Nezhasínají přední světla

Trápí Vás něco na voze?

Re: Nezhasínají přední světla

Příspěvekod raKIA » 12.03.2015 08:20

Tak já zase ještě pod 20 000 Kč za servisku nespadl.
Je někde napsáno, tohle je blbec, toho můžete oškubat? Před Auto Duba se ten servis KIA jmenoval ještě jinak, to už si nevzpomenu. Změnili jen název, lidé zůstali stejní, šéfem byl pan Smaha. Já si na jejich jednání nemůžu stěžovat, prostě se mi sype auto a oni to opravují. Nikdy jsme neměli žádný konflikt. Já v klidu platím.
Když teď servis zavřeli, dohledal jsem v Plzni nejbližší a zajel tam. Stálo to 3000 Kč a z materiálu jen trochu brzdové kapaliny a nějaký sprej na brzdy. Ono nebylo hned poznat, kde to vrže. Když jsem si stoupl na kouli od tažného a "pohoupal se", z vrzání byly až rány v podvozku a v kolech. Myslel jsem si, že jsou to stabilizátory potřetí nebo něco v brzdách...
Takže druhý značkový servis, kde ještě nikoho neznám a na uvítanou zase ranec za opravu.
Auto jsem zkoušel už vrátit několikrát, to prostě nešlo a nejde a jestli to někdo dokáže, rád mu za to zaplatím.
Po takových zkušenostech se mi snad nikdo nemůže divit, že k téhle značce už nemám důvěru.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 12.03.2015 09:57

Stále nechápu, proč platíš za reklamace, když máš auto v záruce? Nebo již jsi o záruku z nějakého důvodu přišel?

P.S.: ... ty ofocene garancky sem dej, zajimalo by mne co ti tam mohli uctovat?
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Halík » 12.03.2015 10:31

To se zdá až neuvěřitelný.
Asi bych začal psát na přímo na Kiu. A kdyby nic tak i do televize.
Škoda Felicia 1,3
Škoda Fabia 1,9TDI
Sportage 2011, 1,6 GDI
Sportage 2015 135kW A/T,Black Perl
Sportage 1,6 T-GDi 2020 7DCT, Premium, red + Rio 1,4 A/T 2020, Exclusive, red
Halík Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod souk69 » 12.03.2015 19:32

raKIA píše:Jezdil jsem do autorizovaného servisu KIA AUTO Duba v Plzni, ten zrušili a teď s tím vrzáním jsem byl Autobondu (také Plzeň a také autorizovaný servis KIA).

No já servisuji auto u Kia Matulka a vždy jsem se na všem v klidu domluvil. Pravdou tedy je , že až na pár prkotin jsem žádnou větší závadu neměl, ale i tak vše vyřešeno v záruce.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 12.03.2015 21:54

@raKIA ako som pisal bez urazky nic proti tebe nemam a netvrdim ze si blbec ale bohuzial si typ cloveka ktory zaplati to co mu povedia.Mne by sa to nestalo ja som robil pre servis a ludi ako ty neskutocne vyuzivaju a bol by si prekvapeny ako casto.Tomu ze si platil aj v dalsom servise sa vobec nedivim, ak by som ti robil fakturu ja tak si pozriem tvoju hystoriu, co zrejme spravil technik v servise a hned mi je jasne ze zarobim $ aj ked na aute nic neurobim lebo platis za veci ktore sa bezne reklamuju.Pri tom premazani nic nedemontovali to ti garantujem viem presne co urobili dali na dvihak strekli mazivo a koniec 10min max 20min aj s kavickou.Bohuzial ale vacsina ak nie vsetky tvoje problemi boli vacsine clenov fora uznane na zaruku.Do buducna skor ako nieco zaplatis sprav bordel poriadne sa naser vyziadaj si veduceho ci majitela a ak nepomoze kludne pridi s pravnikom alebo navstiv sudneho znalca ktory potvrdi ze mas pravdu zavolaj TV a potom z nich vysudis aj gate.Chapem ze auto potrebujes kazdy den ale ked mam nahradne tak neriesim lebo pri reklamacii ma byt zadarmo!!Jedno nepochopim preco si po prvej neuznanej reklamacii nezmenil servis u mna usmev technika a mile spravanie nestaci.Snad ti tato nemila skusenost pomoze a v buducnosti budes mat viac stastia ci uz so znackou :kia: alebo bez nej a hlavne ked ti jeden servis zaruku neuzna tak sa nevzdavaj chod do dalsieho
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Beda » 12.03.2015 22:03

Jestli nemas jiz zaruku a nebo jsi resil nektere veci v zaruce a platil za ne, tak te servis bral na hul :!: Mas asi fakt pech na kus, protoze tebou popisovane zavady jsou i zname zavady prave modelu Sportage a je na vetsinu z nich vystavene TSB (= popis zavady s postupem opravy v servisu) => servis by to mel resit zadarmo, protoze to Kia oznacila jako vyrobni vadu.

No a co se tyce nahradniho vozidla zdarma, tak to nepochodis, na to mas narok jen v pripade odstranovani nebezpecnych zavad, ktere delaji tvoje vozidlo neprovozu schopne a nebo to ciste zalezi na servisu a jeho urovni sluzeb vuci zakaznikovi, protoze tento naklad jim importer neproplati.

raKIA píše:1) klepání někde v podvozku - tyčky stabilizátorů (výměna zdarma -nepočítám cestu do servisu, vlastní čas, zapůjčení náhradního auta /hradil jsem/).

Tycky je tezce reklamovatelna vec, vetsinou te odkazou na derave silnice a je to na tobe. Jinak u Sportage je TSB 614-2011 na zadni tycky, takze az uslysis buchot od zadni napravy, tak je to na reklamaci.

raKIA píše:2) spadávání sedačky řidiče - opakovaně, poslední oprava není dokonalá, ale sedačka spadne až za dva měsíce a tak si to průběžně zvedám. (byl jsem s tím v servisu několikrát - opět nepočítám doprovodné náklady a už je nebudu ani dál uvádět)

Problem klesajiciho sedadla popsan v TSB 585/2011 opet vymena na zaruku.

raKIA píše:3) roztržená sedačka řidiče - připlácel jsem za kůži (nevšiml jsem si, že je to imitace kůže, co už), opět opakovaně - nyní drží.

Bohuzel taky znamy problem viz. TSB 686/2012 => vymena zdarma.

raKIA píše:4) spínače couvacích světel. Vyměněno bezplatně.

Znama svolavacka skoro vsech modelu Kia, potkalo to i mne -> ZDARMA.

raKIA píše:5) roletka v zavazadlovém prostoru. Přestala se zasouvat - vyměněno bezplatně.

Znamy problem, opet existuje TSB 688/2012 a oprava zdarma na zaklade reklamace zakaznikem.

raKIA píše:6) uniky brzdové kapaliny - nikdo nenašel kde, přesto jsem platil opravu asi kolem 10 000 Kč. Opět klasika - prý opotřebení, čeho, nevím, na fakturu napíšou seznam dílů a klidně mi je i nasypou do krabičky. Co já s tím. Známý mechanik mi řekl, že to může i nemusí být z mýho auta. Když už jsem u toho, můžu oskenovat i cenu servisních prohlídek, které jsou vždy přes 20.000 Kč a často i přes 30.000 Kč.

Mozna to melo spolecne neco s bodem 12, neresil jsi ten problem ve stejnou dobu?

raKIA píše:10) opakovaně couvací senzor. Jednou vyměněn bezplatně, podruhé nikoliv, protože jsem prý auto nechal stát na přímém slunci. Prý by šel odpojit, ale nechal jsem ho zase za úhradu vyměnit. Divte se, on stejně občas nefunguje. Když to opravdu stojí na slunci, tak si potom píská, kdykoliv zařadím zpátečku. Na utlumení používám tlačítko pro přívěs. Když slunce nesvítí, zase funguje.

Taktez znamy problem viz. TSB 681/2012 => vymena zdarma.

raKIA píše:12) občas nešla zařadit jednička. Týden v servisu, týden bez auta, opraveno ale na záruku. Nakonec jsem jim ještě děkoval, protože chlápkovi přede mnou měnili celou převodovku. Možná i mně, já nevím.

Nemel si ten problem v dobe reseni bodu 6, protoze spojka ma myslim stejnou expanzku jak s brzdovkou. No a opet na to existuje TSB 613/2011 => oprava zdarma.

raKIA píše:13) stabilizátory opět - tentokrát jsem hradil, protože na záruku už mi je měnili, takže opotřebení.

Bohuzel uz jsem to psal u bodu 1, tycky se berou jako spotrebak, stejne jak brzdove kotouce atd. :(

raKIA píše:16) ještě jsem zapomněl na loupající se lak na přední haubně, dal jsem přes to samolepku a zatím to neřeším. Už slyším, že jsem to neměl mýt wapkou, nebo jsem s tím neměl jezdit do myčky.

Loupe se ti lak z mista, ktere nema zadne poskozeni od kamene ci neceho jineho?

Edit:
reakce na komentar spd001

Nez pujdes neco reklamovat, tak se zeptej zde na foru, zda to neni znama vada, ktera by mela byt odstranena dle zarucnich podminek zdarma. :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod spd001 » 12.03.2015 22:06

@raKIA ja na tvojom mieste tak si okamzite zozeniem tie TSB dokumenty a tych *** dam na sud a ver tomu ze by si vyhral.Aj ked servis zanikol tak zazalujem :kia: ze ich autorizak ma dlhodobo okradal s vedomim ze :kia: na vacsinu tvojich zavad vydala TSB cize samotny vyrobca uznal danu chybu ako reklamovatelnu v ramci zaruky.Podla mna by to bolo mozne aj spatne si lajk nevedel si to az kym si netrafil na toto forum.V amerike by si ratal miliony za podvod :D
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ladlen » 13.03.2015 00:42

Z tohto tvrdenia Bedy som prekvapený: "Tycky je tezce reklamovatelna vec, vetsinou te odkazou na derave silnice a je to na tobe. Jinak u Sportage je TSB 614-2011 na zadni tycky, takze az uslysis buchot od zadni napravy, tak je to na reklamaci." Mne menili tyčky stabilizátora na cede 3x a vždy v rámci záruky.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod jksajdl » 13.03.2015 07:33

@ladlen - záleží na nájezdu a době od poslední výměny. Pokud bych od výměny stabilizátoru v záruce najel třeba 50tis km, tak bych se asi ani nehádal...

@raKIA - zde je můj soupis závad, které jsem měl na mé Sportáži:
1) cca 25000 km - přišel mi dopis, že mám zajet do servisu, kvůli předepínači bezpečnostních pásů.
Zaplaceno 0,- Kč
2) cca 47000 km - praskla ojnice a auto nepojízdné, odtáhli mě do servisu v Brně a dostal jsem na 4 dny auto zdarma. Mezitím jsem se domluvil s dealerem, který mi auto prodal, a auto v tomto případě neservisoval, že mi půjčí náhradní auto. To jsem měl měsíc a zadarmo. Vyměnili mi motor bez hlavy ta zůstala původní, přeskládali převodovku do nové pouzdra, dali novou spojku a chladič
Zaplaceno 0,- Kč
3) cca 50000 km - našel jsem zde na fóru, že je TSB na zadní pružiny, navštívil servis a oni mi pružiny vyměnili. Dostal jsem náhradní auto na 1 den zadarmo.
Zaplaceno 0,- Kč
4) cca 60000 km - přestal fungovat zadní parkovací senzor, vyměněn na počkání za cca 1hod.
zaplaceno 0,- Kč
Je tedy pravda, že pokud mi dealer, který mi auto prodal, půjčuje náhradní auto je to většinou auto, které mají vykoupené na bazaru. Takže ne nové, ale jezdí...
Poslední dobou jsem opět měnil přední destičky a i s prací a DPH cca2300,- Kč. Jinak to je pro mě snad jediná slabina KIA, že desky na předku vydrží jen cca 50000km, což je u mě ani ne rok...
jksajdl Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2013)
115000 km @ 7.53 l/100km

Příspěvekod raKIA » 13.03.2015 10:34

Chlapi, díky za reakce. Jsem teď na dovolené, ale až se vrátím, dohledám a zveřejním účetní doklady.
Nicméně prakticky na všechny závady jste mi napsali, že to jsou známé výrobní vady, takže to asi nebylo jen moje auto vyrobené o nedělní směně. Není to trochu moc na jedno auto? Když spočtu všechny závady a některé opakovaně, vychází mi to na 20-25 návštěv servisu jen kvůli zmetkům ve výrobě. Auto mám čtyři roky = KAŽDÝ DRUHÝ měsíc jsem s něčím v servisu. ZBYTEČNĚ! To přeci není normální. Máme v práci x aut, manželka má Octavii a víceméně jezdí jen na servisky.
Když "jksajdl" popisuje svoje závady, sice nic neplatil, ale není na tom o moc lépe. Jestliže 50000 km není ani rok, jezdí do servisu ZBYTEČNĚ cca každý třetí měsíc a ta ojnice je celkem zásadní věc, když mu měnili motor. Copak to neumějí v Žilině vyrobit nebo je to špatně konstruované? Já jsem si myslel, že Slovensko není zas tak pozadu a i tím jsem sám sebe uklidňoval, že sice Korea...ale montováno v EU.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rastiksvk » 13.03.2015 11:06

Pokial viem tak kazdy diel je dovazany do Ziline kde sa nasledne vsetky komponetny montuju... taketo problemy maly aj VW ci Audi zial je to vyroba pri ktorej nastanu aj taketo neprijemne situacie, a uprimne ta lutuje pretoze ak clovek zaplati za auto neskutocne peniaze a potom ho ma pravdielne chodit reklamovat asi by som si hodil slucku od nervoch ...
Akurat problem je v tom ze teba dotycny servis odzubkal ako sa hovori... na tvojom mieste najdem vsetky podklady od KIA ktora vyhlasila zavady a nasledne ich dala na vymenu v ramci zaruky... s tymto by si mohol aj spätne pochodit cez pravnika nakolko dotycny servis ta vedome oklamal a tym padom nepravom ziadal od teba peniaze, cize moze sa jednat o podvod, kedze servis musel vediet o tychto zavad a informovat ta , a nasledne ti ich vymenit v zaruke cize bez poplatku.....tymto sposobom sa vsak dopustil "trestneho cinu podovodu" kedze umyselne za ucelom ziskania penazi od teba ziadal peniaze pod "vyhrazkou" ze ti auto neodovzdaju !!
Je to uz na tebe no len tak by som to urcite nenechal...By si sa divil ako dokaze pohnut vecami TV..
KIA CEE'D 1,6 GDi SLOVAKIA X.EDITION -Dark gun metal
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod snike » 13.03.2015 12:32

raKIA píše:... Sedmiletá záruka vyžaduje přesné servisní návštěvy, pozor na kilometry,nesmí jich být ani málo ani moc před/po stanoveném limitu a nebojte, v servisu jsou milí, ono to ani tak nevadí, že přijedete o 500 km později... Nevadí, protože jsem zavolal a snažil se domluvit termín. Nebyl, ale nikdo neřekl, že by to mohlo mít vliv. Každý žije v tom, že hranice jsou tak asi kolem doporučených ujetých km..chyba. To nechám stranou. Pozor také na potvrzování do servisní knížky. Víte každý, co tam má být a které stránky máte mít potvrzené, že se potvrzuje i karoserie atd.. Možná, že jsem hlupák lehkovážný sám. Moje chyba.
...

... jde o to jestli ma auto v zaruce? Z toho co pise mi prijde, ze zrejme nejakou garancku prosvihl a o zaruku tak asi prisel :( Pokud ale jezdil pravidelne na garancky a tudiz o zaruku neprisel, pak by to mel resit, byt zpetne ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod raKIA » 13.03.2015 15:51

Auto mám v záruce (tedy v sedmileté), žádnou garančku jsem neprošvihl. Vzhledem k četnosti návštěv v servisu by to snad ani nešlo. Ale kdo ví.

Nechme ale stranou peníze a chování servisu. Kdyby bylo v pořádku auto, nemusel bych nikam.
Návštěva servisu znamená:
1) hodina a půl ztraceného času (cesta tam, vysvětlení závady, sepsání...)
2) půl hodina cesty ze servisu.
3) zařízení náhradního vozu, zkrátka auto potřebuji a nekupoval jsem si ho proto, aby stálo v servisu.
4) hodina cesta do servisu, převzetí...
5) půlhodina cesty zpět.
6) vrácení půjčeného auta.
NESKUTEČNÁ OTRAVA.

Když tohle dám dohromady, tak časově jsou to nejméně 4 hodiny zcela zbytečně ztraceného času a samozřejmě to nese i zbytečné náklady. Spousta lidí, známých i jen třeba před obchoďákem se mě na Sportage ptali, že se jim líbí a jak jsem spokojený..atd...no co jsem jim na to asi měl říct? Říkám všem, chraň Vás ruka Páně...
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 14.03.2015 10:05

Rastiksvk píše:Pokial viem tak kazdy diel je dovazany do Ziline kde sa nasledne vsetky komponetny montuju

Kde ze vacsina dielov sa sice dovaza ale opracovava priamo vo fabrike vedla MOBIS.Svojho casu ba az donedavna to bola najmodernejsia motoraren v europe.Napr hlava sa vyraba z odliatkov primo vo fabrike resp ten odliatok(dovoz) sa opracovava na finalny produkt a komponenty ako su ventili,sedla,voditka a neviem ci aj vacky su dovazane ale napr aj taka klukovka je dovezena ako polotovar a v motorarni sa opracovava na final.Rovnako je to aj s blokom motora a ojnicami.Ano vsetky dieli su dovoz ale vacsina z nich sa este opracovava.Myslim si ze tvrdenie ze na vine je KIA zilina neni na mieste kedze si polotovari nevyrabaju sami a tazko povedat preco sa motor zadrel.Je xy faktorov ktore to mohli sposobit ci uz nekvalita vyroby,opracovania,prevadzky atd.Je to to iste ako obvinit ceske Nosovice ze vyrabaju zle spojky a zle prevodovky z ktorych vyteka olej pritom nemozu za to ze im dodali vadne dieli.Na tomto videu je kusok aj z motorarne https://www.youtube.com/watch?v=GMkXpvdQ1VU
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady