Klimatizacia skratovanie ?

Trápí Vás něco na voze?

Klimatizacia skratovanie ?

Příspěvekod blackeagle » 24.10.2016 15:52

Ahojte,
objavil sa mi problem s klimatizaciou, po spusteni klimatizacie alebo pootoceni teploty zacne klima hucat ako keby sa nieco zadrhavalo, ako keby nieco o nieco cuchalo a preblikne mi autoradio (vypne sa a potom zapne) aj palubna doska. Nestretol sa niekto s tymto problemom ? Vdaka
:kia: Sportage HEV AWD Platinum (2023)
:kia: Cee’d 1.6 CVVT (2009)
blackeagle Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Klimatizacia skratovanie ?

Příspěvekod Beda » 24.10.2016 18:44

Nektere prvni cee'dy mely problem s ukostrenim u palubni desky, chtelo to rozebrat a ocistit kostrici mista :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod blackeagle » 25.10.2016 07:53

Beda vdaka, to by mozno mohlo byt ono. Ale dnes rano som zistil ako sa to sprava a kedy asi prejavuje. Ked je auto nastartovane na volnobeh tak problem nie je, ale zacne tu hucat a preblikne to, ked sa pohnem a stupim na plynovy pedal. Aj pocas jazdy ak som drzal plyn stlaceny, tak to bolo v pohode a ked som ho pustil a znovu stlacil, tak zacalo to robit tie divne veci :?

este ma napadlo, ze co som postrehol uz skor, ze sem - tam mi zblbo autoradio, ze na autoradiu nesli prepinat stanice. proste ako keby zamrzlo. A to vtedy ak som mal zapnutu autokameru v zasuvke, ale nerobilo to vzdy.
:kia: Sportage HEV AWD Platinum (2023)
:kia: Cee’d 1.6 CVVT (2009)
blackeagle Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aifell » 13.02.2017 13:23

Mám uplně stejný problém. Když pootáčím regulací teploty tak v některých teplotách např od 21 stupnu po 23 stupnu to vždy po přidání teploty směrem nahoru zavrčí (zabzučí) či jakoby zaskratuje někdě za kastltíkem u spolujezdce. Pokud dám (nastavím) teplotu níže např na 18 stupnu tak je chvíli klid, ale až se teplota srovná (auto se zchladí) tak to začne znovu a to i zase od teploty na 18 stupních a zase jen do 21 stupnu (vždy to je slyšet jen v rozmezí 3 stupnů teploty) několikrát to slyším i během jízdy aniž bych reguloval tepltotu. Slýším to zabzučení od kastlíku spolujezdce. Dále jsem si během této závady všiml, že mě začalo blbnout autorádio a to přehrávání přes USB, rádio vždy zamrzne při přehrávání USB flashky, ale to může být shoda náhod. Daleko více mě trápí to bzučení ventilace.

Mám logicky strach aby něco nevyhořelo, protože při regulaci teploty to opravdu vypadá jako na nějaké jiskření či skratování něčeho za kastlíkem spolujezdce. Mám ceed rok výroby 2008 a automatickou klimu.
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod only_one » 13.02.2017 13:44

to může být nějaká problematická poloha vyběhaných klapek. To chce rozebrat, najít jako první zdroj vrčení pak elektrikářky konektory, kabely, kostry, vyndat ten díly a prostudovat v čem je problém. A nečekal bych moc dlouho, pokud to sebou bere pul instalace v autě, nebude to nic zdravého
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady