Automatická prevodovka - údržba

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Automatická prevodovka - údržba

Příspěvekod krto » 19.04.2012 21:05

V servisnom manuály som našiel len strohé info ohľadom údržby automatickej prevodovky - pri 90 000 km sa mení olej, a následne každých 30-45tis.km.

Zaujímalo by ma, aký olej sa používa do automatickej prevodovky (typ, množstvo) v Kia Rio I, či sa mení aj filter oleja v automatickej prevodovke (ak tam nejaký je) + tesnenie pod krytom prevodovky. Bol by som Vám vďačný za každú informáciu.

Čo som sa dočítal všeobecne o servise jednoduchých typov automatických prevodoviek (u Ria I ich automaticky predpokladám 8-) ), tak olej treba vypúšťať teplý (po nejakej jazde, radení), mení sa aj filter a dáva sa nové tesnenie, olej sa doplní s časti, potom sa naštartuje motor - ide čerpadlo, a radí sa po jednotlivých stupňoch, v každej polohe sa chvíľu ponechá, a potom sa doplní zostávajúci objem oleja do prevodovky a výmena oleja v automatickej prevodovke je skončená.

Menil ste niekto olej v automatickej prevodovke sám, alebo radšej odporúčate autorizovaný servis KIA?
krto Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio I (2006)
120000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí