Chiptuning

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Chiptuning

Příspěvekod safi » 04.12.2011 21:45

pokial viem, tak chipovanie atmosferickeho motora zvysi moment a vykon tak , ze to nespoznas a to ako na spotrebe a ani na tahu. Je to 2-5%. Zabudovanie turba do motora je technicky zlozita vec ako na zabudovanie , tak aj na totalne iny program pre motor ... no ja drzim palce kazdemu , kto sa do toho pusti. Zivotnost motora a ako pisu vyssie - spojka , prevodovka bude trpiet tak , ze drasticky sa znizi ich zivotnost. Takkze vynalozene naklady na prerobenie a nasledne optrebenie podla mna vydaju na nove auto triedy rio. K novenu riu - cital som , ze na buduci rok by malo prist s malym benzinovym turbom, 1,2TGDI. Ci sa bude predavat aj u nas , to neviem.
Kazdopadne drzim palce a rad by som sa pozrel na vysledok napr. na niektorom zraze , tusim to bude prve rio , ktore bude mat zabudovane turbo v benzine.
safi
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod 1duro » 06.12.2011 18:47

jasne ja chapem ale ja ho nechcem cipnut preto aby som mal vyzsi vykon ale aby som stiahol spotrebu. neskutocne mi zere. nemam pocitac a to ma najviac s***. ale s plnpou nadrzou 46 litrou spravim 550 maximalne 600 km??? ale 600 to uz by som siel na doraz kim by auto neskapalo lebo by uz nemalo stavu. len preto ho chcem nacipovat. turbo by som ocenil to je pravda. ale to by bol poriadny zasah do vozidla. a nove rio?? nikdy viac nekupim a hlavne nie benzin.
1duro Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod matej » 10.12.2011 08:12

to mas 8,3l spotrebu. nestazuj sa ja mam po meste aj 10l ked nejazdis dlhe trasy tak pod 8l ti to neklesne.
matej

km @ l/100km

Příspěvekod 1duro » 11.12.2011 17:40

no sak toto ma totalne s***

edit snike: ... snad se to dá napsat i slušně, ne ;)
1duro Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí