Buchot / klepanie Kia sportage 2011

Trápí Vás něco na voze?

Re: Buchot / klepanie Kia sportage 2011

Příspěvekod Rrado » 09.07.2015 18:59

Spomínal som tu búchanie od zadnej nápravy, ktoré sa mi prvý krát ozvalo v októbri 2013. Odvtedy sa pri prejave "zvlnených" nerovností (teda nie výtlk ale také plynulé prepruženie nápravy) ozývali sporadicky, tak raz za mesiac. V servise sme sa dohodli, že ak sa to raz zhorší... čo sa stalo v apríli 2015 asi mesiac po garančke. Na istej kľukatej ceste sa začali ozývať série hlasných rán od zadnej nápravy v každej pravotočivej zákrute - prinútili ma zastať a pozrieť sa pod auto čo sa to deje. Nič som nenašiel. V servise sa na aute previezli, nič nepočuli, prehliadli a prekontrolovali celú zadnú nápravu, nič nenašli. Dohodol som sa, že keď budem mať čas, povozím ich, ale času som nemal. Rany sa niekedy 2 dni neozvali, inokedy niekoľkokrát na jednej trase, hlavne pri prudkej akcelerácii z križovakty do kopca, pri prudkom dobrzdení, alebo pri silnom prepružení (spomínané pravotočivé zákruty alebo "zvlnené" nájazdy). Po asi 6 týždňoch rany z ničoho nič prestali...

Pre istotu pridávam info, že sme všetko skúšali, vrátane nákladu v kufri, rezervy, atď. Ranu ale bolo zvonku počuť o dosť zreteľnejšie než v interiéri (overené pri cúvaní do garáže, kde sa pri prechode cez nájazd raz ozval tiež).

Takže problém je nevyriešený, akurát mojou dôverou ku autu otriasol - ktovie čo to je, a kedy sa to prejaví znova. Preto ešte pridávam pikošku - pri garančke som si pred STK priplatil za jarnú akciu, ktorý zahŕňala aj test tlmičov a bŕzd. Asi o dva mesiace neskôr toto absolvoval kolega so svojim autom. Pre porovnanie teda uvádzam stav tlmičov 4-ročnej Kie Sportage s nájazdom 38 tis. km, a 6-ročného Renaultu Koleos s nájazdom 80 tis. km. Tabuľka udáva >55% účinnosti ako "normál" - servisáci tiež vraveli že nad 60% je to zatiaľ OK:

• Kia Sportage 2011 (38 tisíc km) 75 - 77%
  • Renault Koleos 2009 (80 tisíc km) 78 - 82%
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Miňko » 14.07.2015 22:23

JanRypal píše:Taky jsem si strasne dlouho myslel, ze ten klepavy zvuk by mohly byt zadni plynove vzpery a ono ne. Je to mechanismus sklapeni zadnich sedadel. V prostredni poloze chrasti, v horni a spodni ne a pri uplnem sklopeni sedadel taky ne.

Ahoj,aj mne klepe ten mechanizmus a neviem čo s tým nevieš poradiť???
KIA Sportage 1,7 CRDi
Miňko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod milos99 » 26.08.2015 22:00

KamZehr píše:Tak zámek to prý nedělal. To bouchání se objevilo cca po najetí 30 tis. km.

mal som ten isty problem, kia sportage 1.6gdi 2012, necelych 29 tis. km, po vymene prednych tyciek stabilizatora klepotanie prestalo...po prezreti VIN cisla to bolo zadarmo
milos99 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod slayers » 23.09.2015 06:05

Zdravím pánové,
od roku 2013 jsem byl vlastníkem Sportage 1.6 GDI a tohle klepání v pravo vzadu, jakoby z pátých dveří, mě doprovázelo od začátku, někdy víc, někdy míň a někdy vůbec. Ozývalo se při přejetí díry nebo prostě nerovnosti.
Při druhé kontrole mi vyměnili písty dveří a dotáhli zámek, na chvíli byl klid ale po čase snad ještě horší.
Teď jsem auto vyměnil za 2.0 CRDI (taky nové) a je to tu zase. Jsem z toho pěkně v pr.deli. Je to jediný problém se kterým jsem se setkal u obou aut
ale děsně nepříjemný. Měl by k tomu někdo řešení? Za rady díky moc.
KIA Sportage-2.0 CRDI 136kw, 4x4 GT Line 2017, šedá gun metal
slayers Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Miňko » 24.09.2015 22:00

Je to pravé zadné operadlo ten mechanizmus v operadle na sklopenie !!! Mne to robilo to isté,ja som rozobral zadné dvere a nič,pravú stranu v zadu a nič ako keby klepal nejaký kábel o plech!!!!! Tak som asi pól cm potiahol ten mechanizmus do záberu a prilepil som to provizorne takou lepšou izolačnou páskou a prestalo to!!!Potom som tam vrazil takú samorezku aby sa to oprelo o hlavičku tých asi pól cm.Píše o tom i JanRypal.
KIA Sportage 1,7 CRDi
Miňko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod slayers » 25.09.2015 07:48

Ok, díky, vyzkouším. Jen abych byl v obraze, myslíte to plastový odjišťování nahoře na sedačce? Dát ho do tahu?
KIA Sportage-2.0 CRDI 136kw, 4x4 GT Line 2017, šedá gun metal
slayers Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod KamZehr » 25.09.2015 11:39

Miňko píše:Je to pravé zadné operadlo ten mechanizmus v operadle na sklopenie !!! Mne to robilo to isté,ja som rozobral zadné dvere a nič,pravú stranu v zadu a nič ako keby klepal nejaký kábel o plech!!!!! Tak som asi pól cm potiahol ten mechanizmus do záberu a prilepil som to provizorne takou lepšou izolačnou páskou a prestalo to!!!Potom som tam vrazil takú samorezku aby sa to oprelo o hlavičku tých asi pól cm.Píše o tom i JanRypal.

Asi máš pravdu, protože když jsem párkrát zahýbal zadním sedadlem, tak to už nebouchá. Jestli můžeš, dej sem foto, jak jsi to udělal. Díky.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Miňko » 25.09.2015 19:04

slayers píše:Ok, díky, vyzkouším. Jen abych byl v obraze, myslíte to plastový odjišťování nahoře na sedačce? Dát ho do tahu?

Ano ten :thu:
KIA Sportage 1,7 CRDi
Miňko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Miňko » 25.09.2015 19:45

Posielam tie fotky.Je to taká prasačina ale nič lepšieho ma nenapadlo.Pokúšal som sa to rozobrať ale nešlo mi to!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage 1,7 CRDi
Miňko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod laban » 10.10.2015 20:28

Taky mi to vzadu klepe, ale hned za mnou řidičem a nenašel ještě :(
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod casco » 11.10.2015 07:51

No tak to bude to druhe zadne sedadlo...mechanizmus je ten isty. Mne to robi tiez, ale samorezku tam urcite nedam :(
Sportage 3 , 1.7CRDi EX , dvojtónova truuuba, HID, americke zadne svetla, Androidove radio
casco Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2014)
1100 km @ 5.9 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady