RIO II - software

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: RIO II - software

Příspěvekod keksko » 23.10.2010 19:18

Ahojte,

chcel by som sa opytat ci mate skusenost aj s prehratim softwaru na kia rio sporty 1.4, 16V (09/2008),
od zakupenia vozidla nebola robena ziadna softwarova zmena

dakuejm

Ondro
keksko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Skalican » 24.10.2010 00:38

keksko píše:Ahojte,

chcel by som sa opytat ci mate skusenost aj s prehratim softwaru na kia rio sporty 1.4, 16V (09/2008),

dakuejm

Ondro

Ja ho mam od roku 2007 a minuly rok mi tam davali novy soft. Musim priznat ze auto ide omnoho lepsie a to hlavne v zime pri studenom motore, nakolko mi pri dvojke robili otacky problemy
:SK: :kia: XCeed 1.5 T-GDi 7DCT
Skalican Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2023)
15500 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod keksko » 24.10.2010 17:18

Skalican píše:

dakuejm

Ondro

Ja ho mam od roku 2007 a minuly rok mi tam davali novy soft. Musim priznat ze auto ide omnoho lepsie a to hlavne v zime pri studenom motore, nakolko mi pri dvojke robili otacky problemy

Nahratie nove softwaru si riesil v ramci zaruky? ak nie, co stoji taka zmena softwaru.. Mozes zaslat aj suk. spravu, ak nechces zverejnit spominany udaj.
dik

O.
keksko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Skalican » 24.10.2010 22:22

keksko píše:
Skalican píše:

dakuejm

Ondro

Nahratie nove softwaru si riesil v ramci zaruky? ak nie, co stoji taka zmena softwaru.. Mozes zaslat aj suk. spravu, ak nechces zverejnit spominany udaj.
dik

O.

Jednoducho som tam prisiel ked som bol na garancnej kontrole (koncom novembra) a povedal som o tom probleme a oni sami mi ho tam dali. Za toto som neplatil vobec nic. Jednoducho chod do servisu a povedz im o probleme pri studenom motore ked tam mas hlavne dvojku a ze chces novy soft nakolko uz boli niekolki ludia s tymto problemom a ze im dali novy softver a je to potom v poriadku
:SK: :kia: XCeed 1.5 T-GDi 7DCT
Skalican Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2023)
15500 km @ 6.4 l/100km

Zhoršování jízdy

Příspěvekod Forge.19 » 06.11.2010 12:38

Zdar chlapi.Mám jeden problém...dozvedel jsem se ze Ria vyrobene pred rokem 2009 maji casto primarni zavadu v softwaru ridici jednotky ze je to pry spatna stara verze.Mohlo by to mít za nasledek kdyz je zima,rozjizdim se,přeřadím na dvojku a začne mi motor škubat a dusit se ?A dela to taky dalsi problémy...prace se spojkou a řazením je strasná nejvíce z 1. na 2. stupen kdy to skutecne dele trva nez jakoby spojka chytne zatah plynu a rychlejsi pusteni spojkoveho plynu doprovází divne cvaknutí skutecne pokaždé.To stejné cvaknutí se ozývá když necham rychlost,pustím plyn a potom na nej opet slápnu..nejdrív cvak a potom zacne auto zrychlovat.Celkem me to trápí protože jinac jezdí dobre.Chci se zeptat na kolik by to mohlo vyjít a jestli to je tím softwarem nebo necim jiným.Uz me to zacina celkem s... znervoznuje to a kazi to pohodu jizdy : ( Ps. taky se vam libi jako me ze benzinak na riu jde krasne do otacek? =) Cus a diky za vas cas

Edit: Zlucene. Titanus
Forge.19 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod zulyk » 07.11.2010 16:57

spomen to v servise, nech ti prehraju soft ;) ked to zadrhava

co sa tyka motora a otacok, tak jasne, je to 16V, otacky ma rada :lol:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod BatoNR » 09.11.2010 15:06

ja mam prehrany soft, robili mi to v maj/2010, ale nevidim ziadny rozdiel medzi soft od vyroby a tymto co mam teraz. Pretoze vtedy a aj teraz jazdi bez problemov (okrem jedineho problemu co je dole rozpisany).

Dovodom na prehratie soft bolo (okrem zaruky) to, ze mi motor pocas jazdy na 4 a pri nizkych otackach zhasol motor. Kedze nic nezistili tak mi prehrali soft.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
BatoNR Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
50000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod keksko » 23.05.2011 22:47

Dnes som bol dal prehrat software riadiacej jednotky. Nasledne som si odjazdil par km. Auto sa sprava jednoznacne lepsie. Je kludnejsie (neskube nim pri rozbehu ani pri preradovani z 1 na 2), Je zivsie (sofer si to vsimne okamzite ;-). Pri nastartovani si drzi otacky 1000ot./min. az dokial sa nezahreje. (pri starej verzii po nastarovani klesli na cca 600-700ot./min). Prehratie softwaru bolo riesene v ramci garancnej zaruky. Tym ktori maju problemi ako popisal FORGE v starsich prispevkoch, odporucam zajst do servisu a postazovat sa. Uvidime ako sa to dotkne spotreby, ale podla Vasich oshlasov, ako pisete by mala spotreba poklesnut. Suhlasim s tvrdenim, ako napisal niekto vyssie... "auto ako vymenene"
keksko Neuvedeno
Uživatel fóra

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí