od Návštěvník » 16.01.2008 11:38
Nevím jak by jsi to chtěl,ale dnes jsem odvezl svého ceeda do servisu a místo něj jsem dostal náhradní vozidlo KIA RIO.
Takže mám za sebou prvních 26km a auto má najeto 1750km.Je to myslím obsah 1,4 benzín.A pocity z jízdy?Je obuté na letních pneu a při přejetí nerovností se to nedá srovnat s Fabií.Je to tvrdší,takže cítím nárazy,od spodku,ale může to být samozřejmě tím že tam jsou letní pneumatiky.Odlétající kamínky ,kterých je na silnicích dost jsou hodně slyšet.Jinak řazení jde lehce a je přesné,jen na spojku jsem si ještě nezvykl,musím si to hlídat,jinak mi při přeřazení jakoby škubne.Jinak co se týká hluku tak v autě je klídek,nedá se to srovnat s mým SW.Ostřikovače jsou zde super, každý ostřikovač má tři seřiditelní trysky což opět chybí u SW.Z kontrolních budíku je škoda ,že tu chybí ukazatel teploty motoru.Je zde jen kontrolka na teplotu a to když je motor studený svítí modře a když se zahřeje tato kontrolky zhasne.No a pak chybí na palubním počítači informace ,co se týká dojezdu a tankování.Jinak zvukový ton na blinkry je zde lépe vyřešen než u Ceeda.
Brzdy jsou dostačující a motor, pokud chci při jízdě okolo 80 např.předjet musím podřadit a šlápnout na to abych se motor dostal do otáček.Jinak jsem nezkoušel jak to jede.Takže můj pocit z auta je zatím dobrý.Za chvíli odjíždím a tak poznám co a jak.Ještě zkusím, jak zde vypíná přepínač na blinkry.Jako auto do rodiny bych ho bral.