Prasklá prachovka

Trápí Vás něco na voze?

Prasklá prachovka

Příspěvekod Sportovecs » 01.12.2014 09:02

A ještě jednou já - ale jiný problém.

Při koupi auta mi bylo řečeno, že je prasklá prachovka u levehého předního kola.
Já to dal do servisu s tím, že je tam někde prasklá prachovka.
Při převzetí mi řekli, že prasklá nebyla, a dali tam snad jen nějakou sponu (40,-).

Bohužel teď mi při zhruba 30 minutách jízdy začalo něco skřípat/vrzat na předku.
Myslel jsem, že je to nějaký řemen, nebo něco s motorem, ale ihned po zastavení to přestane.
Jako kdyby tam něco o sebe dřelo, ale nevím kde a co...

Závěr - motor to nebude, ale je možné, že je to ta prachovká?
Někde jsem slyšel, že prasklou prachovku při provozu nepoznám, že to nemá vliv na jízdu..
Bohužel to má vliv na moje uši a mé puntičkářství (bohužel jsem se narodil jako řidič poslucháč a kdejaký zvuk řeším).

Čím rychleji jedu, tím je zvuk hlasitější.
Když parkuju, tak je to slyšet mnohem míň..

Za studena jsem si zvuku nevšimnul..

Může to být ta prachovka? Nebo váx napadá něco jiného?

Opravdu moc děkuju, už zakládat vlákna dnes nebudu.. :| :help:
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Prasklá prachovka

Příspěvekod Jakub » 01.12.2014 10:59

Prasklá prachovka se projeví až ve chvíli kdy se vlivem nečistot zničí homokinetický kloub. To se projevuje zřetelným praskáním při zatáčení. Musí se pak měnit celý kloub.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod spd001 » 01.12.2014 19:53

mozno tu sponu zle namontovali a teraz o nieco sucha ci skripe
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 04.12.2014 07:59

Tak jsem zjistil, že mi to dělá tak 2 minuty při půlhodinové jízdě.
Navíc, když šlápnu na brzdu, tak to hned ustane... brzdu pustím a zase se to ozve.
Když zastavím úplně, tak je ticho..

Napadá vás ještě něco?
Já vím, že by se to muselo slyšet a to je kámen úrazu, protože když zajedu do servisu, tak to taky neuslyší - dělá to jak kdy a pochybuju, že bych měl takové štěstí, že se to ozve zrovna před nima.. :|
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 04.12.2014 18:40

tak nieco zle zlozili a podla mna to bude ten pritlacny plech pre brzdove dosticky.ak ti to robil servis tak to reklamuj ze ti to piska od vymeny manzety.nieco podobne som zazil na predchadzajucom aute ked sa mi ten pliesok zahadnym sposobom zacal opierat o kotuc a pritom som s brzdami predtym nic nerobil ale po rozobrati a zlozeni si ten pliesok sadol dobre a uz to nepiskalo.
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 08.12.2014 07:53

Už jsem byl v servisu a řekli, že mám v háji přední destičky.. Tak doufám, že se to výměnou vyřeší (cena 1200 + 400 prace = 1600,-)
Jen mě prostě zaráží, že to dělá třeba 5 minut , pak zase 5 minut nic, pak zase apd..
A bržděním to naopak trochu ustane...

No počkám si do zítřka no..
Díky
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 10.12.2014 20:15

to nedava zmysel ak by si mal zodrane dosky tak pri brzdeni by vydavali intenzivnejsi zvuk ako pri jazde.dosky si vies skontrolovat aj sam doma, proste zhod koleso a pozri ake su hrube ci este vidno segment na doske alebo tam uz je iba zelezo a tiez skontroluj ci nemas vydrane drazky na kotuci.ale to by si ich musel mat zodrane na zelezo aby narobili ryhy a to by si uz urcite aj pocul pri brzdeni kov na kov
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 11.12.2014 09:09

Ať to bylo cokoliv, tak mi ty destičky vyměnili a vše je v pořádku - zvuk ustal a jízda v pohodě.
Uvidím jak dlouho :| :D

Takže díky, problém snad vyřešen.
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra

Zpět na Závady