Tak jen taková malá poznámka k místu, jak uvádí titanus. Jak už jsem zde psal, bylo dříve dohodnuto, že podzimní srazy budou v Čechách. Poslední byl v Konstatninových Lázních a rok před tím v Mostě. Tedy prakticky na samém západě Čech. A nikdo neřešil, jestli to není moc daleko pro Slováky. A jestli se nepletu, tak ze Slovenska dojel jen do KL safi. Jaro-letní srazy - Morava nebo Slovensko. Je pravdou, že Štúrovo pro členy z Čech je trochu z ruky, ale je zase dostupné pro velké teritorium na Slovensku. Čím dál víc Slováků jezdí na moravské srazy a věřím, že tito by přijeli i do Štúrova. Nikomu samozřejmě nikdo nebrání předložit návrh třeba k Žilině, Trenčínu, městům podél hranic s Moravou. Ale podívejte se, kolik Čechů přijelo z místa západně od Prahy na moravské srazy. Zase až tak moc jich nebylo. Jestli je pro ně z nějakého důvodu (časového, finančního atd.) daleko na Moravu, tak určitě nepřijedou ani na Slovensko, ať je sraz kdekoliv. Je prostě dané, že jarní je na Moravě nebo Slovensku a předpokládá se, že lidí ze západu Čech tady určitě bude méně než na podzimním srazu. Na podzimním se zase očekává s menším počtem jak ze Slovenska, tak i Moravy. Tak to prostě je. To by se pak všechny srazy musely dělat v geometrickém středu Česko-Slovenska, a to by nás za chvíli přestalo bavit mít to stále na stejném místě. Nehledě na to, že sem by to stále měli stejně dost daleko lidé jak z Košic, tak i Ústí nad Labem. S tím se nedá nic dělat. Jednou to mají blíž jedni, pak to mají zase dál. Já myslím, že to je spravedlivé. A skalní "srazisti"? Ti přijedou kamkoliv. A navíc, členové se mohou domluvit a přijet jedním autem (viz mnou vyhlášená "akce" "méně vozidel v koloně, více lidí na srazu"), kdy se náklady na cestování rozloží mezi více lidí. A komu nevyhovuje sraz na jednom i druhém místě, tak má zase možnost účasti nebo dokonce organizace minisrazu v místě jejich bydliště či poblíž.
V každém případě souhlasím, že by mohlo být více návrhů. I když za dobu mého členství v klubu si nevzpomínám, že by někdy byl protinávrh. Ale je vítán. Já se s pištou a Tomi_sanem už dříve domlouval, že by sraz mohli zorganizovat. Šlo mi o to, aby se už našel někdo, kdo je ochotný velký sraz na Slovensku zorganizovat. A já osobně bych byl velmi rád, kdyby se už na Slovensku sraz pořádal. Aktivita členů tam sílí a já si myslím, že si zaslouží, aby se tam už sraz konal. Ale opakovaně konstatuji - nic není dané, další návrhy jsou vítané. Jen bych prosil, aby se v návrhu uvedly již nějaké podrobnosti, jako místo ubytování, nástin programu apod.