Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Právě, že mám dojem, že jsou ty dosedací plochy různé. Někdo technicky zdatnější než já při přezouvání na letní řekl, že bych měl mít možná dvě sady matic. V lednu jsem kupoval auto, sadu však jsem měl jen jednu.... Nikdy jsem hliníkové disky neměl, tak jsem si vystačil s jednou sadou....
Fakt neni, mam jednu sadu na plech i alu a funguje to bez problemu. Ale je fakt, ze plechy snad nemam original , prodejce totiz rikal, ze ma nejake lepsi a ze se prave daji pouzit jedny matice na oboje. Matice jsou original, co dava z vyroby plus jedna sada zabezpecovacich.
Mám taky jen jednu sadu matic (z origo litých kol Kia 16") a pasují i na origo. plechové disky. Jenom teď uvažuji, že bych dokoupil jednu sadu zvlášť na zimu. Vzpomínám si, že tady minulý rok někdo nabízel sadu matic na plechové disky. Tak, kdyby jste měl někdo takové matice ještě k prodeji, rád odkoupím.
Zdravím ve spolek, nározů a postřehů je v tomhle vláknu mnoho. Avšak každý má trochu jinou zkušenost...Mě osobně zajímá, zda z origo 16" ALU (Cee´d II) je možno použít původní originální matice na plechové disky. Kouželová plocha matky, závit, vím, jen mě zajímá, zda délkově ty matice sedí? Teoreticky by měly, když je i rezerva plechová..Vím, že už na podobný dotaz tu odpověď zazněla, ovšem někomu stejně matky neseděly.. Budu beztak na zimu pořizovat druhou sadu ( https://www.alukola-obchod.cz/matice-na ... ena-1.html ) a nechce se mi zas extra sundavat kolo a zkoušet to Předem díky
Jsou dvě varianty matic - kratší a delší. Ty delší jdou bez problémů používat na lité i plechvé disky. Kratší matice na plecháčích nejdou utáhnout, protože jdou plecháče, zjednodušeně napsáno, tenčí.
Já dokupoval plecháče na zimu a dotáhnu to normálně. Ptal jsem se na to i předem v servise, jak je to s maticema a bylo mi řečeno, že originál matice z AL disků budou na originál plecháče pasovat (nevím, jak by to bylo naopak či při neoriginálních) a můžu je používat. Jedině prý kdybych tam chtěl dát originální poklice, co jsou chycené pod matkami, tak bych musel koupit jiné matky. Předpokládám proto, že by to mělo pasovat i na rezervu, ale nezkoušel jsem.
No, tak stejně si zkusím to kolo přehodit, pro jistotu. Zimní disky origo nemám, byť na nich je vyražené malé logo ...Přihodím pak svou zkušenost I tak díky