To budeš muset zvážit především sám, zda ti ta výbava stojí za příplatek.. Každý má jiné potřeby a preference i finanční možnosti... Když ti tu napíšu, že já třeba měl automatickou klimu jako jeden z požadavků, ze kterých bych slevoval jen nerad (a ta v Ceedu je super), tak plno jiných lidí je jistě s manuální spokojeno a automatickou považuje za zbytečnost... Ale pokusím se spíš o nezaujatý pohled a postřehy:
AL disky můžeš dokoupit a i kdybys nevyužil ocelové na zimu, tak ty prodat. To bych asi neřešil...
Zatmavení zadních skel si necháš snadno a celkem levně dodělat. Navíc, pokud se nic nezměnilo faceliftem, to nevím, tak si tu lidi stěžovali, že to zatmavení z výroby je malé a stejně si tam pak dávali zatmavovací fólii...
Zadní parkovací senzory a kameŗa. To se mi na autě líbí a považuji to za velmi praktickou věc. Měl jsem teď týden SW bez a chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl... Ale pravda je, že nakonec stejně jako dřív jsem dokázal couvat i bez toho

Subjektivně mi přišlo, že z SW je dozadu vidět líp než z mého krátkého Ceeda. Asi má větší zadní okno, nebo to bylo jen většími postranními okénky

Teď nevím... Každopádně až budeš s autem jezdit tak couvání s kamerou i bez otestuj a posuď si sám, zda to potřebuješ nebo ne... S dodělávkami senzorů a kamer nemám zkušenost, ale můžeš prohledat toto fórum, určitě se to tu probíralo (co si tak pamatuju, tak třeba že dodělávané senzory od

servisů nebyly v barvě vozu a pod.)
Dvojité dno zavazadelníku je obecně spíš nevýhoda, pokud tedy nepotřebuješ podlahu kufru bez schodu při sklopení sedaček. Prostě to zmenšuje kufr a ty přihrádky jsou tak mělké a malé, že v praxi jsou celkem k ničemu.
Regulovatelnou bederní opěrku nemám. V Octavii jsem jí oceňoval a trochu mi vadilo, že jí mít nebudu, ale tvarování sedaček je u Ceeda pro mne tak vyhovující, že mi vůbec nechybí.
Vyhřívané sedačky jsou věc názoru. Já je nemám a nechybí mi. Navíc Ceed s GDI motorem narozdíl od dieselu, velmi rychle začne topit. Vyhřívaný volant bych uvítal, ale žít se bez něj taky dá
K vnějším zrcátkům bych upozornil, že nejde jen design nebo blikačky, ale že ty lepší mají asi i automacké sklápění při zamčení auta. Funkce, kterou oceňuji a využívám.
K rádiu nemám žádné informace, ale spíš než barevný displej by mě zajímal a pořádně bych si zkusil rozdíl ve funkčnosti a ovládání, protože na základní rádio tu občas padají stížnosti, např. že si to nepamatuje, co naposledy hrálo a když je tam zasunuto USB, přepíná to po zapnutí na něj. Jestli je to stejné nebo jak se obě verze liší, nevím. Klimu víc komentovat nebudu a ke zbytku věcí nemám, co říct...