Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na palubný počítač v režime " priemerná spotreba paliva".V príručke som sa dočítala, že počítač vypočíta priemernú spotrebu paliva od posledného vynulovania údaja o priemernej spotrebe. Chápem to tak, že keď si napríklad vynulujem tento údaj a tiež denné počítadlo kilometrov, natankujem plnú nádrž paliva a chcem si zistiť priemernú spotrebu po prejdení 500 km, jednoducho po prejdení 500 km si prepnem počítadlo na priemernú spotrebu a požadovaný údaj si zistím. Problém je v tom, že pri každom natankovaní benzínu sa počítadlo priemernej spotreby správa, ako keby som ho vynulovala. Teda údaje o priemernej spotrebe "skáču" hore - dole. Neviem, či som to správne popísala.
Pri telefonickom nahlásení servisnej prehliadky som tento fakt popísala, taktiež pri odovzdávaní vozidla som na to upozornila, no nikde to prebarajúci technik nepoznačil. Ani mi neoznámil, že to je normálne. /Myslím, že by to mal vedieť a informovať hneď, že to nieje závada./ Pri preberaní vozidla som sa na túto vec spýtala, odovzdávajúci technik nevedel, tak odišiel do dielne a o dobrú chvíľu mi oznámil, že to je v poriadku, že priemerná spotreba sa ráta len do najbližšieho tankovania. Je to tak? Ďakujem za odpoveď