Kia Rio II, benzin 1,4 vs. plyn

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Kia Rio II, benzin 1,4 vs. plyn

Příspěvekod keksko » 07.08.2012 20:20

Prosim Vas,

mate niekto prerobene RIO 1,4 benzin na plyn?
Zaujima va Vasa spotreba plynu na 100km. Resp. iny udaj z ktoreho sa da kalkulovat porovnanie spotreby benzin/plyn.

Pripadne sa mozte zmienit co Vas stalo prerobenie, pripadne ake su nevyhody a s tym spojene mozne problemy

dakujem
keksko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kia Rio II, benzin 1,4 vs. plyn

Příspěvekod keksko » 08.08.2012 07:23

Po prvotnych prepoctoch je navratnost investice do LPG pri 21 000km. Prikladam obrazok z excelu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
keksko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Kia Rio II, benzin 1,4 vs. plyn

Příspěvekod MaTToS » 12.10.2012 23:18

Umna je to narovnako, spotrebu na benzine od 0-15500km som mal priemernu 7,6l, na plyne 15500-35000 mam priemernu 8,7l - ALE v zasade pri benzine som sa snazil jazdit setrne atd., odkedy mam plyn tak na spotrebu vobec nejazdim - nieje premna dôvod :-) Kazdopadne pri "ekonomickom" jazdeni sa pri benzine dalo dostat na spotrebu 6,7l pri LPG som sa dostal na 8l ale to je proste ekonomicka jazda a to ma nebavi a motoru to tiez moc nevyhovuje. Ale LPG mozem odporucit, nemam stym ziadne problemy a v RIU je dost stary motor co sa konstrukcie tyka a podla skusenosti montaznikov, dodavatelov LPG systemov a informacii z internetu tam nieje hrozba znicenia hlavy alebo ventilov pri prevadzke na LPG takze bez obav popripade s flashlube .
Cee'd 2008, 1.6CRDI 66kW
MaTToS Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
84000 km @ 4.9 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí