Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Hučení od motoru

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Hučení od motoru

Příspěvekod Bary » 17.05.2020 17:30

Zdravím,
mám Kiu Proceed 1.4 tgdi, rok 2019 a najeto 5 850km. Auto zajíždím dle mého názoru velice slušně, spotřeba je maximálně 7l kombinovaná a tah motoru je pěkný.
Každopádně mě už nějakou dobu trápí taková podivná "meluzína" nebo hrubší pískání od motoru v rychlosti 90 - 105km/h. Ozývá se to pouze při stlačení plynu a pouze v tomto rozmezí rychlosti. Teplota motoru nebo oleje v turbu na to nemá vliv a otáčky motoru taktéž ne. Pouze ta rychlost a stlačení plynu. Už jsem s tím byl v servisu, kde mi zkontrolovali hadice k turbu, utáhli je, zkontrolovali kryt od motoru, ale "pískání" nezmizelo. Podle mého názoru to ani turbem není, když na to nemají vliv otáčky motoru. Nemám žádné jiné problémy s vozem, řazení je naprosto v pořádku a celkově jde jen pouze o ten zvuk. V pondělí se opět objednávám do servisu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Tady jsem nahrál ten zvuk, nicméně je to video, tak snad to tam uslyšíte. https://www.youtube.com/watch?v=sa-7zBq ... e=youtu.be
Bary Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Hučení od motoru

Příspěvekod jozzo » 17.05.2020 18:41

Pripomina mi to môj zvuk, je dosť podobný. Ceed nový, len 1,4 mpi. Zvuk ide od alternatora, zistene v servise, bude vymenený na garančku v oktobri, ked sa bude zhoršovať, aj skôr. Mne to takto jemne piska okolo ustalenych 1800 otáčok + - . na vsetkych rychlostiach pocutelne hlavne na vyšších prevodoch, tam sa otačky zvysuju pozvolnejsie a dlhšie sa motor udrzi v tychto otáčkach, vyskušaj. Ono to počuť aj pri naštartovaní studeneho motora, hneď ked beži kvazi na sytič pri zvysenych otáčkach. Ked po chvili klesnú, už nepíska. Otvor kapotu a pocuvaj, najlepšie ked ti bude niekto jemne zvyšovať otáčky, či sa to neprejaví. Ale moze to byť čokoľvek ine samozrejme.. Mam 9000 km.
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané
jozzo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na ProCeed