Jestli nemas jiz zaruku a nebo jsi resil nektere veci v zaruce a platil za ne, tak te servis bral na hul

Mas asi fakt pech na kus, protoze tebou popisovane zavady jsou i zname zavady prave modelu Sportage a je na vetsinu z nich vystavene TSB (= popis zavady s postupem opravy v servisu) => servis by to mel resit zadarmo, protoze to Kia oznacila jako vyrobni vadu.
No a co se tyce nahradniho vozidla zdarma, tak to nepochodis, na to mas narok jen v pripade odstranovani nebezpecnych zavad, ktere delaji tvoje vozidlo neprovozu schopne a nebo to ciste zalezi na servisu a jeho urovni sluzeb vuci zakaznikovi, protoze tento naklad jim importer neproplati.
raKIA píše:1) klepání někde v podvozku - tyčky stabilizátorů (výměna zdarma -nepočítám cestu do servisu, vlastní čas, zapůjčení náhradního auta /hradil jsem/).
Tycky je tezce reklamovatelna vec, vetsinou te odkazou na derave silnice a je to na tobe. Jinak u Sportage je TSB 614-2011 na zadni tycky, takze az uslysis buchot od zadni napravy, tak je to na reklamaci.
raKIA píše:2) spadávání sedačky řidiče - opakovaně, poslední oprava není dokonalá, ale sedačka spadne až za dva měsíce a tak si to průběžně zvedám. (byl jsem s tím v servisu několikrát - opět nepočítám doprovodné náklady a už je nebudu ani dál uvádět)
Problem klesajiciho sedadla popsan v TSB 585/2011 opet vymena na zaruku.
raKIA píše:3) roztržená sedačka řidiče - připlácel jsem za kůži (nevšiml jsem si, že je to imitace kůže, co už), opět opakovaně - nyní drží.
Bohuzel taky znamy problem viz. TSB 686/2012 => vymena zdarma.
raKIA píše:4) spínače couvacích světel. Vyměněno bezplatně.
Znama svolavacka skoro vsech modelu Kia, potkalo to i mne -> ZDARMA.
raKIA píše:5) roletka v zavazadlovém prostoru. Přestala se zasouvat - vyměněno bezplatně.
Znamy problem, opet existuje TSB 688/2012 a oprava zdarma na zaklade reklamace zakaznikem.
raKIA píše:6) uniky brzdové kapaliny - nikdo nenašel kde, přesto jsem platil opravu asi kolem 10 000 Kč. Opět klasika - prý opotřebení, čeho, nevím, na fakturu napíšou seznam dílů a klidně mi je i nasypou do krabičky. Co já s tím. Známý mechanik mi řekl, že to může i nemusí být z mýho auta. Když už jsem u toho, můžu oskenovat i cenu servisních prohlídek, které jsou vždy přes 20.000 Kč a často i přes 30.000 Kč.
Mozna to melo spolecne neco s bodem 12, neresil jsi ten problem ve stejnou dobu?
raKIA píše:10) opakovaně couvací senzor. Jednou vyměněn bezplatně, podruhé nikoliv, protože jsem prý auto nechal stát na přímém slunci. Prý by šel odpojit, ale nechal jsem ho zase za úhradu vyměnit. Divte se, on stejně občas nefunguje. Když to opravdu stojí na slunci, tak si potom píská, kdykoliv zařadím zpátečku. Na utlumení používám tlačítko pro přívěs. Když slunce nesvítí, zase funguje.
Taktez znamy problem viz. TSB 681/2012 => vymena zdarma.
raKIA píše:12) občas nešla zařadit jednička. Týden v servisu, týden bez auta, opraveno ale na záruku. Nakonec jsem jim ještě děkoval, protože chlápkovi přede mnou měnili celou převodovku. Možná i mně, já nevím.
Nemel si ten problem v dobe reseni bodu 6, protoze spojka ma myslim stejnou expanzku jak s brzdovkou. No a opet na to existuje TSB 613/2011 => oprava zdarma.
raKIA píše:13) stabilizátory opět - tentokrát jsem hradil, protože na záruku už mi je měnili, takže opotřebení.
Bohuzel uz jsem to psal u bodu 1, tycky se berou jako spotrebak, stejne jak brzdove kotouce atd.
raKIA píše:16) ještě jsem zapomněl na loupající se lak na přední haubně, dal jsem přes to samolepku a zatím to neřeším. Už slyším, že jsem to neměl mýt wapkou, nebo jsem s tím neměl jezdit do myčky.
Loupe se ti lak z mista, ktere nema zadne poskozeni od kamene ci neceho jineho?
Edit:
reakce na komentar spd001Nez pujdes neco reklamovat, tak se zeptej zde na foru, zda to neni znama vada, ktera by mela byt odstranena dle zarucnich podminek zdarma.