Neviete mi poradiť prosím , mám taký ,,problémik´´ moje auto Kia Rio 2009, 1,5 crdi - 81 kw . Keď sa začínam rozbiehať zaradím rýchlostný stupeň 1 rozbehnem sa vymačknem spojku a dám tam 2ku cítim pri zaradení ako keby nie prešmyklo ale ako keby skočilo koleso o jeden zub a chytilo až na další , pri následnej jazde napr. po meste potrebujem spomaliť (pr. vchádzam do kruhového objazdu) na rýchlosť 25-30 km /h , spomalím a pri jazde kruháčom mám na tachometri 18-20 km za hodinu z ktorých potrebujem zdýchliť ale rýchlostný stupeň 2 mi nejde zaradiť , respektíve ide ale veľmi ťažko ako keby som ho tam musel až silou doslova narvať, toto isté sa mi stáva keď mám príklad na tachometri 5 km/h a chcem tam dať 1ku , ide tam veľmi ťažko . Dosť ma to trápi , som mladý vodič , neviem či je to normálne ale nezdá sa mi tam všetko úplne v poriadku . Môj miláčik má nabehaných 130 000 km , niekto mi tvrdí že nech skúsim vymeniť prevodovkový olej . Ak mi bude niekto vedieť poradiť budem vdačný za každý názor . Ďakujem veľmi pekne
0