motor 1.25 - plyn pri voľnobehu

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

motor 1.25 - plyn pri voľnobehu

Příspěvekod Hicks » 08.12.2012 13:46

som majiteľom novej kie rio 7/2012, zakúpená v Košiciach s motorom 1.25 pred mesiacom, teraz najazdené okolo 1.000 km. Prakticky prvý deň som si všimol sykot spod auta, údajne je to kvôli podávaciemu čerpadlu a má to tak byť. Takisto pri voľnobehu, ak pridám náhle plyn, motor najprv ako keby pridusilo, nepridá ihneď plynule, nejaké chluché miesto. Takisto z výfuku vtedy počuť niečo ako samozápaly. Stretol som sa na inom fóre s týmto problémom, písal o o tom jeden chlapík a jedna ženská, ďalej to ale nejak extra rozvedené už nebolo, ale vysvitlo mi z postrehov, že to tak má asi byť. Máte niekto s týmto takisto skúsenosť u tohto agregátu? Asi je to konštrukciou motora, možno to dvojité časovanie ventilov alebo neviem. V Kii som sa na to pýtal, keď som bol odniesť prenosné značky, samozrejme sa s tým ešte vraj nestretli a nemali čas ísť k autu, že sa treba objednať na diagnostiku, na tú som ale veľmi čas nemal. Vraj to nebude žiaden problém s motorom, pretože by mi svietila kontrolka. Ani sa mi tam veľmi nechce, nechcem aby mi doň zbytočne šprtali a "opravili" niečo tým štýlom, že mi začnú potom s tým spojené nejaké nové problémy, ako napr. zvýšenie spotreby apod...Po pár čítaniach, aké majú skúsenosti majitelia nových aut so servismi, mám z toho zmiešané pocity, čo sa týka odbornosti servisov a prehliadky beriem ako nutné zlo. Je to ale daň za nové auto, treba raz za život aj úplne nové. Ináč auto štartuje dobre za tepla aj studena, ide podľa mňa vzhľadom na svoj objem fajn, spotreba okolo 6 l, takže vlastne celkovo spokojnosť. Keď sme boli vo štvorici v poľsku, čakal som slabšie jazdné vlastnosti, ale milo prekvapilo, delo to ale rozhodne nie je. Ešte mi tam vadí kvaltovanie do dvojky, treba nato proste cit a "svojská" spojka. Ale celkovo zatiaľ spokojnosť ;) .
Hicks Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2012)
940 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: motor 1.25 - plyn pri voľnobehu

Příspěvekod rudolf.tomka » 08.12.2012 17:49

za 3 mesiace najazdených 1000 km :? , to ešte nie si zžitý vôbec s autom, je to strašne surové, a ako píšeš , je to tvoje prvé -nové auto, ja som jazdil na predvádzačke 1,4 / mala na tachometri 53 km :lol: / a motor slušne odhlučnený , žiadne sykoty, ani dieri pri rozbehu / SW chyba :?: / , skôr napíš s akými autami si jazdil , a tak to treba porovnať... a motor má len max výkon 63 kW , tak to nebude raketa , chlapci čo majú 99 kW v c´eede , tak sa sťažujú , že to neťahá :P .... áno ak je motor studený , tak to občas pri rozbehu cuká :D
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod Hicks » 09.12.2012 19:51

najazdené za 1 mesiac 1.000 km, 07/12 bolo vyrobené...tie veci, ktoré som opísal, sú aj pri zohriatom motore( napr. po 80 km), keby bol studený, tak sa nad tým nepozastavím...neviem či to proste má tak byť alebo nie...predtým som jazdil hlavne na svojom diesly, mám ho doteraz...ale jazdil som aj kope benzíňakov napr. vo firme a nerobili to...
Hicks Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2012)
940 km @ 6 l/100km

Příspěvekod 6U94343 » 14.12.2012 11:21

Ahoj, mám ten samý motor a naježděno po roce 18000 km a poslední měsíc mám pcoit, jako když mi prokluzuje spojka. O víkendu jsem se otáčel na malím plácku a po otočení jsem cítil pěkný smrad. Při rozjezdu se občas ozve takové zahučení, je to více slyšet když dám zpátečku, pouštím spojku a pomalu přidávám plyn. Vůbec se mi tento zvuk nelíbí a možná se stavím v servisu. K autíčku se chovám hezky, v 15000 km dostalo pravidelnou prohlídku, jezdí skvěle, jen mě trápí toto. Nikdy jsem ho netočil do omezovače nebo mu dával plnej plyn apod. Jen mě tato všc nenechává v klidu.
6U94343 Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2012)
12100 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Hicks » 30.12.2012 20:46

na služobnej kii ceed 1.6 crdi som si to všimol s kolegom takisto, niekedy cítiť pri prudšom pustení spojky divný smrad, na inom aute som si to ešte fakt nevšimol, to by som musel spojku poriadne potrápiť...takže asi to nebude náhoda ale akási výrobná "záležitosť"...ale človek si nemôže zo všetkého veľmi robiť hlavu, nové auto fakt stojí pekné peniaze a človek niekedy až prehnane robí starosti...uvidíme ako na tom budú naše ria po niekoľkýck rokoch...
Hicks Neuvedeno
Nováček

Kia Rio III (2012)
940 km @ 6 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí