Android 4.4 Kitkat a přesun aplikací na paměťovou kartuProtože se začínají ve větší míře objevovat aktualizace na KitKat, chci upozornit na jednu velkou změnu.
Android 4.4 nativně NEPODPORUJE přesun aplikací třetích stran na paměťovou kartu. Lze přesunout pouze do takové složky, kterou si aplikace sama vytvoří.
O této změně jsem sice četl, ale protože HTC One (M7) nemá slot na kartu, tak jsem to neřešil. Problém nastal u One M8.
Situace telefonu, který má OS 4.4 a paměťovou kartu je opravdu triskní.
Nejen že nelze na kartu přesunout např. velké soubory s mapami navigací, ale nelze ani přes souborový manager
(File Expert, Root Explorer atd.) kopírovat z SD karty (emulované paměti) na ext-SD.
Některé souborové managery dokonce ani paměťovou kartu nevidí !!!
( File Expert v 6.1.4, naštěstí včera a dnes přišla aktualizace na 6.1.5 a 6.1.6,
které kartu alespoň vidí a dovolí kopírování souborů).
Řešení:
1. Musíte mít ROOT telefonu, bez ROOTu není cesta.
2. Instalace aplikace, která přepíše oprávnění
Možností je více, např.
SDFix, ale zde údajně dochází po restartu k přepsání a aplikace s daty na kartě přestanou fungovat.
Takže funguje jen kopírování složek a souborů z vnitřní paměti na kartu. Nevím, nezkoušel jsem.
Já jsem použil
FolderMount [ROOT]Aplikace je plně lokalizována do češtiny a použití je velmi jednoduché.
Vytvoříte si páry (obr. 3), odkud a kam se mají soubory přesouvat. Musí se to udělat pro každou aplikaci samostatně !!!
Každá aplikace si vytvoří na ext_sd samostatný oddíl. (obr. 2)
HTC One M8 má dostupnou paměť 10,68 GB, momentálně mám volných 8,47 GB (obr. 1) volných,
přestože jsem mimo jiné instaloval Sygic, Navigon a CoPilot.
Pokud máte jiné funkční řešení, podělte se o zkušenosti, protože tohle bude veliký problém pro všechny uživatele.