Ahojte,
obraciam sa na Vás s mensou prosbou, od vcera teda 23.12 som zistil na svojej Kii Pro Ceed 1.6 Crdi 85kw r.v.2008 (naschval som to neuviedol do sekcie Pro Ceeda kedze tato skupina je aktivnejsia a problem bude niekde v motore) že pri vyššich otackach ked prehadzujem cca 3500 tak akonahle prehodim a pustim spojku tak nieco piskne ako keby blow off ventil, turbo by to nemalo byt, skusal som s mechanikom ze urobi to presne ked pustim spojku vtedy vyjde z toho ten zvuk, na volnobehu som skusil vytocit motor bezproblemovy zvuk, iba pri prehadzovani stretol sa uz s tym niekto? auto ma najazdenych poctivych cca 95 tisc olej meneny v juli (vtedy malo cca 82 )
Auto jazdi normalne skusali sme ci nahodu ho nehodi do nudzoveho rezimu pocas jazdy v najvyssich otackach a podobne - krasne bezproblemov vsetko pekne fungovalo - len ten zvuk piskajuci.
A problem c.2 toto mi nerobi casto urobi to mozno 4-5 za mesiac pocas pomalej jazdy napr. po meste cca 50-60 ustalena rychlost z nicoho nic ako keby sa dusil/sklabal motor - otacky neskacu - podusi sa cca 2-3 sekundy a ide dalej popripade mu vtedy pridam a ihned to prestane taktiez.
Palivovy filter bol meneny - lebo predpokladali sme ze to moze mat za nasledky on.
Viem ze nieco podobne sa uz tu riesilo a ze v Kii bola na to zvolavacka - ale po rozhovore s autorizovanym servisom mi bolo povedane ze ziadna zvolavacka na taketo nieco nebola a ze auto treba preskumat (chap ako pokus omyl co ma vyjde radovo stovky eur )
Ďakujem krasne vsetkym za odpovede a zelam krasne vianoce