DPF - možná výměna po 61000 km?

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: DPF - možná výměna po 61000 km?

Příspěvekod Stefi » 24.06.2014 23:30

:? Jinak filtr vymontovávat nechci. Mám v plánu projít emisemi.píše bungee3 ,DPF, filtr pevných částí, nemá vliv na emise, tam se měří něco jiného :roll: aspoň zatím, mluvím z vlastní zkušenosti, u auta před :kia: , jsem vysekal filtr a metodik v značkovém servisu, můj známý provedl úpravu, že to fachčilo bez něj a v pohodě, emise jse udělal výborně, tak jak bylo uvedeno na štítku auta :twisted: (motor 2,2 HDi, upravenej od počátku skoro na 175 HP, filtr nevydržel ani 100 tisíc km :angry: a repase ještě nebyly, a pro smůlu podle VIN dvě auta vyrobené po mém už měla možnost regenerování, a to bývalo v servisu, ale to jsme zjistili až při provádění daného úkonu, když to nešlo realizovat :no: :no: , tak jsem se rozhodl pro vykuchání, ale aby vše fachčilo, tak jsem do nádrže na močovinu(aditivum)dával naftu s VIF, toto se dávkovalo vždy při tankování, čím se víc otvírala nádrž tak se víc dávkovalo, než jsem na to přišel, pak stačilo při rozsvícení kontrolky zastavit a otevřít nádrž a domnělé aditivum jsem nemusel dávat ;) auto bylo bez filtru, který spíš motoru škodí jak pomáhá,i, včetně dopadu na prostředí :|, nejeden krát v zimě na sněhu běžel motor, aby se auto prohřálo a odsněžilo běželo i půl hodiny a pod výfukem nebylo černé kolečko, flek, byl jsem z toho mile překvapen :tongue:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bungee3 » 25.06.2014 14:37

Vyměněna hadička, kontrolka nebliká. Je to díl číslo 392402A800. V rámci opravy ruční mytí zdarma. Cena 1267 Kč a teď už jen koupit nějaký plašič kun a hurá na dovolenou :drink:
bungee3 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
98000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 25.06.2014 15:32

Takze filter fachcii v pohode dalej,to je fajn sprava.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod spd001 » 25.06.2014 19:08

Stefi píše:DPF, filtr pevných částí, nemá vliv na emise, tam se měří něco jiného

DPF ma vpliv na dymivost cize vypustane sazde ktore sa "zatial" v :SK: nemeraju neviem ako v :CZ: ale povrava sa ze sa budu merat a potom vykuchane diesle budu mat problem vlastne sa iba zvysia bocne prijmi zamestnancov EK. EK a STK je na :SK: a :CZ: iba formalita a vobec sa nemeria a nekontroluje tak ako by sa malo a ani sa nebude kedze to je biznis.skus jazdit po nemecku alebo po rakusku bez DPF kde dymivost kontroluju priamo policajti
nieco o odstraneni
http://www.topspeed.sk/odstranenie-dpf- ... azit-/6197
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rosma » 24.10.2016 12:04

Pokiaľ človek nejazdí s CRDi po meste a na iné krátke trasy a nedovolí filtru sa poriadne vypáliť a postupne sadziam zapekať sa, vždy s tým upchávaním bude problém. To je skrátka nevhodná voľba motorizácie. Ale existuje niečo, čo tomu napomáha a zabraňuje trvalo zapečeným častiam sadzí vo filtri a postupnému znižovaniu priepustnosti filtra. A to je špeciálne nemecké aditívum, ktorá sa naleje do 2 nádrží po sebe a ktoré znižuje teplotu vypaľovania DPF - filtra o polovicu. Názov je Pro-Tec DPF Super Clean (375 ml) a stojí na Slovensku okolo 17 €. V návode odporúčajú 1x za 3 mesiace naliať do nádrže, ja to robím už 5 rokov raz do roka na jar (2 cykly po sebe) a zatiaľ (70.000 km) som nespozoroval príznaky upchatia filtru pevných častíc. Ten čistič sa údajne nebije ani s dolievanými aditívami do nafty. Výfuk mám stále úplne čistý. Je ale pravda, že beriem iba naftu so Slovnaftu (+ Benzilolu) a OMV. Tescu a iným pumpám, čo berú lacnú naftu zo zastaralých českých rafinérií sa vyhýbam. A vyhýbam sa aj drahej Shellke, lebo aj keď berie naftu zo Slovnaftu, predáva ju draho.
rosma Muž
Uživatel fóra

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí