdené asi trochu menej ako ja.

MIL má MY23, vyrobené 18.11.2022 a najazdené o polovicu menej ako ja.

Medzi každým autom cca pol roka.

Prípad vidím pod vin. Je tam fotka kontaminácie. Nečistoty našli až na druhý pokus, až po preplachu palivovej lišty.

Druhý prípad, čo sa spomína v tvojom nevidím, vidím len prípady z SK.

Otázka je , z čoho sa uvoľnili piliny.

Na SK bol iný prípad. Strácalo ťah. Upchatá podtlaková hadička, vozidlo malo DTC P226100 obtokový ventil turbodúchadla.

Obrázek

Ahoj MP1

Tak to je nádhera, jak máme všichni tři autíčka hezky téměř po 1/2 roce od sebe :drink: Moje má teď nalítáno cca 37500 km. Takže jsem ti v patách :roll:

Moc ti děkuju za vytaženou fotografii. Určitě to ukážu servisákovi. Jak říkám, trápí mě to a dokud je možnost dožadovat se záruky, tak to chci od teď řešit opravdu "tvrději" jak říkal MIL. Kdyby se jednalo o výměnu svíček, tak si udělám sám. Ale tady se bavíme i při "vlastní ose" nákupu náhradních dílů o desítkách tisíc Kč. :cry:
Jen se obávám, že i tak si to vyžaduje, aby si to dali na diagnostiku a zmapovali ten daný problém v čase kdy se tak stane. Jinak by to neměli podložené pro záruku. Ale pro mě za mě, ať s tím klidně jezdí celý týden, ale vyřeší to. Protože jakjsme se bavili s MIL zde na tomto vlákně. Zachází to doslova do bezpečnosti jízdy. :cry: :no:

Mockrát ti děkuju za poskytnuté informace MP1
Měj hezký zbytek neděle, :drink:
Dom
domslehy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MIL » 01.03.2026 17:29

DOM,
psal jse ti soukromou zprávu. :)
MIL Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
18000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod domslehy » 01.03.2026 17:30

MIL píše:Aha, tak to je možné, mně řekli, že kontaminace zjištěna, pravděpodobný zdroj špon , vysokotlaké čerpadlo.
Díky.

Ahoj MIL a též MP1,

abych to tu udržel maličko přehledné, tak píšu do jednoho okna. :)
No koukám, že mě čeká dlouhá a strastiplná cesta za odhalením tohotoproblému na mém broučkovi :kia:
Určitě se na to optám. Teď je chudák autíčko na "JIPce" Ale v srpnu by mě měla čekat standardní roční prohlídka. Hned při předávání auta po opravě následků nehody se se servisákem domluvím, aby se se něco nachystalo na tu srpnovou prohlídku. Je mi jasné, že nemají jen mě. Na druhou stranu je to ve skrze můj jako jejich problém. :cry: uvidíme. Budu vás určitě do budoucna informovat o postupu a případném řešení. Pořád spoléhám na dobré jméno onoho servisu co má mezi servisy KIA u nás, tak snad mu dostojí. :yes:
S pozdravem pánové, :drink:
Dom
domslehy Neuvedeno
Uživatel fóra

Předchozí

Zpět na ProCeed