Chrčení z motoru

Trápí Vás něco na voze?

Chrčení z motoru

Příspěvekod Rada Haryk » 20.02.2009 01:01

Ahojky,kamarád má také Rio II a asi tak od 3000 otáček je slyšet takové jako chrčení z motoru,co to může být?Dík za odpovědi než s tím pojede do servisu.
Rio II 1.4 16V Tropical Red Active Plus
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 20.02.2009 08:16

Na tyhle dotazy se bez křišťálové koule špatně odpovídá.... Hluk může způsobovat hodně věcí. Pokud je to až ve vyšších otáčkách tak to vypadá na něco uvolněného (nějaký kryt nebo tak něco). Pazvuky z motoru jsou většinou nejlépe slyšitelné na volnoběh.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Marecek » 20.02.2009 09:37

Tento problém jsem již řešil v jiném tématu. Mám to samé. Nikdy mi nic v servisu nezjistili, takže to nechávám být. Je pravda, že pokud jedu s vypnutým rádiem, že to prostě štve, ale nějak jsem už tomu přivykl :-) Mám najeto už 70.000km a motor běží jinak normálně, takže to nic závažného nebude. Napadá mě třeba mírně uvolněná škrtící klapka, protože při mírném (cca pár mm) přidání plynu to přestane. Jakmile přidám více nebo úplně uberu, chrčení se znovu ukáže.
Marecek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rada Haryk » 20.02.2009 11:25

Ahojky,ten problém je jak popisuje Marecek v poslední větě vloženého příspěvku,a to chrčení se projevuje při přidávaní plynu když jde motor do otáček.
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod fryvald » 21.02.2009 16:36

Mne to robilo len chvilku, ked som asi tristvrte nadrze natankoval extra special palivom z Tesca, inak stale tankujem V-Pover od Shell a nerobi to, skus iny benzin...
fryvald Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
44000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rada Haryk » 21.02.2009 18:07

Ahojky,díky za informace,vyřídím mu to,ale když bude někdo něco vědět tak písněte ještě dík.Jinak tankuje 98 nat. někde u dálnice.
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.05.2009 13:02

vratim sa k tejto starsej teme, ale po jednej ostrej diskusii tu na fore ohladne oktanovych cisel to moze byt paradoxne sposobene tym, ze tankuje 98 a nie 95...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Happy » 14.05.2009 14:16

Marecek píše:Tento problém jsem již řešil v jiném tématu. Mám to samé. Nikdy mi nic v servisu nezjistili, takže to nechávám být. Je pravda, že pokud jedu s vypnutým rádiem, že to prostě štve, ale nějak jsem už tomu přivykl :-) Mám najeto už 70.000km a motor běží jinak normálně, takže to nic závažného nebude. Napadá mě třeba mírně uvolněná škrtící klapka, protože při mírném (cca pár mm) přidání plynu to přestane. Jakmile přidám více nebo úplně uberu, chrčení se znovu ukáže.

To je blbost, ale chlácholit se tím můžeš. BTW, víš, co by ti po pár sešlápnutích pedálů udělala uvolněná škrtící klapka? Určitě ne to, že by ti chrčela. Nevím, jestli jsi ji někdy viděl naživo, ale tam opravdu nemá co chrastit nebo chrčet. Navíc bys to poznal na vlastnostech jízdy. Cukalo by to, zasekával by se ti plyn, jednou by ti to zdechlo, jednou by ti zůstávaly viset otáčky na 5000, ale rozhodně by ti to nechrčelo nebo nedrnčelo.

Tipuju to na nějaký uvloněný plech, případně ložisko nebo rozvodový řetěz. Nic jiného tam chrastit nemůže. Pokud chrastěním/chrčením nemyslíte cinkání ventilů.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod petokilian » 14.05.2009 15:39

Aho mé to tiež robi,je to prijemny zvuk ,to ti zabera turbo od vyššich otačok,aspoň mé.sevas.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Happy » 14.05.2009 17:07

petokilian píše:Aho mé to tiež robi,je to prijemny zvuk ,to ti zabera turbo od vyššich otačok,aspoň mé.sevas.

Co že ti to zabírá? Turbo? Na 1.4 benzínu? :D
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Mexican » 15.05.2009 09:56

petokilian píše:Aho mé to tiež robi,je to prijemny zvuk ,to ti zabera turbo od vyššich otačok,aspoň mé.sevas.

podla profilu mas 1,4 a zabera ti turbo? to mas nejaky rally upravu .. to bude davat tak 120kW minimalne :)

ale bez srandy - samozrejme ze benzinoch od KIE zatial ziadne turbo nie je... kolegovi s huciacim motorom by som skusil odporucit co ostatni - zmenit benzin, pozriet vsetky ulozenia ..skontrolovat ci to robi len pod zatazou alebo aj na volnobehu... najlepsie zobrat niekoho na parkovisko, otvorit kapotu a pocuvat.. tiez som raz myslel ze mam nieco s motorom a bolo z toho nakoniec lozisko predneho kolesa :-o
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 15.05.2009 16:55

:) už to nebude dlho, aj z Korei prídú benzínové turbá, dočkáme sa, začně Hyundai, ale verím, že to bude súbežne, tak ako nafťáky....... :shock:
Obrázek,kvalita se moc nepovedla...
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod petokilian » 18.05.2009 13:16

Happy píše:

Co že ti to zabírá? Turbo? Na 1.4 benzínu? :D
to som myslel ,že Haryk ma turbo tak aj ja,mame stejne vozy,či nie? :lol: :grin:
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Zpět na Závady