výměna Ceeda za GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: výměna Ceeda za GT

Příspěvekod t0x!n » 02.05.2016 12:10

Snike uz rekl :D

nechces bilou tady mas super oranzovozlutou - http://skladovevozy.kia.cz/PrintHandler ... arID=66856 :D

i kdyz predvadecka je porad predvadecka...
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mv12 » 02.05.2016 12:23

to už je cenově jinde :D
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod seltino » 02.05.2016 17:48

Ahoj z mého úhlu pohledu, jako majitele jetého GTčka a to předváděčky

to GTčko co jsi dal je upraveno u Xunningu, hodnoty které ale u toho videa jsou jsou nesmysl, které si vycucali z prstu.
https://www.youtube.com/watch?v=EXO3cAT1GsM

co se týče roku výroby, tipl bych si že to není 2/2014 ale spíš 9/2013 čili jedno z prvních GTček na našem trhu stejně jako to mé (mé je 33) tohle je 13tka
https://www.zkontrolujsiauto.cz/Payment ... 4AEL089678

od roku 2014 tam nemají záznamy o což je divné, rozhodně bych si ověřil celou servisní historii a také to který majitel úpravu provedl.

toto vozidlo je na netu k prodeji přibližně již rok, bylo tam v době kdy jsem usilovně scháněl já to své v té době byla cenovka přibližně 600 000 +- (oproti novému tam byla sleva minimální).

V porovnání, já své koupil před rokem s najetými 33000km, kdy se jednalo o předváděcí vozidlo a vozidlo s kterým jezdil majitel autosalonu KIA ve Zlíne, před rokem jsem za toto GTčko zaplatil 440 000kč, je to GTčko v plné výbavě,cena nového byla dle ceníku 695000kč a jako bonus jsem ještě dostal sadu zimních pneu na orig 18tkách discích (čili bonus v hodnotě cca 25000kč) z tohoto pohledu bych si dovedl u tvého GTčka představit cenu o něco nižší, než byla ta má, nicméně jelikož jsem jeté GTčka sledoval na netu po celou dobu od koupě mého až po dnešek, můžu ti garantovat, že kdybych tehdy své GTčko nekoupil, koupil bych až teď to o kterém uvažuješ. A to z několika prostých důvodů. 1. GTček v republice se do dnešního dne prodalo za celou dobu prodeje 84ks Ceed GT / Proceed GT, z tohoto důvodu je obrovský problém jeté GTčko vůbec sehnat. 2. Během toho roku co tyto Gtčka na bazarech sleduji se defakto neobjevilo žádné, pouze postupně slevnilo bílé o kterém uvažuješ a dále faceliftovaný model (žlutý) http://otomoto.cz/osobni-vozy/znacka-ki ... 01303.aspx
který bych asi na tvém místě volil já, jednak je to o 2 roky novější vozidlo s méně kilometrama, má větší přední brzdové kotouče, nový volant atd. Jistě stojí o něco více, nicméně vzhledem k zůstatkové hodnotě vozidla si myslím že to až tak o moc více není (delší záruka, méně km, nebyl tam chip).

Rovněž si myslím, že když si člověk koupí jeté auto, nebo předváděčku vyjde to na stejno, nikdy člověk neví jak se ten před ním k vozidlu choval. Byl jsem se projet ve 2 předváděcích GTčkách a vždy jsme nejprve vyjeli z autosalonu, kdy vozidlo řídil dealer, seznámil mě s vozidlem a až po zahřátí motoru mě pustil za volant (samozřejmě to tak nemusí být vždy a všude). Nikde není psáno že soukromá osoba se k vozidlu chovala lépe, jelikož někdo auto kupuje každé 2-3 roky a až mu skončí záruka pošle vozidlo dále a podle toho se k němu chová.

Se svým GTčkem jsem za rok najezdil lehce nad 10 000km s celkovou průměrnou spotřebou 8,6l/100km (nejmenší 7,3 nejvyšší 9,9) auto funguje jak má, nikdy mě nezradilo, motor nežere olej vůbec. A ano proti normálnímu Ceedu je to obrovský rozdíl a to nejen kvuli motoru, ale i kvuli sedačkám Recaro.

Za mě pokud vozidlo je řádně servisováno a je tedy vzáruce vůbec bych se toho nebál a šel do něj pokud si nemůžeš dovolit připlatit těch 70 000kč navíc za to žluté. Pokud by tě zajímalo ohledně Gtčka něco konkrétního,klidně mi písni SZ.

A ikdyž je auto sportovního charakteru nemusí to nutně znamenat, že dostávalo pořád pořádně nažrat, mnohdy tyhle auta dostávají mnohem menší kapky než klasické auta "bez motoru" u kterých se musí pedálem hluku až na podlaze ždímat každý koník k akcelereaci a předjíždění....
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod snike » 02.05.2016 22:41

Je to jak pise seltino, jedna se jedno z aut z uvodni 500 ks specialni edice ... toto konkretne s cislem 13 :)

EDIT: @setino: ... tak jsem zjistil že jsem i s tvým GT jezdil :D ... a nejen já, ale i další zdejší členové :yes: ... fotky zde https://www.facebook.com/media/set/?set ... 6078151480
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod seltino » 03.05.2016 00:05

no řekl bych že nejezdil ;) jelikož to na fotkách není mé, tohle 2ST0976 je sice identická barva a výbava jako to mé, nicméně se jedná o jiný vůz, tohle GTčko jsem původně chtěl koupit, bylo k prodeji na netu ale než jsem se rozhoupal bylo za 3 dny pryč :)
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 03.05.2016 10:05

Je super, ze se tady ta diskuze, tak rozjela a je hodne zapalenejch lidi to semnou probrat :) Ono je to tezky, kdyz to vemu od zacatku.
Mel jsem i30 2. gen. (kupovana jako nova), od zacatku se na tom aute vse sralo, tim myslim, tak od 1. tydne po koupi, opravdu nocni mura pro kazdyho, za 1,5 roku jsem mel provedych asi 15 zarucnich oprav (vymena motoru, spojky, x krat lakovani vsech moznych dilu, jelikoz vsude byly vady na laku, pripadne to rovnou po roce rezlo), s velkym stestim jsem to auto po 2 letech prodal se ztratou 10 tisic, dekuji aaa, doted nechapu :D Uz behem prodeje i30 jsem zaroven hledal a domlouval nakup novyho auta (potrebuju auto a s pritelkyni mame pouze toto jedno). Mel jsem nejaky penize navic, tak jsem resil co dal. Koncern a vse okolo s oturbenejma malorazkama proste ne, nikdy se mi to nelibilo a nikdy se mi to libit nebude i kdyz mozna jednoho dne, tak skoncim taky protoze nebude jina moznost. Takze z atmosfer na vyber: Lancer (motor OK ale to provedeni auta, plasty, fakt 10 let zpatky), Auris (auto dobry, ale na me uz moc scifi interier), Mazda 3 muj oblibenec ale 2l atmo se slusnou vybavou = cena noveho Ceeda GT, zbyl teda Hyundai (po druhe bych na to uz nemel zaludek) a Kia, no jelikoz jsem uz pri nakupu koukal po Ceedovi, ale paradoxne byl v dobe koupe i30 se shodnou vybavou Ceed asi o 50t drazsi sel jsem radsi do i30, nyni se to obratilo a sehnal jsem moji "TOPku" za 365t fungl novou (chtelo to teda trosku smlouvani, ale proc ne :D).

Ted se vratim ke GT, ono s tim "zajizdenim" a dealerema je to tezky, ja kdyz byl treba na predvadecce Ceeda v PEMMu v Brne, tak mi prodejce rekl ihned asi po 100m co jsem vyjel, ze to muzu klidne tocit do omezovace, tak si pak o tom myslete svoje... Hloda me to jiz nekolikatej den, nevadi mi to, ze se v aute vystridalo x lidi (poradne se vymeje :D), nevadi mi, ze bude nekde nakej skrabanec, najezd do 30tkm, jelikoz rocne nalitam kolem 12t, tak to auto asi driv zrezne jak "odejde" na dily. Bohuzel mne vadi to, ze nemam tu zaruku, ze tomu nekdo nenakladal za studena co to slo a az se tomu napr. v 100tkm vysype motor, vlivem vuli, toho neprimerenyho "tlaku" na studenej motor, tak pak zaplacu, bohuzel i druha stranka veci je pritelkyne, kdyz jsem rekl, ze bych chtel asi prodavat Ceeda a koupit GT, tak mi rekla, ze se toho maratonu jiz ucastnit nebude (s i30 semnou poctive absolvovala jak prodej i30, tak nakup Ceeda) :D Takze necham to chvili v hlave jeste hlodat, ale uprimne, 600t za GT nedam, neprijde mi to tak "prinosny" oproti normalu za 365t, tech 530t uz je slusnejsi, ale porad to je 160t za turbo a lepsi sedacky, 450t je jiz dobra cena, bohuzel jak jiz zaznelo, starty, namahani, dlouha doba, za kterou se mohlo moc udat.

No uvidime, kazdopadne kdybych sel do GT, tak to bile za 450 :)
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod snike » 03.05.2016 10:39

V pátek do Dolnisu jedu, tak jim řeknu že mají potenciálního kupce na jejich GT ;) Já nové auto budu zřejmě řešit za rok. Nejraději bych zůstal u Sportage, ale myšlenky mne táhnou i ke GT, které by bylo paradoxně levnější :D Jen nevím, zda by mi stačilo z hlediska přepravního využití v tomhle je na tom Sportage lépe. No uvidíme co vůbec bude za rok :?
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 03.05.2016 11:31

@t0x!n: prostě rozum volí ponechat si toho nového Ceeda, ale srdce táhne k GT :lol: :lol: :lol: S tou cenou to paradoxně vidím úplně stejně jako ty, proto jsem psal, že jsem rád, že je to ten bílý, takže nemám žádné dilema :D Jó být to třeba černá, co má deegr, tak bych asi taky přemýšlel. Jenže teď mám trochu jiné priority, takže moje ochota ke změně by byla určitě nižší než u tebe...

Ale napadla mě jedna věc. Asi bych to v tomto případě postavil tak, že rizika znáš a teď jde o to, co by pro tebe znamenalo, pokud by došlo na nejhorší. Nevím, jak je to tam po té úpravě se zárukou na motor, ale asi je třeba počítat s tím, že se něco může časem stát. A to asi spíš později než dříve, tak jde i to, jak dlouho to chceš držet. Každopádně bych si v hlavě srovnal, zda když budou náhodou nějaké velké výdaje za opravy, jak bych to unesl finančně i psychicky ;-). Pokud by mi to až tak moc nevadilo, tak proč ne? Kdyby to mohl být dost problém, tak bych do toho nešel...

A jinak můžu říct, že ta 1,6 ve tvém autě, časem taky ještě trochu ožije. Nevím přesně od kolika km (pocitově jsem k tomu dospěl spíš až tak někdy před tou 20), každopádně pozoruju, že motor je nyní živější, než když byl nový. Takže jsem s tím docela spokojen. Ale samozřejmě závodník to není :D
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod snike » 03.05.2016 12:05

Co mám zprávy, tak jde auto vrátit do původního stavu, aby v jiném servisu nebyl problém se zárukou ;) ... ale byla by to škoda :thd: když to tak krásně jede :scooter:
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 03.05.2016 12:11

Proc mi to delate, proc? :drool: :drool: :drool: No budu ted hodne premyslet, ale to co psal mv12 je nic nez cista pravda, negativum pro me je to, ze Ceeda (nynejsiho) jsem jiz planoval nechat do konce jeho moralni zivotnosti (leda, ze by se opravdu neco zasadne zmenilo v zivotni situaci, tak bych ho prodaval), to kdyby se preneslo na GT, tak to uz by urcite zustalo az do doby "vrakace" a ted je prave to: vysere se casem neco vetsine ci ne... ach jo, proc jsem o tom zacal premyslet :lol: :lol:
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod seltino » 03.05.2016 12:37

Za me jasna volba, pokud ti nevadi vyssi spotreba, ktera je vyvazena pozitkem z jizdy a celkovym dojmem vozidla. Tak hrr do nej. Urcite to GTcko bude bavit mnohem vice a dele nez soucasny ceed.
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod snike » 03.05.2016 12:57

S GDI jsem najezdil 105 tis. km, jezdil jak se sériovým GT tak i s tímhle upraveným a výkonově i požitkem je to úplně jinde než GDI :yes: ... jak zní v Cimrmanově hře:" ... rozmysli si Jíro rozmysli, na své štěstí dobře pomysli." :lol: :lol: :lol:
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 03.05.2016 14:14

seltino: ehm vyssi spotreba, divej co mam dle realnyho tankovani na GDI :D Spotreba je mi uz asi jedno :D Jinak me bavi dost i to "obyc." GDI, minulej patek jsem jel Buchlovsky kopce, kdo zna vi jaka je to tam dobra klickovacka lesem a mazal jsem to 120 / hod a uplne si to uzival (pritelkyne teda nasrane koukala, jestli si z ni delam prdel jak litala v sedadle ze strany na stranu - je holt drobunka a ani to solidni bocni vedeni Ceeda ji vubec nepodrzi :D), docela se bojim, abych pri me nature to GT nekde neobratil pripadne se nekde nerozsekal na havrany :oops: :D
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod seltino » 03.05.2016 14:32

No vidíš a máme rozhodnuto, droboučká přítelkyně potřebuje pořádné boční vedení a proto si zaslouží obejmutí od pořádné sedačky Recaro, které GTčko čirou náhodou má :twisted:
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 03.05.2016 15:10

a nebo ji vykrmime (uz se mi pomalu zadaruje :D :D) a usetrim desitky tisic :D spatny na tom je to, ze kdyby to byla (nic proti SUVckarum) treba Sportage podporuje me hned, ale ji se od zacatku co mam Ceed nelibi a kdyz jsem ji ukazal GT, tak mi rekla, ze to je humus a jeste to dela zbytecne randal z vyfuku, to bych chtel videt kdybych mel nejakej 6ti val co by pak rikala :D
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed