Kia ceed 1.6 GDi skúsenosti a odporúčania

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Kia ceed 1.6 GDi skúsenosti a odporúčania

Příspěvekod zulyk » 01.09.2016 13:26

H/K drzi 6-rocny cyklus, takze ano, uz sa chysta novy model ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod miky265 » 05.09.2016 20:23

Tak dneska som mal 5 min času keď som šiel náhodou okolo kia predajne tak som sa len tak zastavil pozrieť aké to je rozmerovo a pod. Čo ma prekvapilo bola ochota personálu v predajni.

Bol som v predajni nový topcar žilina kde som prišiel prakticky s roboty takže nie moc úhľadne oblečený, pred predajnou stála slečna s jedným pánom (akási sekretárka a predavač). Keď som už prichádzal do predajne poponáhľali sa dnu a utekali rovno za stôl akože niečo robia, povedal som si OK som zvedavý či si má niekto všimne tak som šiel priamo k autu, kde len som nastúpil do auta a už vedľa stál predavač s otázkou či môže pomôcť. Vysvetlil som mu že idem len okolo a prišiel som si to auto len narýchlo obzrieť keďže je jedno s viacerých ktoré zvažujem. Trochu mi poukazoval auto a odišiel, no vzápätí za 1-2 min tu bol zas kde priniesol info letáky a pod o cene výbave rozmeroch a pod info taktiež klúče od auta pokial si chcem pozrieť palubovku pustiť radio a pod. Už keď som bol na odchode okrajovo som mu spomenul že uvidím aku dostanem od zamestnávateľa zľavu. Tu zas 1-2 min pri PC kde povedal že sa na to môže pozrieť (zľava činila 12% kde) kde povedal že môžem isť pokojne aj teraz na skúšobnú jazdu pokiaľ mám ešte pár min čas.

Takže záverom zatiaľ pozitívne prekvapený, stačilo niečo okrajovo spomenúť a už som dostal viac info než som chcem, tiež ma prekvapila ponuka na okamžitú skúšobnú jazdu. Neviem posúdiť či sa takto správajú aj iné značky keďže toto bola zatiaľ prvá predajňa pri vážnejšom zaujme o auto.
miky265 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod miky265 » 05.09.2016 21:39

inak teraz uvažujem, 1.6 GDi vo výbave silver stojí 13630€ po zľave a gold 14950€ takže rozdiel je tých 1300€. Oplatí sa to investovať
Namiesto ocel diskov sú hliníkové ( tak či tak budem dokupovať druhú sadu )
kombinovaná farba na spätné zrkadlá zo smerovkami ( v tom nevidím pre mňa žiadnu výhodu )
potom sú tam ešte veci ako vyhrievané trysky ostrekovačov, stmavené sklá, výškovo nastavitelné sedadlo spolujazdca, bedrové opierky, vyhrievané sedadlá a volant, laktová opierka na zadných sedadlách, + elektrické zadné okná, dvojité dno batožinového priestoru, ( pre mňa všetko postradatelné veci )

jediné čo ma zaujalo a je navyše je -
zadné parkovacie senzory, som z mesta a taktiež pri práci je hnusné parkovanie
dvojzónová automatická klimatizácia s funkciou automatického odhmlievania skiel) - v silver je len manuálna
rádio s farebným TFT LCD displejom, dotykovou obrazovkou a zadnou parkovacou kamerou ( to isté čo park. senzory )

ono aj ta manual klíma stačí, senzory sa dajú domontovať aj keď neviem či originál a kamera to isté. U tej kamery som pozeral ešte tie čo sa dajú domontovať no strašne skreslujú oproti tým originálnym.
miky265 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 05.09.2016 23:41

To budeš muset zvážit především sám, zda ti ta výbava stojí za příplatek.. Každý má jiné potřeby a preference i finanční možnosti... Když ti tu napíšu, že já třeba měl automatickou klimu jako jeden z požadavků, ze kterých bych slevoval jen nerad (a ta v Ceedu je super), tak plno jiných lidí je jistě s manuální spokojeno a automatickou považuje za zbytečnost... Ale pokusím se spíš o nezaujatý pohled a postřehy:

AL disky můžeš dokoupit a i kdybys nevyužil ocelové na zimu, tak ty prodat. To bych asi neřešil...

Zatmavení zadních skel si necháš snadno a celkem levně dodělat. Navíc, pokud se nic nezměnilo faceliftem, to nevím, tak si tu lidi stěžovali, že to zatmavení z výroby je malé a stejně si tam pak dávali zatmavovací fólii...

Zadní parkovací senzory a kameŗa. To se mi na autě líbí a považuji to za velmi praktickou věc. Měl jsem teď týden SW bez a chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl... Ale pravda je, že nakonec stejně jako dřív jsem dokázal couvat i bez toho :lol: Subjektivně mi přišlo, že z SW je dozadu vidět líp než z mého krátkého Ceeda. Asi má větší zadní okno, nebo to bylo jen většími postranními okénky :?: Teď nevím... Každopádně až budeš s autem jezdit tak couvání s kamerou i bez otestuj a posuď si sám, zda to potřebuješ nebo ne... S dodělávkami senzorů a kamer nemám zkušenost, ale můžeš prohledat toto fórum, určitě se to tu probíralo (co si tak pamatuju, tak třeba že dodělávané senzory od :kia: servisů nebyly v barvě vozu a pod.)

Dvojité dno zavazadelníku je obecně spíš nevýhoda, pokud tedy nepotřebuješ podlahu kufru bez schodu při sklopení sedaček. Prostě to zmenšuje kufr a ty přihrádky jsou tak mělké a malé, že v praxi jsou celkem k ničemu.

Regulovatelnou bederní opěrku nemám. V Octavii jsem jí oceňoval a trochu mi vadilo, že jí mít nebudu, ale tvarování sedaček je u Ceeda pro mne tak vyhovující, že mi vůbec nechybí.

Vyhřívané sedačky jsou věc názoru. Já je nemám a nechybí mi. Navíc Ceed s GDI motorem narozdíl od dieselu, velmi rychle začne topit. Vyhřívaný volant bych uvítal, ale žít se bez něj taky dá :)

K vnějším zrcátkům bych upozornil, že nejde jen design nebo blikačky, ale že ty lepší mají asi i automacké sklápění při zamčení auta. Funkce, kterou oceňuji a využívám.

K rádiu nemám žádné informace, ale spíš než barevný displej by mě zajímal a pořádně bych si zkusil rozdíl ve funkčnosti a ovládání, protože na základní rádio tu občas padají stížnosti, např. že si to nepamatuje, co naposledy hrálo a když je tam zasunuto USB, přepíná to po zapnutí na něj. Jestli je to stejné nebo jak se obě verze liší, nevím. Klimu víc komentovat nebudu a ke zbytku věcí nemám, co říct...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod elkan » 06.09.2016 00:02

Mám auto ve výbavě TOP, tedy prakticky všechno, a z mojí zkušenosti bych především ocenil parkovací kameru. To je prostě paráda. Dále sklápěcí el.zrcátka, kvůli parkování v garáži. Automatická klima - dobrý, ale obešel bych se bez ní, navigace není potřeba, ale zase má rádio přehledný barevný display. Vyhřívaný sedačky nevyužívám, zato vyhřívaný volant je docela příjemný. Přisvětlování do zatáček je taky dobrý, nikoli nepostradatelný. Jediný, co mi chybí je posuvná loketní opěrka, tu bych si připlatil, ale bral jsem skladovku, takže nebyla možnost.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 06.09.2016 01:09

On má možnost rádia sice s displejem, ale menším a bez navigace, přisvětlování do zatáček má v obou výbavách a posuvnou loketní opěrku vpředu naopak asi ani v jedné ;-)
Ceed má podle mě narozdíl od většiny konkurence skvělá velká přehledná zpětná zrcátka, která při správném nastavení dobře vykrývají i mrtvý úhel (takže třeba asistenty hlídání mrtvého úhlu bych tu bral za úplně zbytečné). Ale právě proto, že jsou velká, se mi líbí funkce automatického sklápění. Prostě je to víc chráněno venku při parkování... (a to zrcátko není zrovna levná záležitost)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod elkan » 06.09.2016 07:52

Sklápění zrcátek je dobrá věc, taky si jí pochvaluju. Má to ale nevýhodu, že je pevně uchycené v otevřené pozici, a tedy jakékoli škrtnutí znamená ulomení. Na mém předešlém autě při nárazu mohlo zrcátko vyskočit z pozice a sklopit se na obě strany, jak dopředu tak dozadu. To mi pomohlo třeba v momentě, kdy mi jedno auto nedalo přednost a vecpalo se pod mostík tak, že jsme brnkli zrcátky. Zrcátko se sklopilo, a stačilo ho jen narovnat. Se ceedem by bylo určitě vylomený.
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 06.09.2016 08:17

To máš pravdu, to mě nenapadlo...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Mirse » 06.09.2016 09:33

Mě se to bohužel již v podobné situaci také stalo ale ani sklápěcí zrcátko (u Xsary) nepomohlo - zrcátko se sice "jen" zaklopilo ale sklo stejně prasklo :( Ale na druhou stranu - kolikrát se toto přihodí za život ? :roll:
Já ale tu možnost sklopení při stání velice vítám, na parkovištích obzvláště marketových věc k nezaplacení !
Co se hodnocení výbav týče, každý jsme nějaký-já třeba vůbec netruchlím po vyhřívaných sedačkách či volantu ale velice vyzdvihuju zadní park. senzory a kameru, stejně tak bych se obešel bez např. dešťového senzoru a zase naopak chválím dvojitou podlahu v kufru, je tam jedna odkládací plocha mělká ale druhá dost hluboká na spoustu věcí, mám tam vše potřebné a kufr tím pádem zcela prázdný ..., absenci posuvu opěrky neregistruji, loket se mi ní pohodlně vejde, o bederní ani nevím, že taková volba existuje, dále tu padla zmínka o slabém zatmavení zadních oken- s tím souhlasím, chtělo to opravdu trochu více ...
Tady je jasné, že jsme každý opravdu jiný a je to asi dobře - kdyby po silnicích jezdila ta samá auta se stejnými motory a výbavami byla by to neskutečná nuda a my bychom tu ani neměli o čem psát :D :D :D
Jinak, já začal před sestavováním konfigurace auta výběrem motoru ( jednoznačně 1.6 Gdi SW ) , pak začal doplňovat výbavu do dostupného finančního stropu a tak jsem se dostal až do výbavy Exclusive a ještě zbylo na navigaci, metalízu, výběr barvy čalounění atd a jsem absolutně spokojený ... :drink:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mv12 » 06.09.2016 10:45

A co v těch pidi příhrádkách vozíš za poklady? :lol: Já pár drobností, co tam mám pro případ nouze, naskládal k rezervě a taky mám kufr prázný :-D Navíc předpokládám, že ta hlubší zadní bude asi i u SW bez dvojité podlahy :?: :idea: Naopak mi ta zvýšená podlaha, když jsem chvíli jezdil s SW, spíš vadila, protože mi díky tomu kufr nepřišel o moc větší, než u mé krátké verze Ceeda. Samozřejmě je delší, ale objemově to zas takový rozdíl díky zvýšené podlaze nebude.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod snike » 06.09.2016 11:56

elkan píše:Sklápění zrcátek je dobrá věc, taky si jí pochvaluju. Má to ale nevýhodu, že je pevně uchycené v otevřené pozici, a tedy jakékoli škrtnutí znamená ulomení.

Z vlastní zkušenosti ... přehlédl jsem sloup v garážích ... vím, že se v pohodě sklopí a to oběma směry :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirse » 06.09.2016 12:24

mv12 píše:A co v těch pidi příhrádkách vozíš za poklady? :lol: Já pár drobností, co tam mám pro případ nouze, naskládal k rezervě a taky mám kufr prázný :-D Navíc předpokládám, že ta hlubší zadní bude asi i u SW bez dvojité podlahy :?: :idea: Naopak mi ta zvýšená podlaha, když jsem chvíli jezdil s SW, spíš vadila, protože mi díky tomu kufr nepřišel o moc větší, než u mé krátké verze Ceeda. Samozřejmě je delší, ale objemově to zas takový rozdíl díky zvýšené podlaze nebude.

Asi máme každý jiné uspořádání, já mám po zdvihnutí podlahy velkou mělkou přihrádku cca ve středu kufru, tam vozím např. smetáček se škrabkou na sníh, Al folii na čelní sklo, malou sadu nářadí atd. ...
Hned za prahem kufru je druhá hluboká, rozměr nevím ale mám v ní nastojáka velký hasící spray, plechovku s VIF, lahev Star na odstr.nalepeného hmyzu, vysavač na 12 V atd. a to je tam ještě volné místo -
- mě to rozhodně nepřijde " zanedbatelné " ...

@snike: jestli to máš takhle odzkoušené, že se zrcátko odklopí tak to je dobrá zpráva :thu:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod elkan » 06.09.2016 12:31

Snike: A máš el. sklápěná zrcátka? Já teď zkoušel odklopené zrcátko ručně sklopit na obě strany, a nic....větší silou už to zkoušet nebudu, to už by stejně při případném nárazu bylo zničený....
Dvojitý kufr taky oceňuji, při nakládání kufru není potřeba překonávat práh, je to rovina, taky používám auto na spaní, a potřebuji rovnou podlahu, a ty přihrádky jdou docela dobře využít, jak už tu bylo popsáno.....
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod syberius » 06.09.2016 12:56

Mám též elektricky sklápěná zrcátka a směrem dozadu se určitě sklopit dají ( párkrát vyzkoušeno), ale nevím jestli jim to dělá moc dobře. Myslím, že to jde přes ten vnitřní mechanizmus a je jen otázkou štěstí, jestli se tam něco ulomí, nebo ne. Taky má teď zrcátko slabou vůli, když za něj vezmu a myslím, že ta tam před tím nebyla.
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 06.09.2016 13:34

Návod str. 4-46:
UPOZORNĚNÍ :!: Nesklápějte elektricky poháněná zrcátka ručně. Mohli byste poškodit motorek.

Nakolik je to pravda nebo není zkoušet nebudu :roll:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed