Nezhasínají přední světla

Trápí Vás něco na voze?

Nezhasínají přední světla

Příspěvekod raKIA » 11.03.2015 09:33

Z ničeho nic jsem ráno nenastartoval, říkám si, že u tohohle auta už mě nic nepřekvapí a do série 1000+1 závada přidám baterie v háji. Leč po výměně baterie jsem zjistil, že důvod nebyl v baterii ale v tom, že nezhasínají přední světla za tmy. Jelikož to nemá akustickou signalizaci a dříve se vypínaly samy, nejsem naučený to kontrolovat. Otázka tedy zní, mám jet po 1000 do servisu nebo dohledat nějaké nastavení v návodu?
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nezhasínají přední světla

Příspěvekod spacirx » 11.03.2015 16:52

Nouzové prozatimní řešení (pokud nevypínají jen za tmy), by bylo vypnou přes menu funkci go-home.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod raKIA » 11.03.2015 17:59

Díky za radu. Takže to není nějaká chyba nastavení, ale jen další porucha z řady. Bože, zbav mě už toho krámu! ...tedy až v něm nebudu sedět!
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rastiksvk » 11.03.2015 18:26

aky mas model ze mas tolko zavad ?? dufam ze mne nieco take nehrozi mam len mesiac Kiu a este len 1000km .... ako tak citam tvoj problem az mam strach
KIA CEE'D 1,6 GDi SLOVAKIA X.EDITION -Dark gun metal
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod raKIA » 11.03.2015 18:52

Mám "novou" Kia Sportage a je to nejděsivější auto, které mě kdy potkalo. Tolik, ale tolik závad jsem neměl ani na Š120..ani na žádném jiném autě. V servisu si už tykám s montéry a bohužel potkávám se i se stálou klientelou, která je na tom podobně. Tady není popsáno všechno, asi na to už ostatní rezignovali, ale těch závad je opravdu přespříliš. Například před měsícem začalo auto neskutečně vrzat. Vrzalo to jako starý žebřiňák. I zajel jsem na svojí obvyklou štaci do servisu a prý je to něco v nějakém kloubu v zadní nápravě. Propíchali mi všechny prachovky a nastříkali tam nějaké mazivo, ztichlo to, ale stálo to 3000 Kč. No nekup to.
Kdybych měl vypsat všechno, co mi měnili a opravovali za 4 roky provozu, bylo by to dlouhé čtení... já mám jasno, tuhle značku už nikdy, nikdy, opravdu nikdy víc. A domluvil jsem se s kamarádem, že mě má přetáhnout klackem, jestli ještě někdy přijdu s tím, že se mi líbí a je za rozumnou cenu. Protože přesně tak to začalo...
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 11.03.2015 19:20

Až budeš mít čas, tak by stálo za to, popsat, co jsi absolvoval za závady a cca po jaké době a ujetých km ;)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod spd001 » 11.03.2015 20:16

raKIA píše: I zajel jsem na svojí obvyklou štaci do servisu a prý je to něco v nějakém kloubu v zadní nápravě. Propíchali mi všechny prachovky a nastříkali tam nějaké mazivo, ztichlo to, ale stálo to 3000 Kč.

Bez urazky ale len blbec zaplati 100€ za to ze mu s injekcnou striekackou streknu mazivo do prachovky capu, to som robil ako fagan na felde ked som peniaze investoval do zabavy a nie do auta, radost si otvorit servis s takymito zakaznikmi co platia a ani nevedia za co :lol: :lol: 100€ za 10 min roboty je slusny kseft, uz ked si za to platil tak mali vymenit capy a nie docasne odstranit problem a pokial to je v zaruke riesil by som to na zaruku a mozes si byt isty ze by sa mi to podarilo. Pises o 1000 problemoch a verim tomu ze 990 su zbytocnosti ci bezne problemi ktore trapia 99% vyrobcov.Vela stastia s inou znackou len mysli na to ze dnes sa hladi na kvantitu a nie na kvalitu a uz davno to plati aj pre premiove znacky ba dokonca aj pre luxusne
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Beda » 11.03.2015 21:09

Nejak jsem si nevsiml, jaky rocnik to je? To jsi kupoval nove nebo z bazaru?
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 11.03.2015 21:14

raKIA píše:Mám "novou" Kia Sportage a je to nejděsivější auto, které mě kdy potkalo. Tolik, ale tolik závad jsem neměl ani na Š120..ani na žádném jiném autě. V servisu si už tykám s montéry a bohužel potkávám se i se stálou klientelou, která je na tom podobně. Tady není popsáno všechno, asi na to už ostatní rezignovali, ale těch závad je opravdu přespříliš. Například před měsícem začalo auto neskutečně vrzat. Vrzalo to jako starý žebřiňák. I zajel jsem na svojí obvyklou štaci do servisu a prý je to něco v nějakém kloubu v zadní nápravě. Propíchali mi všechny prachovky a nastříkali tam nějaké mazivo, ztichlo to, ale stálo to 3000 Kč. No nekup to.
Kdybych měl vypsat všechno, co mi měnili a opravovali za 4 roky provozu, bylo by to dlouhé čtení... já mám jasno, tuhle značku už nikdy, nikdy, opravdu nikdy víc. A domluvil jsem se s kamarádem, že mě má přetáhnout klackem, jestli ještě někdy přijdu s tím, že se mi líbí a je za rozumnou cenu. Protože přesně tak to začalo...

Tak moja krstna ma Kia Sportage CRDi 2012 rocnik automat fullka a musim povedat a zaroven poklopat ze zatial ani jedna jedina porucha na aute.. takze sa cudujem.... bud si chytil "zly" kus alebo si to neviem vysvetli.... a ako pisu ostatny je 7 rocna zaruka ani prd by som im zato neplatil...
KIA CEE'D 1,6 GDi SLOVAKIA X.EDITION -Dark gun metal
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ladlen » 11.03.2015 23:53

nemôžem si pomôcť, ale pán mi pripadá ako taký automobilový hypochonder. Ak vôbec, lebo ani len typ auta uvedený nemá, motor, výbavu, nič. Napokon, keď auto odstavím, stačí 2x ťuknúť do diaĺkového ovládania a svetlá musia zhasnúť. Potom nebude problém s batériou.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod raKIA » 12.03.2015 00:25

Tak začnu sedmiletou zárukou...pánové, mám auto 4 roky a už mě stály opravy desetitisíce. Zkuste si pořádně přečíst záruční podmínky. Já už jsem se obrátil i na právníka a bohužel. Například poslední porucha - skřípání, vrzání. Nejedná se o výrobní vadu, ale prý běžné opotřebení vozu, běžná spotřebitelská oprava. Nikdo nezaručuje, že auto bude 7 let jako nové. Co jim mám říct v servisu, když demontovali kus nebo celou zadní nápravu? Jak já to mám jako uživatel poznat? Dělali to opravdu? Nevím. Řekli mi tolik a tolik a zaplať, nebo nevydáme auto. Ono se hezky napíše, že platí jen blbec, ale zkuste si to někdy v servisu. Potřebujete auto, v práci to nikoho nezajímá, že zrovna voláte policii a domáháte se svého vozu. Zkrátka jsem zaplatil a odjel.
Sedmiletá záruka vyžaduje přesné servisní návštěvy, pozor na kilometry,nesmí jich být ani málo ani moc před/po stanoveném limitu a nebojte, v servisu jsou milí, ono to ani tak nevadí, že přijedete o 500 km později... Nevadí, protože jsem zavolal a snažil se domluvit termín. Nebyl, ale nikdo neřekl, že by to mohlo mít vliv. Každý žije v tom, že hranice jsou tak asi kolem doporučených ujetých km..chyba. To nechám stranou. Pozor také na potvrzování do servisní knížky. Víte každý, co tam má být a které stránky máte mít potvrzené, že se potvrzuje i karoserie atd.. Možná, že jsem hlupák lehkovážný sám. Moje chyba.

Teď k závadám. Bylo jich tolik, že nevím, jestli na všechno vzpomenu a určitě už nevím, v kolika to bylo km. Auto nové, jsem první majitel, najeto aktuálně asi 106 000 km.
1) klepání někde v podvozku - tyčky stabilizátorů (výměna zdarma -nepočítám cestu do servisu, vlastní čas, zapůjčení náhradního auta /hradil jsem/).
2) spadávání sedačky řidiče - opakovaně, poslední oprava není dokonalá, ale sedačka spadne až za dva měsíce a tak si to průběžně zvedám. (byl jsem s tím v servisu několikrát - opět nepočítám doprovodné náklady a už je nebudu ani dál uvádět)
3) roztržená sedačka řidiče - připlácel jsem za kůži (nevšiml jsem si, že je to imitace kůže, co už), opět opakovaně - nyní drží.
4) spínače couvacích světel. Vyměněno bezplatně.
5) roletka v zavazadlovém prostoru. Přestala se zasouvat - vyměněno bezplatně.
6) uniky brzdové kapaliny - nikdo nenašel kde, přesto jsem platil opravu asi kolem 10 000 Kč. Opět klasika - prý opotřebení, čeho, nevím, na fakturu napíšou seznam dílů a klidně mi je i nasypou do krabičky. Co já s tím. Známý mechanik mi řekl, že to může i nemusí být z mýho auta. Když už jsem u toho, můžu oskenovat i cenu servisních prohlídek, které jsou vždy přes 20.000 Kč a často i přes 30.000 Kč.
7) odlepený tapecírunk v zavazadlovém prostoru - přes opakované pokusy přilepit nedrží, rezignoval jsem na to.
8) škubání v motoru, kouřivost - náhle, nečekaně, občasně. Vyměnili zase všechno možné, například i palivový filtr - opět jsem platil řádově tisíce, jakože spotřební materiál. Na servisní prohlídce po pár stovkách km od opravy, ho měnili zase, jinak by prý padla záruka. Samozřejmě, jsem ho zase platil.
9) spínač couvací kamery - prý od soli na silnici. Takže jsem zase platil. Na to se prý záruka nevztahuje. Asi mám jezdit jen tam,kde nesolí.
10) opakovaně couvací senzor. Jednou vyměněn bezplatně, podruhé nikoliv, protože jsem prý auto nechal stát na přímém slunci. Prý by šel odpojit, ale nechal jsem ho zase za úhradu vyměnit. Divte se, on stejně občas nefunguje. Když to opravdu stojí na slunci, tak si potom píská, kdykoliv zařadím zpátečku. Na utlumení používám tlačítko pro přívěs. Když slunce nesvítí, zase funguje.
11) únik oleje. Přijdete ráno k novému autu, nasednete , odjedete a zavolá manželka, že na nové zámkové dlažbě je půlmetrová kaluž oleje. Takže zase servis, zase běžná údržba, zase něco bla, bla, nějaké těsnění není záruční oprava..a tu kaluž jsem likvidoval výměnou dlaždic půl víkendu.
12) občas nešla zařadit jednička. Týden v servisu, týden bez auta, opraveno ale na záruku. Nakonec jsem jim ještě děkoval, protože chlápkovi přede mnou měnili celou převodovku. Možná i mně, já nevím.
13) stabilizátory opět - tentokrát jsem hradil, protože na záruku už mi je měnili, takže opotřebení.
14) o vrzání jsem už psal.
15) nezhasínají světla -to je aktuální novinka. Jak už jsem psal, sázel jsem na už starou baterii a vyměnil jí. No možná jsem nemusel, ale to nechme být. Uvidíme, co se z toho vyklube. když už jsem u tý baterie - dost mi zoxidovala koncovka kostry, ale ona to není ledajaká, má na sobě oddělovací mechanizmus a prý je to dost drahý. Takže jsem to vyčistil, namazal a nasadil s maximální opatrností a doufám, že vydrží..alespoň ještě nějakou dobu.
16) ještě jsem zapomněl na loupající se lak na přední haubně, dal jsem přes to samolepku a zatím to neřeším. Už slyším, že jsem to neměl mýt wapkou, nebo jsem s tím neměl jezdit do myčky.
17) střední opěrka, vrže jako pes, namazat se mi to nepodařilo a ani v servisu s tím nic neumí udělat. Tak se moc neopírám.

Chlapi, teď už si na víc nevzpomenu. Oni se některý blbosti vyřeší i samy. Třeba obrazovka v zrcátku od kamery -blikala, blikala..až zhasla nadobro. Co už říkám, si...budu couvat jako zastara...no a po pár dnech se rozběhla a zatím šlape. Nebo plasty někde ve dveřích, v zimě vržou, tak zesílím rádio a dělám, že si jich nevšímám. Když se oteplí, zase vrzat přestanou.
Jen jsem si auto za tři čtvrtě miliónu představoval jinak....a že z toho není vidět a do zatáček se nakláním jak blbec v autoškole, to mě fakt nerozhodí. Možná budu hypochondr.
PS: Ta rada s klíčkem není úplně dobrá, já klíček nechávám někde hluboko v kapse a zamykám spínačem na klice. Kdo tuhle funkci na autě má, možná potvrdí, že je to běžná praxe.
PPS: Nemám uvedený typ motoru? Kde ho nemám uvedený? Je to 2l diesel, 4x4...já jsem zde už publikoval i fotky, stačí dohledat moje starší příspěvky.
viewtopic.php?f=158&t=2500&p=90084&hilit=raKIA#p89806
viewtopic.php?f=2&t=347&p=89647&hilit=raKia#p89693
Naposledy upravil raKIA dne 12.03.2015 00:27, celkově upraveno 1
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 12.03.2015 00:27

Do jake servisu jezdis? My od roku 2007 mame 5 Kiu a vzdy vse reseno v ramci zaruky a nikdy nic jsem neplatil. Nepocitam garancky, vymenu desticek, kotoucu, steracu a pod.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod raKIA » 12.03.2015 00:37

Jezdil jsem do autorizovaného servisu KIA AUTO Duba v Plzni, ten zrušili a teď s tím vrzáním jsem byl Autobondu (také Plzeň a také autorizovaný servis KIA).
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 12.03.2015 01:56

raKIA píše:PPS: Nemám uvedený typ motoru? Kde ho nemám uvedený?

Tím asi bylo myšleno, že nemáš zadané údaje o autě v sekci "garáž", pokud bys měl, tak je vidět hned u každého příspěvku vpravo po údajích o tobě, jaké máš auto a když si na to klikneš, tak se otevřou další informace z garáže ;)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod jksajdl » 12.03.2015 07:11

Tak mám takový pocit, že hlavním problémem kolegy raKIA jsou servismani, kteří si s ním vytírají pr.... Zkusil bych se podívat na reference nějakého servisu tady na foru a jezdil bych jinam. Pokud jim necháváš peníze za servis, náhradní auto by ti měli dát zadarmo. Za servisní prohlídku jsem 20000,- Kč nikdy neplatil (aktuálně mám najeto 111300km). Fakt mi přijde, že tvým hlavním problémem je špatný servis a auto které vyráběli na nedělní noční směně...
jksajdl Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2013)
115000 km @ 7.53 l/100km

Další

Zpět na Závady