Folie na okna Ceed 2013 ...záruka ?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Folie na okna Ceed 2013 ...záruka ?

Příspěvekod LUKY-007 » 14.05.2014 06:14

Folie mozu ist len na zadne bocne okna a zadne okno. Kdekolvek inde je to na pokutu (vpredu, na celnom skle) okrem toho ak su okna z vyroby zatmavene nejedna sa o foliu ... A na take okno mozef foliu priamo aplikovat.... Samozrejme k foliam na okna idu registracne cisla a karticka ktorou sa oreukazujes na stk a pri kontrole ...
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jiří Škoda Bc. » 14.05.2014 11:50

Fólie môžeš dať len na zadné dvere a okna a na piate dvere. Nikto z tých čo ti to budú lepiť predné dvere a pásik nenalepia lebo je to proti vyhláške. Mal som to spravené na Peugeote a zaplatil som 500 Sk. pokuty a zobrali mi technický. Vrátili ho až keď som to dal dole. Fólie išla dobre, ale ostalo tam lepidlo a to bol problém. Takže predok neodporúčam. Stmavnené sklá sú z výroby a nie je tam fólia. 8-)
Jiří Škoda Bc. Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
126500 km @ 7.19 l/100km

Příspěvekod Štefan BY » 14.05.2014 15:06

Ja som si dával robiť fólie v pondelok 12.5.2014, Tiež som mal od výroby troška stmavené, nič nešlo dole, trvalo to 1hod a 20min, 5% priepustnosť 7rokov záruka... :thu: Plná spokojnosť vyzerá to super a na zadných sedadlách si môžem nechať čokoľvek a nemusím sa báť že to bude niekoho "provokovať"...
S tým vrchným pásom na čelnom okne je to trochu inak. Ten môže byť - pokiaľ mám info. ale tiež treba mať nejaký papier - máme to na suzuki a nebol problém ani na STK ani keď zastavia policajti.... Aj som to kdesi čítal, ale neviem kde som to našiel...
Kia Rio 2013
Obrázek
Štefan BY Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2013)
65000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 25.05.2014 20:41

mal som na prednych oknach(zdedil som po predchadzajucom majitelovi) a kedze mi chceli zobrat papiere a naparit pokutu tak som prislubil ze do 24hod budu odstranene ak to vyriesime dohovorom :( a podarilo sa bez pokuty ale isli dole aj ked boli slabucke(ca 80% priepustnost)
ked som sa bavil zo susedom policajtom povedal jediny sposob ako mat folie na prednych je dat si to zapisat do TP ale to musis mat vynimku ktoru len tak nezozenies :angry: a co sa tyka pasu na celne tiez som zdedil na jednom aute ale nepriehladnu ciernu pasku cca 15cm siroku s ktorou na moje prekvapenie nemal ziadny fizel problem :shock: ale co si pamatam ked som zistoval pred asi 3-4 rokmi mozes mat pas na celnom ale musi byt priehladny s postupnou priepustnostou co znamenalo ze cim vyssie tym vacsia nepriepustnost a sirka je vacsinou ohranicena na celnom ciarkami na bokoch.pas musi byt dovoleny kedze sa okna predavaju s pasom bez problemov ba dokonca aj moj novy ceed ma pas na celnom
http://www.ebay.com/itm/Blendschutzstre ... 2ed1330d32
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod PatressPO » 26.05.2014 09:52

No dobre chlapci..
Mne len vraveli ze tie slabe od vyroby treba dat dole co mi bolo trosku divne.. Cize logicky ked je to original okno take "dymove" tak ani nie je co davat dole..
Tiez mi vraveli ze je mozne dat si na predne okna ale len nejake slabe.. Ale ono to je tak ze jeden povedal a vymyslel furik a zistil ze ho musi tlacit...
KAzdopadne minimalne na celne sklo by som si to rad dal lebo poznam osobne viacerych chalanov co to maju a tiez vraveli ze zatial s tym nemali problem..
A dalsia vec je by ma to zaujimalo ked uz by som si to dal ako to bude potom na STK.. Ci nebudu problemy alebo to nebudem musiet zlupovat..
Lebo boli sme pred nedavnom s rodicovskou kiou na STK a emisnu a mali sme na celnom skle nalepene loga Kia ceed (3M) a muselo to ist dole lebo ze vraj sa nebudu s nami ani bavit..
Takze nerad by som potom to iste robil aj s foliou na celnom skle..
Ono urcite vela veci sa da urobit aj legalne ale na vsetko treba papiere a kopu casu vybavovaciek + za vsetko moze nasa slavna slovenska birokracia..
Skoda ze to nemame take ako napriklad v statoch.. Tam ti na auto mozu nasadit hoc aj tryskovy motor a nic ti k tomu netreba..
Pravda je ale taka ze potom by si tu kazdy robil co chce... :shock: :shock:
:kia: C’eed Facelift 2010, EX, Black Pearl, Full výbava + koža, 1.6 CRDi 123tis. km, 17" Alu Dezent RI Dark + 225/45 Pirelli P7 Cinturato
5.5 - 6l / 100km
PatressPO Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
130000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 13.07.2014 11:22

ako som pisal priesvitny pas na celnom mozes mat ale nie nepriehhladnu foliu!

edit:tu je clanok kde je presne znenie zakona o zatmavenom pase na celnom skle a pamatal som si to dobre http://www.cassoviaefekt.sk/legislativa ... _art=16111

Vyhláškou č. 464/2009 z 3.11.2009 a vyhláškou č. 71/2010 z 25.2.2010 boli schválené zmeny, ktoré sa týkajú aj fólií:
§ 4 ods. 3a - na čelné sklo je povolený zatemňovací pás o max. šírke 100 mm od vrchného okraja čelného skla po celej jeho šírke, umiestnený mimo vzťažnej plochy čelného skla tak, aby sa zabezpečila ochrana proti oslneniu s plynulým prechodom zo 75% na 40% priepustnosti svetla vrátane skla alebo bez plynulého priechodu najmenej 50% priepustnosti svetla vrátane skla. Fólia nesmie pohlcovať farbu návestných svetiel a svetelných signálov. Účinnosť od 20.11.2009
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Předchozí

Zpět na ceed