Sportage 1.6GDi 99kw vs 97kW

Sportage 1.6GDi 99kw vs 97kW

Příspěvekod anb8 » 27.06.2016 17:02

Ahoj,
rozhoduji se o koupi Sportage Exclusive 1.6GDi.
Dříve jsem měl cee'd SW 1.6GDi, takže stejný motor.

U cee'da mi jeho výkon jakž takž dostačoval, resp. mi zcela vyhovoval. Rád bych měl něco co táhne od nižších otáček, ale na mé krátké trasy se diesel nehodí.
Na GT-line nemám, takže T-GDi je mimo dosah a zbývá jen GDi.
Mám ale trochu obavy, že vzhledem k tomu, že Sportage je větší a těžší než cee'd a výkon motoru poklesl o další 2kW, toto auto už s ním může být dost líné. Nová Sportage je také o cca. 75kg těžší než minulá verze. Trochu uvažuji o Seatu Ateca, kde za přípatek cca. 85 tisíc můžu mít velmi podobné auto s motorem 1.4TSI 110kW, který má zrychlení 0-100 za 8,5s místo 11,5s, tudíž táhne nesrovnatelně lépe.
Problém je, že Ateca se mi nelíbí. Nudný koncernový design, zatímco Sportage je kočka.

Je tady nějaký majitel, který by měl podobné zkušenosti jako já se starším GDi 99kW buď v cee'du, nebo ve Sportagi III a mohl by mi říct, jestli to auto ještě pořád jezdí aspoň trochu živě?
Nejsem žádný závodník, ale taky nechci SUV, které prostě jeho motor neutáhne.
U žádného dealera toto auto s motorem 1.6GDi k vyzkoušení nemají.

Dík.
anb8 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Sportage 1.6GDi 99kw vs 97kW

Příspěvekod Amalfi » 27.06.2016 19:51

Ahoj, motor se kvuli auronormam lisi jen trosku. Jinak ja mam zkusenosti s 1.6GDI jak v Ceedu tak Carensu. Pro tebe je asi vhodnejsi info ke Carensu protoze ten ma mirne vyssi provozni hmotnost nez Sportage a tudiz je ji dynamikou nejbliz.
Takze prumerna spotreba - provoz nejvice mesto 7.5 litru, jinak prumer 7.2, dynamika v pohode, neni to jako v Ceedu, ale na dalnici je v pohode. Na zavodeni to rozhodne neni, ale na pohodovou jizdu je to fajn. Jen je potreba motor tocit a nebat se podradit kdyz je treba. Pro predjeti proste podradis a tocis nad 4 tisice a v pohode predjedes. Spotreba je pak takova jak jsem psal. Jen se toho nebat.
Kdyz nemaji u prodejce Sportage tak si pujc na svezeni Carense at vis co by te cekalo. A jak ohrejes motor tak si zkus cele spektrum otacek. Carense ma kazdy prodejce
Sportage 1.6 TGDI 2016
Carens 1.6 GDI Comfort plus 2014
Sorento 2.2CRDI 2023
Proceed GT 1.6 TGDI 2019
Sportage HEV 4x2 2022
Amalfi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod Omad » 27.06.2016 21:41

Ahoj, pred mesiacom som prave predal strasiu verziu Sportage s motorom 1,6 GDi. Tiez som nechcel diesel koli tomu, ze velmi casto jazdievam kratke vzdialenosti. Po piatich rokoch skusenosti a asi 60tisic km mozem povedat, ze na normalne a pohodove presuvanie z bodu A do bodu B je dostacujuci, ale ked uz prisiel par krat za rok cas vybehnut s rodinou na vylet, alebo na dovolenku, tak som zacal pocitovat chybajuce kone a vykon. Hlavne ked sme mali plny kufor, alebo ked sme boli v aute styria piati. Zrazu to prestalo tahat, ovela castejsie bolo treba radit a o predbiehani som si radsej nechal len zdat. Neviem ci to bol len moj pocit ale mne sa motor az tak nezdal zly ako prevodovka. podla mna a podla skusenosti z predchadzajuceho auta som mal pocit ze sa nejakedna o klasicku sest stupnovu prevodovku ale skor patstupnovu s vlozenou jednou rychlostou medzi 4 a 5 prevodovy stupen. Toto sa prejavovalo najma na dialnici kde bol dost velky problem zrychlit napr zo 110 na 140 ked som chcel rychlejsie predbehnut. Spotrebu som mal pri priemernej rychlosti okolo 35 km/h okolo 7,8 az 8,4 l na 100km. spotreba bola vyssia hlavne koli uplnemu mestskemu jazdniu comu zodpoveda aj priemerna rychlost. pri jazde mimo mesto ale zaroven aj mimo dialnice som vedel ist aj za 6,5 l na 100km samozrejme sam v aute a lahka noha :-) .
:kia: Sportage 2016, 1,6 T-GDi GT-Line :D
:kia: Sportage 2011, 1,6 benzin EX ---- predaná
Omad Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
33500 km @ 9.2 l/100km

Příspěvekod Panasonic00 » 01.07.2016 13:43

Mám Sportage 1.6 GDI III - najeto 5.000 km, spotřeba se ustálila kolem 7,3 litrů, na předjetí je nutnost podřadit i na 3ku, jinak velká spokojenost, jezdím klidně i rychle, město i mimo. Zatím nemám co bych vytknul, není to dravec, ale svižně jet umí, jízda pohodlná a auto krásné. Nová sportage se mi již tak nelíbí.
Kia Sportage 1.6 GDI 2015
Panasonic00 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod anb8 » 04.07.2016 20:45

Díky všem za odpovědi, i když popravdě řečeno na dotaz ohledně srovnání 99kW motoru v ceedu SW a 97kW motoru v Sportagi mi neodpověděl nikdo ;)
Teď už mám otestován svůj vlastní kus - bílá Exclusive 1.6GDi, zatím pouze cca. 200km, ale subjektivně můžu říct, že to jezdí podobně jako ceed. Nejspíš to bude trochu lenivější, ale pořád je to dostatečně výkonné na mé potřeby.
Trochu mě překvapilo určité houpání auta při průjezdech nerovností. To asi bude daň za vyšší těžiště.
Jinak je auto skvělé a pokud srovnám výbavu Exclusive v ceedu a v Sportagi, tak rozdíl je celkem značný ve prospěch Sportage. Pro mé potřeby ideální vůz a skvělá volba.
anb8 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spokie » 21.07.2016 13:31

Kedze si uz kupil tak neskoro rada ze kup Tucson :-) Ten predavaju s T-GDI aj v nizsich vybavach narozdiel od KIA. Ja mam 1.6GDI a najazdenych 94000km. Spotreba je rozna. Jazdim kombinovane kedze dochadzam do mesta a spotreba je 7.1-7.3. Da sa ale jazdit aj za 6.6 ale to uz chce velku trpezlivost. Dialnica je problem. Pri 130-140km toci uz takmer 4000otacok a spotreba leti k 10tke. Vykonovo mi to staci kedze jazdim vacsinou sam alebo s frajerkou ktora ma ani nie 50kg. :-)
Ked sme sli 4ja dospeli na team building tak na dialnici pri vacsom stupani uz vyhadzovalo tempomat a chcelo to podradit. Tak 6tka je fakt len 5tka a niekto tam dohodil 4,5tku. Nakolko nad 60tkou chce uz 5tku a nad 70tkou uz 6tku.
Sportage 1.6 GDi EX 2WD Sand Track
Sportage 1.6 T-GDi AWD GT line Blue Frame
spokie Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Sportage