TEMPOMAT

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

TEMPOMAT

Příspěvekod karlko » 23.10.2010 12:31

Nazdárek

tak som sa minule zamyslel a rozmýšľal či by sa do nášho RIA dal domontovať TEMPOMAT . Tak píšem že či náhodou s tým niekto nemá skúsenosť prípadne či to už niekto skúšal. Ak áno dúfam že sa podelí aj s ostatnými o jeho skúsenosť a rady prípadne aky typ TEMPOMATU si namontovať. :thu:

Za info veľká vďaka. :drink:
Kia Rio 1,4 16V Sporty :)
karlko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
48000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: TEMPOMAT

Příspěvekod upex » 23.10.2010 23:16

karlko píše:Nazdárek

tak som sa minule zamyslel a rozmýšľal či by sa do nášho RIA dal domontovať TEMPOMAT . Tak píšem že či náhodou s tým niekto nemá skúsenosť prípadne či to už niekto skúšal. Ak áno dúfam že sa podelí aj s ostatnými o jeho skúsenosť a rady prípadne aky typ TEMPOMATU si namontovať. :thu:

Za info veľká vďaka. :drink:

Pokud se nepletu, tak tempomat ti tam nepůjde, jinak by měl stát okolo 4 tisíc.
upex Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2003)
150000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod karlko » 24.10.2010 08:05

Prečo by mi nemal ísť TEMPOMAT ?
karlko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
48000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod upex » 24.10.2010 10:30

Fakt to přesně nevím, ale slyšel jsem, že dodělat se to dá prý jen na naftu. Nebo už se ti to povedlo? Navíc si myslím, že tempomat je zbytečnost, pokud nejezdíš dálky a hlavně po silnicích, kde není třeba moc řadit. Měl jsem ho na Octávce a použil ho jen ze začátku, když to bylo pro mně něco novýho.
Jinak jak říkám, ruku do ohně za to nedám, že by ti to tam nešlo, jen píšu co jsem slyšel, když jsem se o tom bavil se známým.
upex Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2003)
150000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod drummer6 » 02.12.2010 14:08

No pokial ma auto elektronicky plyn, tak by tam tempomat mal ist namontovat, tak to bolo doposial pri kazdom aute znamy to tak domontoval do stila a ja to mam v zafire od vyrobcu, ale kamos vymenil len k tomu packu ktora je na tempomat a napojil...
drummer6 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Michal22 » 03.01.2011 20:12

tiez som sa uz davnejsie pytal na tempomat a bolo to tu aj niekde uz na fore, kia rio benzinova ma mechanicky plyn a naftova elektronicky. ten elektronicky je mozne riesit aj cez tempomat, ten benzinovy mechanicky bohuzial nie. existuju na nete aj tempomaty na dorobenie, ale v servise mi to odmietli namontovat, nielen kvoli zaruke ale najme kvoli bezpecnosti, nakolko nevedia zarucit, ze sa nic nezasekne a auto nebude zrychlovat jak blbe a samo.
treba trosku guglit, ak by si to predsalen chcel
Michal22 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
103000 km @ 6.75 l/100km

Příspěvekod BatoNR » 06.01.2011 14:12

Ja osobne tempomat nechcem lebo nejazdyim na dlhe trasy ale skor som rozmyslal nad palubnym pc do Rio 1,4 rocnik 2008 ale v servise mi povedali ze sa to neda namontovat.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
BatoNR Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
50000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 06.01.2011 16:16

ak mas obd2 tak tento
http://www.scangauge.com/

na miesto .com mozes pouzit .sk alebo .cz
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Nymburák » 06.01.2011 16:28

BatoNR píše:Ja osobne tempomat nechcem lebo nejazdyim na dlhe trasy ale skor som rozmyslal nad palubnym pc do Rio 1,4 rocnik 2008 ale v servise mi povedali ze sa to neda namontovat.

Tempomat není pouze pro dlouhé trasy, je výborný i na dlouhých rovinkách v obci. nastavím 55 km/h a jedu a mám jistotu že nejsem zbytečně rychlej. Je to dobrá pomůcka ;)
Sorento 2,2 145 kW, 6M, 45,000 km
Nymburák Muž
Uživatel fóra

Kia Sorento II (2010)
45000 km @ 7.70 l/100km

Příspěvekod cerman » 06.01.2011 17:50

Souhlasím-tempomat je výhodný pro nastavení max. rychlosti hlavně v obci a pod. Je to sichr.. ;)
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod dedojozef » 06.01.2011 19:33

Nebolo mi dopriate zaoberať sa otázkou, či chcem alebo nechcem vo svojom aute mať tempomat. V aute, ktoré som si vybral na základe iných mojich predstáv už tempomat bol, používam ho denne pri ceste do práce a mám pokoj so skrytými policajnými hliadkami a cestovné do práce je oveľa lacnejšie, čo sa týka nákladov na pokuty i nákladov na pohonné hmoty. S výkonom motora v mojom aute sa tempomat dá používať i mimo obec pokiaľ komunikácia nie je veľmi kľukatá, tam je to trochu nebezpečné. Na diaľnici je používanie tempomatu pre mňa samozrejmosťou. Na predchádzajúcich mojich štyroch automobiloch som tempomat nemal a jadil som. Podľa mňa používanie tempomatu závisí na zhodnotení okamžitej situácie na komunikácii, po ktorej práve jazdím, od mojej bezprostrednej nálady a od voľby spôsobu štýlu jazdy, na ktorý mám práve chuť, samozrejme s ohľadom na iných účastníkov cestnej premávky, aby som ich neobmedzoval ani neohrozoval. Používanie tempomatu pri jazde za každú cenu považujem za nerozumné a niekedy veľmi nebezpečné.
dedo jozef SPORTAGE FL FREEDOM 2.0 CRDI/4WD 105 555 km
dedojozef Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (2) Sponzor (6) TOP sponzor (1)
Nejvzdálenější účastník srazu (3)

Příspěvekod BatoNR » 06.01.2011 21:18

tomasisko: ano poznam tento "palubny pc" ale este musim nasetrit a ked budem mat volny kapital tak potom.

co sa tyka tempomatu, ked to mam tak vseobecne povedat tak ja si myslim ze je to otazka zvyku.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
BatoNR Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
50000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod karlko » 06.01.2011 21:32

Mozem sa spytat ? Ludkovia existuje Kia Rio Sporty co ma vo vybave tempomat ?
karlko Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2009)
48000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Arminius » 07.01.2011 09:15

cerman píše:Souhlasím-tempomat je výhodný pro nastavení max. rychlosti hlavně v obci a pod. Je to sichr.. ;)

Mnohem lepší je používat omezovač rychlosti
KIA Cee´d MY 2010, 1,6 CVVT, Comfort Plus
Arminius Muž
Nováček

Kia cee'd (2010)
28000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod karlko » 26.04.2011 17:07

Ahojte lidicky viem ze uz som to tu pisal. Ale stale som sa k tomu nedopracoval. Planujem domontovat palubny pocitac a tempomat. Je tu niekto kto s tym ma skusenosti alebo niekto kto pracuje v Kii a vedel by mi povedat kolko by ma to stalo ak by som to dal oreginal montovat do Kii ? ? ? Zacal som dost casto jazdit dialnice a dlksie cesty tempomat by sa mi velmi hodil.

Bol by som rad ak by mi niekto pomohol s tym. Najlepsie ak by sa to dalo nejak na volant montovat ale v podstate na tom az tak nezalezi hlavne ze to bude fungovat a bude to bezpecne tak ako to ma byt.

Za skore informacie vam velmi pekne dakujem :thu: :help:
karlko Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2009)
48000 km @ 6.2 l/100km

Další

Zpět na Elektronika