Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod LUKY-007 » 18.02.2014 11:52

v pripade unavy ...
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod KIASTORM » 18.02.2014 11:58

Ano su tam nejake shity a ked niekto zatazuje auto viacej,tahanim napriklad a klesne mu zadok auta kvoli tym pruzinam,tak ma narok na vymenu za ine. Ale tiez musis prist a reklamovat to,sami sa neozvu.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 18.02.2014 12:07

hmm super ;)
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Beda » 18.02.2014 12:08

Pokavad vim, tak je jen hromadna svolavacka na vymenu brzdoveho spinace u pedalu, ostatni reporty o zavadach jsou pouze na pripady, kdy si na konkretni vec zakaznik stezuje a jeho vuz onou zavadou opravdu trpi :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Rrado » 18.02.2014 12:08

Tak to je pomerne čerstvé. Ako sa tá "únava" prejavuje v praxi? Ja mám totiž od jesene taký problém, že sa mi tak raz za dva-tri týždne ozve zo zadnej nápravy silné buchnutie. Prejavuje sa ale iba pri prejazde špecifického typu nerovností (napr. zvlnený terén diagonálne, keď skrátka náprava pracuje) aj v úplne malej rýchlosti. Ako keby skrátka niečo pri práci nápravy na moment zatuhlo a náhle sa uvoľnilo.

Ale neviem to spoľahlivo dosiahnuť na nejakom mieste, vyskytuje sa to sporadicky, takže to neviem ani ukázať servisákom. Keď som začiatkom februára riešil v servise garančnú výmenu parkovacieho senzora (odišiel druhý krát za posledný rok) tak som im to spomenul, povedali že to vizuálne skontrolujú ale že pokiaľ sa to nezhoršuje, neriešiť. Takže to neriešim. O zvolávačke mi v servise nič nespomínali. Garančku mám vzhľadom na km až o rok.
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod laban » 18.02.2014 12:40

lubos761 píše:Ahoj Sporťáci:

Dnes jsem dával auto na pravidelnou, 3. roční prohlídku. Do závad jsem uvedl, že se mě rozsvítily 2x po sobě kontrolky asistentu sjezdu z kopce a ESP. Jednou po jízdě a podruhé až druhý den zhasly. Technik řekl, že to souvisí se spínacím čidlem na spojce a že Kia posílala dopisy na tzv. svolávačku u Sportage rv.2011 na výměnu tohoto čidla. Já jsem dopis nedostal. Máte nějakou zkušenost s touto svolávačkou? Byl jste někdo informován dopisem?
Dík za Vaši reakci.
lubos761

Mě došel před 2-3 týdny dopis na tuto akci od KMCZ. Píše se tam že to zabere cca 20min práce.
Jsem objednán na příští týden na výměnu ;)
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 18.02.2014 13:50

Zeptám se i na pružiny...Auto už je hotové, jedu pro něj a dám ještě dnes vědět...
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 18.02.2014 17:19

Tak auto je doma. Musím ale trochu poopravit svoje oznámení, že se jednalo o spojkový spínač ( čidlo). Beďa měl pravdu jako vždy, jednalo se o svolávačku na brzdový spínač, pro všechny typy motorizací, akce 131097 SLe. Dále technik i přes velkou ochotu nenašel v počítači, že by byla nějaká svolávačka na zadní pružiny.
Dále jsem reklamoval skoro neznatelné klepání od přední nápravy. Nejlépe to bylo slyšet při jízdě do 15km/h, po panelové vozovce.Technik slíbil kontrolu a měl fakt dobré ucho a charakter a vyměnili uchycení přední vzpěry stabilizátoru. Mění se v páru, obě strany. V záruce. Závada HAC a ESP odstraněna výměnou brzd. spínače. V záruce.
Další operace :
Výměna oleje Shell Helix Ultra SW-40 209L 1785 Kč
Filtr olej. 284 Kč
Filtr klimatizace 661 Kč
Žárovka osvětl. nad zad. sedadly 10 Kč
+ práce 1000 Kč
+ DPH 787 Kč
Celkem : 4 537 Kč

Servis v pohodě, vstřícní, ochotní.. :thu:

lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 19.02.2014 21:24

Ahojte ja som zacal pozorovat ku koncu minuleho roku a zaciatkom tohto, ze ked auto odstavim v garazi zamknem a odchadzm od neho tak cca do 10tich sekund po vypnuti motoru sa zo zadu ozve puknute akokeby zena udrela po hrnci s varechou. Myslim si ze by to mohol byt vyfuk bud telo vyfuku ze sa ten plech zacne chladit a dostene po vychladnuti iny tvar cca par milimetrov a buchne to alebo potrubie neviem. Dlej som uz menil baterku po cca 2,5 roku v garazi som nenastartoval auto garazujem to je sila... A dalej mi puka v riadeni ked vytacam volant do stran. Ma stymito problemami niekto nejake skusenost?

Dik. PAtrik
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 19.02.2014 21:33

- pukanie v riadeni pozorujem aj ja ...ale toto by som bral ako normalne , robi mi to aj na skodovke, skor ma zaraza ked pri vracani volantu do stredovej polohy v istom momente ako keby preklzlo riadenie - neviem to presne opisat , ale ako keby nebolo plynule otacanie .

- baterka, auto ma kopec elektronickych systemov - pri ich vyuzivani najma pri kratkcyh trasach by som sa baterke K.O. az tak nedivil, aj ked 2. 5 r je dost malo,
prave dnez rano som sa nad tym zamyslal co urobi bateria ked prvu rannu jazdu mam cca. 3 minuty 2 kilometre do skolky a ide vsetko naplno, kurenie, vyhrievanie sedadiel, radio, rozmrazovnaie okien ... atd ...

ale na druhej strane .. 2,5 roka a vybita bateria sa vsak vyskytla u mojho kolegu ktory jazdi TDIckom do prace a z prace cca. 3 km .... denne

ostatne neviem ...
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod KIASTORM » 20.02.2014 01:01

Caute,mne pukalo riadenie,ked som vytocil volant do max lavej polohy. Uznali to ako vadny "snek"? menili riadenie. To bolo pred vyse dvoma rokmi. Pukalo to vtedy,ked som vytocil volant na max a pustil,vtedy to luplo. Tak neviem ci to mate to iste.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod jksajdl » 20.02.2014 08:00

Tak jsem včera volal do servisu a ptal se na ty pružiny. Prý mají nějaký "spešl" postup měření a pokud se prokáže, že jsou pružiny utahané (tzn. auto na zadku sedí níž), vymění je... vzhledem k tomu, že světly v poloze 0 oslňuji všechny okolo, asi to bude můj případ...
jksajdl Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
115000 km @ 7.53 l/100km

Příspěvekod grencer » 21.02.2014 17:01

laban píše:
lubos761 píše:Ahoj Sporťáci:

Dnes jsem dával auto na pravidelnou, 3. roční prohlídku. Do závad jsem uvedl, že se mě rozsvítily 2x po sobě kontrolky asistentu sjezdu z kopce a ESP. Jednou po jízdě a podruhé až druhý den zhasly. Technik řekl, že to souvisí se spínacím čidlem na spojce a že Kia posílala dopisy na tzv. svolávačku u Sportage rv.2011 na výměnu tohoto čidla. Já jsem dopis nedostal. Máte nějakou zkušenost s touto svolávačkou? Byl jste někdo informován dopisem?
Dík za Vaši reakci.
lubos761

Mě došel před 2-3 týdny dopis na tuto akci od KMCZ. Píše se tam že to zabere cca 20min práce.
Jsem objednán na příští týden na výměnu ;)

To máš štěstí. Já do servisu volal 28. ledna a v úterý znova. Nový spínače prý ještě nepřišly. Tak dál čekám, kdy se ozvou.
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25
grencer Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod LUKY-007 » 21.02.2014 17:45

KIASTORM píše:Caute,mne pukalo riadenie,ked som vytocil volant do max lavej polohy. Uznali to ako vadny "snek"? menili riadenie. To bolo pred vyse dvoma rokmi. Pukalo to vtedy,ked som vytocil volant na max a pustil,vtedy to luplo. Tak neviem ci to mate to iste.

tak jako mne to nerobi vzdy . iba obcas .. a neviem to nejak zaradit ze kedy .. a ci to suvisi s povrchom vozovky alebo tak ..
ak to robilo stale tak to je jasne ze to bud daka vada typu snek :)
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jakubxxx » 27.02.2014 20:56

Rrado píše:Tak to je pomerne čerstvé. Ako sa tá "únava" prejavuje v praxi? Ja mám totiž od jesene taký problém, že sa mi tak raz za dva-tri týždne ozve zo zadnej nápravy silné buchnutie. Prejavuje sa ale iba pri prejazde špecifického typu nerovností (napr. zvlnený terén diagonálne, keď skrátka náprava pracuje) aj v úplne malej rýchlosti. Ako keby skrátka niečo pri práci nápravy na moment zatuhlo a náhle sa uvoľnilo.

Ale neviem to spoľahlivo dosiahnuť na nejakom mieste, vyskytuje sa to sporadicky, takže to neviem ani ukázať servisákom. Keď som začiatkom februára riešil v servise garančnú výmenu parkovacieho senzora (odišiel druhý krát za posledný rok) tak som im to spomenul, povedali že to vizuálne skontrolujú ale že pokiaľ sa to nezhoršuje, neriešiť. Takže to neriešim. O zvolávačke mi v servise nič nespomínali. Garančku mám vzhľadom na km až o rok.

U mna boli menene parkovacie senzory vsetky 4 priebehu 7 mesiacov :o
Kia Sportage III (2011),2.0 CRDi EX tmava seda
Jakubxxx Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
54000 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage