Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Svícení

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Svícení

Příspěvekod PetrLa » 20.08.2010 19:49

Pc-romeo píše:
Beda píše:Presne tak problem s zivotnosti ...

A od ceho mame dvouletou zarucni lhutu? ;)

LEDKy na denni sviceni mam teprv asi pul roku, ale obecne jsem nadsenej. Koupil jsem je proto, ze mi pomerne casto praskaly zarovky v potkavackach, az mi i v servisu Kia poradili at tam dam diody... a hle - meli pravdu - pomohlo to... ;)

Dal mam diody v osvetleni SPZ, ve dverich a na parkovackach. Jedine diodove zarovky se kteryma jsem mel problem byly nejake no-name od cinanu ze Sapy... Ted tam mam nejaky cesky vyrobek, samozrejme s plnou zarukou, a jsem nadsenej! Svitej mi vzdy (ve tme) po zamknuti auta na cestu a i kdyz jsou to "jen" parkovacky, svitej fakt pekne... (Normalne by mely svitit velky, potkavaci, svetla, ale ta sviti jen s klicky v zapalovani, coz jaksi pri odchodu a zmeceni auta nejde... ;))

pokud to není udělané tak, abych tu špatnou LEDku mohl kdykoliv vyměnit, tak to nemá žádný smysl. Mě by to teda nebavilo furt ty světla sundávat a reklamovat, jen kvůli tomu že tam jedna LEDka odešla. Sorry, ale tohle řešení mě ještě pořád nepřesvědčilo.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Pc-romeo » 20.08.2010 21:21

mouzi píše:tak to je celkem ocividne problem asi jinde, nez v zarovkach, ne?

Samozrejme asi bude NEKDE problem, ale nez ho hledat (a platit za to), zkusil jsem to vyresit takhle, mne se diody libi, nemam strach ze by se rozbily (v mem okoli je ma cca 5 jinych lidi a nikdo z nich neresil v poslednich cca 2 letech jedinej problem s diodovyma svetlama...) a funguje to. Problem to vyresilo, libi se mi to... co vic si prat? ;)

Jeste abych byl zcela spravedlivy - musim uznat ze ty zarovky co praskaly byly Halfords "+50% svitivosti", tedy zadne extra znackove... a praskaly zhruba po 4 mesicich... Kdybych tam dal nejaky kvalitni zarovky, byl by asi taky rovnou klid... ale ja byl rad ze mam o duvod vic koupit DLR... ;)
Pc-romeo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Cerato (2004)
60000 km @ 10.3 l/100km

Příspěvekod mouzi » 20.08.2010 22:46

Pc-romeo píše:..ale nez ho hledat (a platit za to)..

takze za LEDky jsi nic neplatil? a kdyz se ti podela jedna dioda, nechas to vymenit, nebo to vymenis sam nebo koupis rovnou cele svetlo? ve vysledku by nejspis vyslo levneji nechat promerit ten napajeci okruh svetel, pokud to mas v zaruce, neplatis samozrejme nic.. pokud ne, zas takova palka to nebude a mozna by se prislo i na jine problemy ohledne elektriny.. LEDky maji vyznam pouze tehdy, pokud funguji, jak maji, pokud jsou videt tak, jak maji a pokud jsou umisteny tak, aby mely vyznam, tim ted nemyslim legislativu, nebot tam je jejich umisteni popsano naprosto trestuhodne, malokdy si vsimnu auta, ktere ma LEDky nekde v oblasti mlhovek a to jeste titerne velikosti :thd:
opravdu jsem zastancem klasickych potkavacek.. pokud mi praskaji, necham promerit elektrinu, jinak nevidim duvod hyzdit si vzhled auta nejakymi pridavnymi cinskymi smejdy (a neverim tomu, ze si tu nekdo koupi svetla vyrobena jinde), nehlede na to, ze casto nejsou tak dobre viditelna, jako klasicka svetla a i kdyz to nekdy mluvi ve prospech LEDek, v souctu maji potkavacky navrch a malokdy jsou LEDky videt lepe. :thd:
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09

"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."
mouzi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod pitrstar » 21.08.2010 00:18

Nechápu, jak tady někdo neustále někoho kritizuje o koupi tohoto, či onoho výrobku.
Když někdo preferuje olejovou lampu, tak ať si tam dá lampu, pokud preferuje maják, tak ať si tam dá maják s veškerými následky, které z toho vyplývají.
Co se týče čínských šmejdu, jak tady někdo zmiňuje, tak by se hodně divil, kolik těch čínských šmejdů má on v autě.Záleží, jak to bylo vyrobené a jakou technologií.
Jen příklad: některé žárovky Osram po pěti měsících praskají a neznačkové žárovky z AUTO KELLY drží, už přes dva roky.
pitrstar Muž
Uživatel fóra

2. místo (1)

Kia PRO_cee'd (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mouzi » 21.08.2010 07:41

Mne je uplne jedno, kdo si da co na auto, ale denni sviceni slouzi k tomu, aby byl dotycny viden, ne aby sam videl. A pokud ma misto poradnych svetel nejaka mikrosvititka a ja ho nevidim, tak mi to opravdu vadi :thd:

mouzi Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod souk69 » 21.08.2010 10:37

:thu: Já jsem tedy spokojený s tím co v Kie je, po nastartování se světla rosvítí po vypnutí motoru zhasnou. Jen v noci otočím ovladač světel ručně aby svítilo osvětlení přístrojů. Se žárovkami zatím žádný problém nemám a tak o ledkách neuvažuji. :kia:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zulyk » 21.08.2010 20:28

lepsie by som to nenapisal :thu: :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Čambrla » 22.08.2010 10:26

No, já mám teď se svícením jednu čerstvou zkušenost. Mám osram silvestar, zhruba 1,5 roku. Včera jsem musel po setmění odcestovat a najednou koukám, že mi to nějak málo svítí. :shock: Všechno šlo, jak má, jen mi prostě nesvítily potkávačky. :? Tak jsem nakonec musel jet na mlhovky a na dálkové, pokud proti mě nikdo nejel. Dnes ráno jsem se díval na pojistky - o.k., nakonec jsem vyndal paraboly a obě žárovky byly ruplé. :cry: Tak jsem si tam vrátil ty původní, co tam byly při zakoupení vozu, takže stejně prdlajs uvidím. :roll: Večer prakticky s autem nejezdím. Ve dne člověk nevidí, jestli mu to svítí či ne, a ani to nijak neřeší, když mu na budíku svítí, že potkávačky jsou zapnuté. Takže kdy mi odešly, nevím, v jakém intervalu po sobě taky ne. A pak, když je člověk na světla odkázaný, tak ty mrchy nesvítí. I když taky nejsem nadšence ledek, zkusím se zamyslet :idea: nad možnou eventualitou denního svícení, abych se už do takové situace nedostal, protože se mi to v podstatě stalo už podruhé (podruhé u služebního vozidla někdy před rokem).
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 22.08.2010 13:49

1,5 roku je myslím na tyto žárovky celkem dlouhá doba.....mě už 2x prdla levá potkávačka ...ale nedělám si s tím vrásky....vyměním za stovku a jedu dál.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod milous » 22.08.2010 15:02

souk69 píše::thu: Já jsem tedy spokojený s tím co v Kie je, po nastartování se světla rosvítí po vypnutí motoru zhasnou. Jen v noci otočím ovladač světel ručně aby svítilo osvětlení přístrojů. Se žárovkami zatím žádný problém nemám a tak o ledkách neuvažuji. :kia:

:kia: RIO 2008. No a o tom to právě je.Mám originál svícení obráceně než ty,občas se mi samo rozsvítí a tak to řeším jednoduše ledkáčema.
Hlavně si ale myslím,že jsou i lidé,kteří si s autem rádi hrají a baví je i dělat věci,které se po čase ukáží jako ne zrovna vydařené.Patřím k nim a i když jsem se již několikrát "spálil",tak v tom pojedu dál.Miloš.

Tak třeba tahle "ptákovina" Jezdím i dost v noci a nedělá mi dobře úplná tma v autě.Tak jsem lípnul tuhle modrou ledkovou bodovku na zadní světýlko a osvětluje mi to od odkládačky u šaltrpáky až po rádio.A hlavně mi to dělá dobře na oči. FOTO -
Obrázek
Miloš.
Naposledy upravil titanus dne 22.08.2010 15:02, celkově upraveno 1
Důvod: Trochu upraveny prispevok ;)
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mouzi » 22.08.2010 15:37

To vypada skoro jako spionazni kamera :lol: Ale kdyz to plni svuj ucel, budiz, proti gustu zadny disputat, mne by treba nedelalo dobre svetlo v aute, kdyz je venku tma, asi bych nic nevidel.
Btw. Nevkladejte pls citace, kdyz reakce nasleduje hned za prispevkem, zbytecne to prodluzuje stranku, diky :drink: :kia:

Titanus: Upravene ;)

mouzi Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 22.08.2010 16:12

PetrLa píše:1,5 roku je myslím na tyto žárovky celkem dlouhá doba.....mě už 2x prdla levá potkávačka ...ale nedělám si s tím vrásky....vyměním za stovku a jedu dál.

Tak neříkám Petře, že ne, i když já se na to dívám, že jsem na ně najel 16 tis. km. To si zase nemyslím, že by to bylo až tak moc. Ale tím, že ve tmě jezdím málo, tak nemám vlastně šanci zjistit, že už jsou k.o., pokud mě to nevypeče, jak mě to vypeklo. Leda před každou jízdou obletět auto, vyzkoušet klakson, spustit stěrače...... :lol: :lol:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 22.08.2010 16:49

.....tak jak by jsi to měl udělat před jízdou :-D popravdě kolik z nás to pokaždé dělá .....mimochodem ty ostřikovače a stěrače nemusíš hlásit....to snad vídím ne? :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod mouzi » 22.08.2010 17:40

Az zacnu rano jezdit za tmy a odpoledne z prace taky, tak si dam do svetel lepsi zarovky, nejspis nejake Philipsy, s Osramkami nemam dobrou zkusenost, sice sviti jako das, ale strasne malo vydrzi. A na leto zase ty obycejne :)

mouzi Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod slava » 22.08.2010 17:44

Když nastartuju rožnou se mi světla, které vidím na zdi v garáži, néééé! A v Thalii mám původní žárovky už víc jak 5 let a svítí mi líp než Pro-cee´d.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika