Pokemon GO.Někdy kolem 7.7. vypustila firma Niantic do světa novou hru a spustila celosvětové šílenství.
Od minulého pátku 13.7. je hra oficiálně dostupná v ČR a SR.
Hry sice nehraju, ale masové šílenství mě donutilo novinku alespoň vyzkoušet.
Je to opravdu něco nového, hra nutí hráče chodit venku

a sbírat Pokémony.
Je to velmi návykové a kdo začne hrát, už ho hra nepustí.
Hra samozřejmě obsahuje nákupy v aplikaci, zpočátku si vystačíte obcházením pokéstopů, ale ve vyšších levelech už to bez peněz opravdu nejde.
Mají to opravdu skvěle vymyšlené.
Máte 2 možnosti: vydělat si v soubojích v Gymech nebo sáhnout do peněženky.
Postup do vyšších levelů je stále obtížnější, stále se zvyšuje počet potřebných XP, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, momentálně jsem ve 20 levelu a na postup do 21 potřebuji 50.000 XP.
Zde je asi nejlepší návod na hraní:
https://www.svetandroida.cz/kompletni-navod-pokemon-go-201607Co jsem tam nenašel:
Každý Pokémon má 2 nebo 3 vývojová stadia. Výjimkou je Eevee, který má 4 a vývoj není postupný, ale náhodný.
Jak zvyšovat úroveň Pokémona:

Po zobrazení Pokémona jsou u nižších stadií dostupná 2 tlačítka:
POWER UP a
EVOLVE.Důležítý údaj je množství
CANDY STARDUST.Pokud máte potřebné množství STARDUST a CANDY, můžete zvyšovat úroveň tlačítkem POWER UP.
Tento způsob nedoporučuji, lepší je sbírat CANDY a potom použít tlačítko EVOLVE a získáte vyšší formu Pokémona.
POWER UP je lepší používat až u nejvyššího stádia Pokémona, ostatně už tam není tlačítko EVOLVE.
Takže jak je na obrázcích, mohl bych použít POWER UP jak u Weedle, tak u Kakuna, nebo použít EVOLVE u Weedle a získat ještě jednou Kakuna, ale čekám na 2 Weedle CANDY
a až budu mít 50 CANDY, potom použiji EVOLVE u Kakuna a budu mít Beedrill.
Pokud bude mít vyšší CP (Combat Power) než dosavadní Beedrill nechám si ho a starý pošlu zpět profesorovi tlačítkem
TRANSFER, které je úplně dole.
Jako odměnu obdržím 1x CANDY.
Je velmi důležité posílat stejné Pokémony profesorovi a získávat CANDY.
Jak ovlivnit vývoj Eevee:
Pokud nasbíráte potřebný počet Eevee CANDY a chcete použít tlačítko EVOLVE, nevíte, který ze 3 možných Pokémonů se vyvine.
Otevřete kartu Eevee, klikněte na symbol tužky a přejmenujete na:
Sparky - Jolteon
Rainer - Vaporeon
Pyro - Flareon
Před použitím EVOLVE hru zavřete, (úplně=nesmí běžet na pozadí), znovu spusťte a použijte EVOLVE.
Několikrát vyzkoušeno, spolehlivě funguje.
Na závěr pár screenshotů:

GP:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticlabs.pokemongo&hl=csEDIT:
Právě jsem postoupil do 21 levelu a s touto vypečenou hrou jsem skončil.
Level 19 - 25.000 XP
Level 20 - 50.000 XP
Level 21 - 75.000 XP