Zdravim vas,chcem sa spytat,ci niekto nemal takyto problem. Mam sorento 2.5 2005 rocnik.. Sa mi uz par krat stalo,ze pri prejdeni nejakej jamy na ceste,akoby nieco pod kapotou zoplo. Prejavy sa to zvacsenym hlukom a vibraciami motora,ktore citi aj spolujazdec na podlahe. Po vypnuti a opatovnom nastartovani to zmizne..
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Zavada vyriesena. Islo o ventil od turba. Pri naraze sa tam rozvibruje membrana a vrci to. Tukol som do toho prstom tak prestane.. Teraz by som rad vedel,ci je to akutne,alebo pockat,kym odide celkom? Mozem s takymi obcasnymi vypadkamy dodrbat turbo?
Nevim jaky to ma vliv na turbo, ale asi bych necekal na dobu, kdy se potvrdi, ze to vliv melo
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
ak sa nemylim tak hovoris o podtakovke na turbe ktora ovlada naklapanie lopatiek(ta ma v sebe membranu).rozhodne by som navstivil renovovany servis pre turboduchadla a opytal by som sa priamo ich nakolko novu podtlakovku treba aj spravne nadstavit.neviem ti poradit kedze turba neopravujeme ale ich posielame na repas no iste je ze vsetko co je na, pred a za turbom ma vpliv na zivotnost turba a je lepsie problem odstranit kym je maly(mozno ventil za 10-50€) ako cakat na to kym narastie na 300-500€ za cele turbo.za opytanie v servise nic nedas, ale pytaj sa tam kde sa tomu rozumeju lebo obyc servis ti urcite povie ze turbo von na repas a pritom to mozno ak nie urcite vyriesa aj bez demontaze ktoru tak ci onak zaplatis a este ti nauctuju aj repas ktory vobec neurobia.
cena je trochu vyssia ale zrejme si bol v servise a origos je vzdy drahy spas.nahrada by bola rozhodne lacnejsia a rozdiel je takmer ziadny.osobne by som nekupoval origo nakolko je to davno po zaruke a cena je predrazena.
vacsina servisov(aj tie autorizovane) sa zivia opravami roznych aut nie len tych ktore predavaju a preto vedia zohnat aj neoriginalne suciastky, casto su tieto suciastky tie iste iba v inom obale ako priklad moje byvale auto malo od vyroby brzdovy system od ATE menil som predne brzdy kotuce+dosky 150€-predajna so syciastkami ale v skodovke chceli za tie iste dieli 200€ jediny rozdiel bol v baleni.treba sa spytat ci ti vedia zohnat aj nahradu ak nie spytaj sa inde v akejkolvek predajni so suciastkami kde ti online cez system zistia cenu a stav na sklade.dodanie od tychto dodavatelov nahrad je rychle do 24h nakolko ty lepsi maju denne rozvoz
Netvrdil by som to takto... kamoš robí vo firme, čo pre automobilky dodáva niektoré svetlá. Vysvetľoval mi, ako to čo sú originál žiarovky, sú úplne iná kvalita. To čo ide potom do obchodu pre koncových zákazníkov, to už je druhá trieda.
je pravda ze prvovyroba je kvalitnejsia cize dany vyrobca ak dodava pre automobilku tak tie suciastky prechadzaju prisnejsou kvalitou a preto pre automobilky dodavaju tie lepsie kusy resp tie suciastky ktore sa az tak nepodaria idu na predaj pre dodavatelov ako Elit,Hart,Autokelly a podobne pre predaj alternativnych suciastok aj ked vyrobca je rovnaky.Ci to je skutocne tak je tazko povedat mam kamosa co predava suciastky ale samozrejme tvrdi ze dieli su rovnakej kvality(sak ide o biznis) a samozrejme ze mu neverim a v robote mame vlastneho dodavatela na diely(Hart) ale ten nema sajnu kedze k nam do dielni chodi iba rozvoz a vodic donesie to co mu nalozia o ine sa nestara.Osobne si myslim ze toto neplati pri vsetkych suciastkych su aj take ktore sa vyrabaju vzdy rovnako ako napr Airbag tam nemoze byt kvalitnejsi a menej kvalitny