Ahoj mám kiu sportage 2.0td a dělá mě to to samé. Občas to samo začne nehorázně zrychlovat a kouřit. Prosím zkus zapátrat v paměti kde ti našli ten upadlej drátek. Auto potřebuji každý den v lese a dnes jsem mel málem nehodu kvůli tomu. Vše jsem prošel jak se tu píše a dělá to stejně furt. Mám podezření jestli neblbne ten potenciometr co je u lanka plynu. Děkuji za odpověď. Martin
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Dnes jsem pro názornost natočil na mobil co mě auto dělá : https://www.youtube.com/watch?v=oXV-gSlyLFs kolísání otáček 1500 - 2000 si dělá auto samo a pokud trochu přidám plyn tak to kouří modro černě jak je na videu. Nesetkal jste se s tím někdo někdy
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Momentálne to riešil kamoš na Tucsone, motor by mal byť rovnaký, zistili, že pri výmene mu dali zlý olej a mu zanášalo Turbo a všetko okolo toho a preto to auto robilo!
Tak závada vyrešena. Měl jsem auto ve značkovem servisu a našli néjame čidlo teploty vody špatne a praskly drátek v kabelovem svazku u motoru. Teď již auto šlape.