caute,
chcel by som len popisat zaujimavu skusenost, som zvedavy ci sa niekto s tym stretol.
Mam sadu zimnych gum na ocelovych diskoch. Rozhodol som sa prvykrat si ich sam nahodit (klucom), nie v servise kde pouzivaju pneu pistol.
Po prvej jazde po prehodeni som zaregistroval vibrovanie volantu, akonahle sa slo do zakruty, od rychlosti dakych 50km/h.
Na najblizsej benzinke som podotahoval matky, normalne sa dalo s viacerymi hybat. Vibrovanie pokracovalo, hoci mozno jemnejsie.
Po dalsom zastaveni, na moje prekvapenie, sa znova dali mnohe matky dotiahnut, dakych 1/8 max. 1/4 otacky.
Dalsia, v poradi uz 3. jazda, stale vibrovanie volantu. Po dojazde, zas a znova, dotahovanie matiek .... ???
4. jazda, uz vsetko OK, krasna hladka jazda, ziadne vibrovanie, a pri naslednej kontrole uz boli aj vsetky matky OK, nedalo sa nimi hybat.
Z toho usudzujem ze to vibrovanie bolo jednoznacne sposobene zlym dotiahnutim matiek (a nie nevyvazene koleso a pod).
Len ako si to mam vysvetlit ze az na 3 razy bolo treba dotahovat ??
Pri vymene mi asistoval aj znamy automechanik, takze by som vylucil moju/nasu chybu. Zaroven sme matky nicim nemazali.
Jedine vysvetlenie vidim v tom, ze puklice pri Kia Ceed (1. generacia, facelift) sa montuju pod matky, a tie nejako branili poriadnemu dotiahnutiu na 1. raz ??
Ze pri dalsich jazdach tie kolesa stale dalej "dosadali" ? Pri prehadzovani v servisoch pneu pistolami sa nic take nedialo