Sportage IV

Re: Sportage IV

Příspěvekod Amalfi » 27.06.2016 19:37

Aho v ceiku je uvedeno ze verze DeLuxe a GT line maji svetla s funkci DBL, Dynamic Bending Light to je proste nataceni svetel do zatacek. U prodejce ktery je takto spatne informovany a nevenuje se sve praci bych si nic nekoupil. Je to zametnanec co si chodi pro vyplatu a prace je mu sumafuk, stejne tak je mu ukradeny zakaznik.
Sportage 1.6 TGDI 2016
Carens 1.6 GDI Comfort plus 2014
Sorento 2.2CRDI 2023
Proceed GT 1.6 TGDI 2019
Sportage HEV 4x2 2022
Amalfi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
0 km @ 10 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod anb8 » 27.06.2016 20:11

Diky. Myslim, ze rikal, ze u tech vyssich konfiguraci je to v xenonech automaticke...ale u nizsich konfiguraci nevedel. Ceed mel rozsvecovani bocni zarovky pri natoceni volantu, bylo to skvele. To mi bude u Sportage chybet.
anb8 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Alexx » 30.06.2016 08:28

Ja som mal na predošlom aute xenony (bez natáčania) a prisvecovanie do zákrut som vôbec nepotreboval pretože xenoxy krásne presvietia každú zákrutu a taktiež priestor do bokov cca 50m od vozovky.
Corneru, resp vysvecovaniu (vačšinou )hmlvými svetlami častokrát za bieleho dňa som nikdy na chuť neprišiel, hlavne v meste, kde okrem oslňovania oproti idúcich vodičov to nemá žiadny efekt.
Alexx Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 30.06.2016 09:59

S tím nemohu souhlasit, ale chápu že někomu to nemusí vyhovovat. Naopak u ceedu je funkce přisvěcování velice funkční, možná i z důvodu že nepřisvěcuje mlhovkou, ale světlem které k tomu bylo zkonstruováno.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod JoeJoe » 30.06.2016 11:44

Tiež sa pridám s Carensom - ten má rovnako na to určené bočno-predné svetlá a prisvietenie do zákruty je veľmi efektné a účinné. Čo mi pripomína, že to musím otestovať zvonku, keď bude riadiť niekto iný... aby som videl, ako to vlastne naživo vyzerá :)
Kia CARENS 1.7 CRDi (85kW)
JoeJoe Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2016)
80000 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod Amalfi » 30.06.2016 12:48

Podobne jako Carens to ma i muj Outlander a bylo to znatelne. Teda ma xenony co sviti tak ve 160°ale to prisvecovani slo poznat.
Ve zkusebni sportage vybavene natacecimi svetlomety mi to prislo v pohode, natoceni v prudsich zatackach, nebo pri odbocovani je znat jen kdyz se clovek soustredi na to kam by chtel videt, jinak protoze to je plynule, tak to neni tak postrehnutelne jako u pridavneho svetlometu Carense ci Outlanderu. Ono jak si clovek zvykne jednou na bixenony tak uz se nerad smiruje s necim horsim a to taky rozhodlo v mem pripade spolu s dalsimi rozdily pro rozhodnuti Sportage misto Sorenta.
Sportage 1.6 TGDI 2016
Sorento 2.2CRDI 2023
Proceed GT 1.6 TGDI 2019
Sportage HEV 4x2 2022
Amalfi Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod Alexx » 02.07.2016 08:17

Netvrdím, že to nie je poznať, že sa naviac niečo rozsvieti. Xenony pokiaĺ svietia "len" v uhle 160°, znamená to, že presvietia aj takmer pravouhlú zákrutu, čo považujem za dostatočné, naviac v zákrute sa neobjavím zrazu, ale do nej prichádzam, čím si ju aj riadne presvietim aj keby som svietil v menšom uhle. Mám skúsenosť zo serpentín, prichádzaním do ostrej zákruty mi xenóny "ukázali", čo ma čaká za zákrutou,samozrejme niekomu sa aj to môže zdať málo. ;)
Alexx Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod foxbat » 04.07.2016 13:17

No ono navíc to prisvecovani do zatáček pomoci svetla v mlhovkách funguje pouze do 50kmh a vyhozeni blinkru... aspoň na me Sportage 2014. Takze při jizde mimo město je tento systém nefunkcni.
foxbat Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2014)
21000 km @ 7.7 l/100km

Příspěvekod Alexx » 13.07.2016 20:08

Presne tak, škoda to má dokonca len do 40km/h. Skratka vysvecuje to tam, kde je najväčšie svetlo.

Teraz v sobotu, cestou do Chorvátska som konečne vyskúšal bi-xenony na Sportage, hlavne diaľkové svietia fantasticky, vidíte takmer ako cez deň a automatické stlmenie, jak by dal, ešte som len pohol rukou, aby som diaľkové stlmil, pred protiidúcim vozidlom a automatika ich už "dávno" stlmila.
Vedenie v jazdnom pruhu na diaľnici taktiež super. V noci pri 130km/h som si niekedy ani neuvedomil, že som sa priblížil k delicej čiare, no asistent hned zareagoval a vrátil ma späť do pruhu.
Som si myslel, že takéto prkotinky vôbec nebudem využívať, keďže som predpokladal, že to funguje všeljak, ale opak je pravdou.
Alexx Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod kmosekpavel » 17.07.2016 18:03

Tak jsem od soboty také novým majitelem sportage 1,7 crdi Excslusive.
chtěl bych se zeptat zda nemáte někdo problém s načítáním kontaktů přes Bluetooth, z telefonu se mě vždy načte jen pár kontaktů ( mám android).
A dále by mě zajímalo jaká žárovka je pro potkávací a dálková světla(našel jsem jen nějakou HB3), chci si koupit nějaké lepší žárovky asi Osram .
díky
kmosekpavel Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Amalfi » 18.07.2016 10:28

Kontakty mi nacita Sportage vsechny, taky mam Adroid.
Sportage 1.6 TGDI 2016
Sorento 2.2CRDI 2023
Proceed GT 1.6 TGDI 2019
Sportage HEV 4x2 2022
Amalfi Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod mickey mouse » 18.07.2016 15:16

u mé Sportage III jsem musel měnit telefon, přestože byl v seznamu kompaktibilních, tak prostě dobře s autem nechodil. Požádal jsem nějaké známé a vyzkoušel jejich telefony, přesvědčil se, že můj telefon to z nějakého důvodu nedá a měl hned důvod koupit si nový telefon :D , a je to nyní OK. Takže na to, že daný typ to má zvládat nyní již nedám.
mickey mouse Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Alexx » 28.07.2016 08:23

Chlapi, nemáte náhodou info,
1. aká značka a typ "radia" je v GT line, aký má operačný systém a ako sa do menu OS dostať?
2. ako a čím ošetrovať kožu na sedačkách?
Alexx Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakubxxx » 07.08.2016 11:40

Kia Sportage III (2011),2.0 CRDi EX tmava seda
Jakubxxx Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
54000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Alexx » 08.08.2016 23:38

Dík Jakub, super stránka

Dnes bol krásny čas, tak mi to nedalo a vyskúšal som foťák na mobile.
Naposledy upravil Alexx dne 24.03.2018 21:59, celkově upraveno 1
Alexx Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Sportage