Pánové, ať si tady napíše kdokoliv cokoliv, ale tato debata mi začala docela vadit. Nebyl v předchozím období nikdo, kdo by se zhostil zorganizovat velký sraz na Slovensku. Protože si myslím, že si už Slovensko zaslouží uspořádání srazu, přesvědčil jsem Pištu a Tomi_sana, aby sraz uspořádali resp. aby předložili návrh na uspořádání srazu ve Štúrově. Kluci se toho zhostili, věnovali tomu dost času. Není zase v klubu tolik lidí, kteří jsou připraveni svůj volný čas věnovat ostatním. Nikdo jiný se zodpovědně nenabídl uspořádat sraz kromě safiho, který se nabízel uspořádat sraz v Košicích. Dohodnul jsem se s ním, že jeho nabídka bude využita na podzim, protože vám do měsíce chci navrhnout určitou změnu v pořádání srazů především s ohledem na aktivitu na Slovensku. Navíc tak jako Slováci nejezdí do Čech na západ, nevěřím, že by Češi přijeli na sraz na východ Slovenska. Je to přeci jen dálka. Jsou daná určitá "pravidla" pro pořádání srazů. Tato pravidla vyšla z poznání a požadavků lidí, kteří na srazy pravidelně jezdí. To jsem si nevymyslel já. Aby byli lidi spokojeni, tak je potřebné tato pravidla dodržet nebo se k nim co nejvíce přiblížit. Pišta sTomášem mají ve Štúrově určité podmínky. Ty se snažili co nejvíce přizpůsobit. V prvním penzionu je sice kolem 30 míst, ale další jsou hned ve vedlejším penzionu, kde je domluvené, že ho budeme moci využít, pokud se kapacity prvního naplní. Všichni budou mít k sobě pár metrů. Program je dán možnostmi Štúrova a okolí. Jen se někdo zmínil, že není dobré jezdit do Maďarska, už kluci nabízeli jinou alternativu. Chtěli jste exkurzi do Tepličky. Vybavil jsem. Jen jsem to zveřejnil, už následovala poznámka, že je třeba dva termíny a hned na to potřeba utvořit dvě skupiny po 30 lidech. Když kluci zveřejnili svou nabídku, objevili se v tématu poznámky jako "Osobně si myslím, že by to chtělo i nějaké protinávrhy, aby to kluci neměli tak jednoduché" a nebo "trochu podpichem organizatorov" a ".... Pokud nebude protinávrh...". Každý, kdo se pustí do organizace srazu to nemá jednoduché!!!!!! Musí řešit spoustu věcí, věnuje tomu spoustu času, vznikají mu s tím náklady, které mu nikdo nezaplatí. Místo, abyste byli rádi, že se našel nějaký člověk, který by pro ostatní rád něco udělal navíc, tak se vám to nelíbí. Když jsme vloni se snikem vyzývali někoho z Moravy, aby pomohl zorganizovat letní sraz, tak se nikdo nepřihlásil. Až později se přidal bruczoun a Sláva. Přesto se našla kritika od lidí, kteří bydlí prakticky v místě srazu a v ničem nepomohli. Stále se nachází někdo, komu se nelíbí ubytování, stále se nachází někdo, komu se nelíbí program. To jsou věci, které aktivním lidem znechutí práci a snahu udělat pro ostatní něco navíc. Místo, aby se těmto lidem pomohlo, protože to nedělají pro sebe, ale pro ostatní, tak se maximálně otráví. Proč by se to těmto lidem mělo ještě více ztěžovat, znepříjemňovat? Proč by se měl dávat "protinávrh". Nejsme v boji. Pokud by měl být druhý návrh, tak ne abych odrovnal tímto ten první, ale abych nabídl lidem další variantu. Aby měli možnost více výběrů. A to mi tady nějak uniká. Druhou variantu podnou titanusem já osobně skutečně nemohu přijmout, protože to podle mě nesplňuje stanovená kritéria. Hodně drahé, lidé nebudou pospolu na jednom místě. Omlouvám se Honzovi, ale jak to bylo podané, nemohu pochopit jinak. I přesto, že se na začátek vloží

. Myslím si, že bychom si měli vážit těch, kteří jsou ochotni udělat něco pro ostatní a ne jim tuto aktivitu znechucovat. Já osobně už jsem taky docela otrávený, protože se stále najde někdo, kdo pro klub ještě nic neudělal, ale stále se mu něco nelíbí. A s něčím takovým se setkávám po celý rok a něco, co dělám zástupce pro klubové věci.
A teď mě můžete bít.