Skubani

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Skubani

Příspěvekod TatkaSmoula » 28.11.2016 08:38

6 den bez auta:
T0x!n e, mezi nami, ja uz taky verim vsemu. Uplne vsemu. Po zkusenosti s Pikacem, ktery uz 8 let zere jen benzin a obcas potrebuje nejakou udrzbu a lita jak dabel, kdyz mu shnily brzdovy stity a ty jsou udajne normalne nevymenitelny a chteli mi ho na STK na tohle vyhodit, verim absolutne vsemu. Aby na kus plechu vyrazli auto z provozu a na cestach potkavam shnily krapy na tabak co maji novou STK, uz je mozny vsechno. Za uhnilej plech k nicemu vyhodi, krap co drzi pohromade jen diky kobercove lepici pasce muze normalne jezdit. Ale zase treba ma stity OK.
Ocekavam rozhodnuti co nejdriv jestli nasli, ci nenasli misto kde je sbernice poskozena. Zase nalezt poskozeny kabel neni az tak slozite, uz jsem taky prostavoval kamaradovi hlavni kabelovy strom na Ziguliku kdyz si vyrizl shnily prah a pak zjistil, ze tudy vede kabelovy svazek. A vsechny draty byly sedivy, slusny masakr, ale za tyden bylo vse OK. Jsem zvedavy kdy to bude a jak se servis k tomu postavi v pripade, ze nenajdou. Maji na to jeste do 23.12. Pak to bude 30 dnu na vyrizeni reklamace. A srandovni je, ze presne na ten datum jsem loni Ceednika prebiral.
Je to blby, ale docela jsem ztratil duveru. :kia: :no:
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod TatkaSmoula » 28.11.2016 16:35

Tak dosel humor na obou stranach. CB Auto procenichalo co se dalo, vysledek je jedna velka nula. Motor nejde naprazdno vic jak 5tisic, pri zatezi skube. Uz nevi kudy kam. Tedy predavaji zalezitost vyse, akorat to teda asi bude trvat take dele. Mate nekdo nejake zkusenosti s oficialnim dovozcem a jak rychle dokazou postupovat? A jak to resi??? To prijede nejaky technik od dovozce, ci se auto hodi na podval a odtahne do nejakeho autorizovanejsiho servisu nez je ten autorizovany? Ci se jen musi pockat az nekdo nahore kyvne na vymenu dilu metodou pokus-omyl. Nerad bych cekal cely prosinec. Odpoved z infolinky :kia: byla ve smyslu "trhni si nohou, nas to nezajima, uz sis to koupil tak dej pokoj". Nejak mi to prestava jit pod nos a ponekud je ma duvera v :kia: na bode mrazu. :no: :no: :no: :no: :kia: :no: Mozna by bylo lepsi kdyby to do triceti dnu neopravili. Ceedy se prodavaji jak housky na krame a tak zacina pristup taky vypadat podle toho.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod mv12 » 28.11.2016 18:12

Chápu tvoje rozčarování, ale závada se může stát v podstatě na každém autě a prostě jsi měl jen smůlu. Musím to zaklepat a jsem rád, že mě nic takového nepotkalo a doufám, že ani nepotká. A je nás určitě většina, co jen jezdí a nic takového, obzvlášť s čím mají problém i v servise, naštěstí řešit nemusí. Volat na infolinku mi přijde trochu mimo, co jsi asi mohl čekat, že ti tam řeknou? Neznám infolinku, kde by věděli o moc víc, než adresu a telefon na jejich firmu :lol: :lol: Tam jsou rádi, když dokáží odpovědět nějaký obecný dotaz typu, kde je nejbližší servis. I nejjednodušší technický dotaz předávají dál do firmy a čekáš, až ti někdo odpoví ;) A ty na ně vyrukuješ s tímhle :lol: :lol:

Podle mě to budou řešit nějak individuálně a postupovat podle toho, co bude třeba, takže i kdyby ti tady někdo podobně postižený řekl, jak to probíhalo u něj, tak u tebe to bude klidně jinak ;) Myslím, že se bude postupovat dle instrukcí z KIA centrály v Čestlicích...

Hlídej si hlavně ať máš všechny papíry a můžeš kdykoli doložit, co se dělo a jak věc probíhala. Kdyby došlo na odstupování od kupní smlouvy, bude to třeba. Nevěřím tomu, že by si nechali auto jen tak snadno vrátit. Takže do 30 dnů ti ho podle mě vrátí tak jako tak a musel bys to řešit na opakovanou stejnou závadu apod. Takže nejen datumy, ale i přesný popis závady atd. si pohlídej.

Ale spíš ti přeju, ať to brzy opraví, je to v cajku a můžeš jezdit. :thu:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod elkan » 28.11.2016 23:06

Kupoval jsem o tři měsíce dříve ceeda ve stejné barvě u stejného prodejce, ale model 2015. Přebíral jsem ho ve stejné místnosti se stejnou mašlí jako máš v profilu....s přístupem autosalonu jsem byl spokojen, tak sem zvědav na Tvé zkušenosti. Jako servisák velkých tiskáren musím říct, že je někdy fakt těžký najít závadu, a není jiné cesty, než měnit postupně jednotlivý díly. Takže asi něco podobnýho bude následovat. Dobrý je, že je to v záruce, tamže by to neměl být problém. Dokonce si myslím, že bys mohl mít nárok na náhradní vozidlo?
Závada se může projevit na každým výrobku....
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 29.11.2016 09:00

elkan píše:Kupoval jsem o tři měsíce dříve ceeda ve stejné barvě u stejného prodejce, ale model 2015. Přebíral jsem ho ve stejné místnosti se stejnou mašlí jako máš v profilu....s přístupem autosalonu jsem byl spokojen, tak sem zvědav na Tvé zkušenosti. Jako servisák velkých tiskáren musím říct, že je někdy fakt těžký najít závadu, a není jiné cesty, než měnit postupně jednotlivý díly. Takže asi něco podobnýho bude následovat. Dobrý je, že je to v záruce, tamže by to neměl být problém. Dokonce si myslím, že bys mohl mít nárok na náhradní vozidlo?
Závada se může projevit na každým výrobku....

Hmmm, mels kliku, at se ti vse zle a spatne vyhyba
Narok na nahradni auto mam, porad mi ho cpou. Ale ted budu jezdit pomerne dalky, denne bych mel odpoledne jet s plnym autem do Rakouska 200kilaku, tam cekat asi 4 hodiny a 200 kilaku domu (cely prosinec se hraje) a zname zakon schvalnosti. Nekde ti to nejaky dobrak obehne hrebikem, pripadne nejaka blbina a co potom. U vlastniho to nasere, u ciziho je to horsi. V Ceedniku ty 4 hodiny prezijes i v zime, v Pikacu je to utrpeni.
Jinak kvuliva zkusenosti s :kia: Picanto (8 let naprosta pohoda, jen benzin a bezne servisni prohlidky) a s CB Auto jsem sel do Ceednika. Radost, pohoda, bum. A ja jako dneska uz softwerar, jsem drobinek puntickar a musi to makat jinak nedam pokoj, z toho mam ponekud, slusne receno, "zkazenou" naladu. Mam ho na duchod .... temer presne se mi konec zaruky kreje s odchodem do duchodu .... a tak kdo to zna, pochopi.
Ted je necham na pokoji, uvidim co z nich vypadne.
Toz vsem, antenou nahoru, koleckama dolu, gumovy patniky a slepy policajty
Naposledy upravil TatkaSmoula dne 29.11.2016 13:58, celkově upraveno 1
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod Mirse » 29.11.2016 13:43

Já mám s novým Ceedem odjetý takřka na den rok a zatím bez jakékoli závadičky (okamžitě zaklepávám) takže ti držím palce ať se z toho nakonec vyvrbí jen nějaká blbost (ty se mimochodem nejhůře hledají) a ty zase brzy brázdíš silnice s úsměvem na rtech ... :yes: :thu:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 29.11.2016 13:56

Mirse píše:Já mám s novým Ceedem odjetý takřka na den rok a zatím bez jakékoli závadičky (okamžitě zaklepávám) takže ti držím palce ať se z toho nakonec vyvrbí jen nějaká blbost (ty se mimochodem nejhůře hledají) a ty zase brzy brázdíš silnice s úsměvem na rtech ... :yes: :thu:

Klepej, klepej, klepej

ja vzdycky rikal, ze pokud to prezije rok, vydrzi dva. Kdyz vydrzi dva, pojede dalsi 4. A po 6ti letech to uz drzi setrvacnosti, tak se nema cenu strachovat. A vzdycky to vyslo, u vsech aut co jsem kdy mel. Opel vydrzel nejvic, rozpadnul se po 18 letech a 270 tisicich. Akorat, pokud mas v podpisu aktualni stav, ja mel na Ceednikovi natocino vic - 22000.
Tak se drz a jezdi si k radosti a prospechu
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 08.12.2016 08:38

Zdravim vsechny :kia:
tak Ceednik je opet v mych rukou. Sice mi ho predavali s tresouci rukou, nebot se nepodarilo zavadu jednoznacne objasnit a zjistit pravou pricinu. Na diagnostice jim to psalo "C1613 CAN signal error ECM". Ale od doby prvniho vzniku se nepovedlo znovu vyvolat. Prosli celou kabelaz hlavne kvuli chlupatcum (ano, byly tlapky na motoru), ale nikde nic neni ozuzlano a ani nahryznuto. Vycistili konektor u hlavni ridici jednotky a u jednotky ABS (tam se dle vyjadreni vyrobce casto objevi koroze a muze vyvolat chybu sbernice). Nikde nic a tak se priklaneji k variante, ze to mohl zpusobit prunik vody do nektereho z techto konektoru. Klidne tam mohlo byt blbe nasazene tesneni a na to se nedalo prijit (teda fakt pri vzniku zavady prselo a bylo celkem hodne vlhko). Je fakt, ze pred tim jsem tyden nejel a auto stalo celkem blbe cumakem mirne nahoru a sklonene k prave strane, takze by mohla voda z predni haubny a skla stect do zlabku a z nej pretect v rohu primo za baterku prave na konektor hlavni ridici jednotky (uz stoji na rovine). No uvidim, ted to lita jak dabel, byl nahran novy soft motoru.
Nalitali s tim pres 200 kilaku, podle spotreby tomu davali slusne pod ocas a vyhaneli pavouky z vyfuku .... a nic. Vse OK. Pokud to bylo vlhkosti, tak se nejspis precistenim konektoru a opetny nasazenim povedlo zatesnit, pokud to byl zkrat nekde jinde, tak se mozna povedlo projitim a manipulaci s kabelazi ten zkrat odstranit ....... cert vi co se tomu nelibilo.
At vam :kia: jezdi bez zavad a k radosti
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod cdkia » 12.12.2016 12:07

V povom rade som rad, ze sa podarilo odstranit problem a mozes znova lietat :)

Mam vsak otazku ohladne " byl nahran novy soft motoru." urcite vies, ze ti nhrali novy software? Bol som pred mesiacom cca v autorizovanom :kia: servise s hlucnostou motoru a cukaniu trhaniu a chcel som aby mi nahrali aj novy iny software. Niesom si isty aku mas motorizaciu ale bolo mi jasne povedane, ze pre 1.4 kappa nieje ziadny iny novy software. Neviem teraz ci mi ten technik klamal a nechcelo sa im stym srat alebo mal pravdu.
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 12.12.2016 14:47

Zdravim
co je tam za verzi nevim, ale technik mi rikal, ze "na zavadu nemohou prijit ani po prehrani software motoru na posledni verzi". Nic vic, nic min. Je pravda, ze pozoruju ponekud jiny prubeh akcelerace pri seslapnuti plynu ... je citlivejsi.
Nevim, delali s tim psi kusy.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod cdkia » 13.12.2016 10:42

Vdaka za odpoved. Ok, budem teda trvat na tom nech mi nahraju tiez najvnosi resp. nech ukazu, ze nemaju novsi..
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 18.12.2016 15:20

Zdravim vsechny :kia:
Ta story pokracuje. Vcera vecer jsem letel odvezt manzelku s dcerou z Rakouska a uz cestou tam mi po ujeti asi 30 km zacalo auto mirne skubat, ale otackomer sel dal, kontrolky taky nic. Jelikoz nebylo uz cesty zpet (znamenalo by to minimalne 2 hodiny zdrzeni a v 10ti po dnulou zadna sranda), pokracoval jsem. Najednou se vse opravilo samo a ja absolvoval onech asi 180km bez nejmensi zavady. O to horsi to bylo dnes, kdy jsem vyrazil do Tabora. Asi po cca 40 km auto zacalo skubat nevidanym zpusobem, otackomer sel na nulu, svitila kontrolka ASR. Po zastaveni a novem nastartovani se pridala jeste kontrolka motoru a bylo vymalovano. Pouze nouzovy rezim, zdechani,skubani a skubani, ani na jednicku a volnobeh to neslo, utrpeni nez jsem nalezl misto k odstaveni takove, ze by to odtahovka mohla nalozit. Nasledoval telefon s :kia: assistance, zorganizovani odtahu a hura domu.
Takze podruhe to same, doufam, ze uz bude neco na te pitome diagnostice videt kdyz svitila kontrolka motoru. A doufam, ze to bude brzy stejne i potreti a ze budu moct tenhle krap vratit. V porovnani s Picantem je to naprosto predrazeny a neuveritelny srac. Kdysi jsem delal Kie reklamu, ze delaji dobra, spolehliva auta za slusnou cenu, ale ted uz bych to nerekl. Picanto je jasne, to je z vychodu, to se v Evrope nedela, ale Ceed je ze Slovenska a je to videt (teda o Skodovkach si taky nedelam ani minimalni iluze). Tohle tusit, tak jsem sel do AAA a tam si mohl neco podobneho koupit za par supu. A aspon bych si nedelal iluze o spolehlivem a dobrem aute.
Takze cekam co z toho ted vyleze a co bude dal. Ale tomuhle autu, potazmo :kia: uz neverim ani pozdrav. Pokud se ho povede vratit, tak koupim Schade wagen a tam presne budu vedet co muzu cekat.
Zdar a at se vam neco podobneho vyhejba. Nezaslouzite si to
Tatka Smoula
:kia: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :help: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
PS: Sranda je, ze tesne pred mym zazrakem ta sama odtahovka slozila Carnival .... prvni garancka (olejova, najeto 12tis) a nejede to. Tak co si ma clovek myslet. Nejspis nic dobryho.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod Beda » 18.12.2016 16:23

Preji mnoho zdaru u jine znacky, ale protoze jiz delsi dobu delam pro automotiv vyrobce, tak vim, ze ty same problemy, te muzou potkat u jakekoliv znacky, protoze oni maji stejne dodavatele/vyrobce dilu a je to jen ciste o nahode, v kterem aute ten konkretni dil zrovna prestane fungovat.

Jo a kdyby se ti to stalo v aute z AAA, tak nemas sanci nic reklamovat, leda, ze by jsi mel dobreho pravnika. V Ackach vlastne kupujes pojizdny vrak, ktery potrebuje vse vymenit, a kdyz nekde zustanes stat, tak je to jen tvuj problem (moje vlastni zkusenost) :oops:

Takze pevne nervy a reklamuj, je-li v zaruce, tak clovek holt musi obetovat svuj cas a tlacit na reseni, hlavne ziskat vse papirove podlozene, at jim muzes auto vratit ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 18.12.2016 17:59

Diky Bedo
Ja mel uz plno aut. I z AAA.

Ja toho Ceeda kupoval kvuli spolehlivosti. Beru to ze nove auto=spolehlive auto. A navic 7 let zaruka, asistence. No a vyslo, ze nova Kia slozena ve vychodni Evrope je daleko horsi Kia slozena v zapadni Asii. Pikanto se dela dosud (nebo delalo) primo v Koreji. Jezdi vyborne, nezere, servis minimalni, takovej asijskej Trabant, vybava zadna. Ale cena tomu odpovidala, proc ne. A ted mam Ceed, stredni trida, pohodli, celkem vybavenej vsim moznym ...... ale je to krap od sveho vzniku. 18 let stara Felicie nemela zadne problemy. Zadne ... i na vrakac dojela po svych kolech a jeste mi dali 5000 za odkup. Tak co si mam myslet. Tenhle pekac by ani na vrakac nedojel, protoze nejede. Staci kdyz tady proctu fora o ruznych modelech, vsade jen problem. Od vymeny zarovek pocinaje. Pripada mi, ze doby kdy Kia byla kvalitni jsou asi tak 8 let vzadu. Asi od doby kdy zacali delat trivalcovy moturky sekacek a vsemu dali hranatej facelift aby to bylo "agresivniho vzhledu".

Holt mel sem zajit sem a cist asi bez tri dnu tomu rok zpatky. Moh sem si usetrit nervy a cas.Treba bych mel neco jinyho a nadaval bych na neco jinyho.

Jak ja jsem nastvanej, to si malokdo umi predstavit. :thd: :thd: :thd: :thd: :thd: :thd: :thd: :thd:
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod mv12 » 18.12.2016 19:31

Chápu že jsi teď naštvaný, kdo by nebyl... Ale myslet si, že když koupím jakoukoli jinou značku, tohle se mi stát nemůže, je stejně naivní, jako to, že jsi šel koupit Ceeda v domnění, že "nove auto=spolehlive auto" :lol: Pokud jsi tu záruku a asistenci nebral jen jako potvrzení této mylné domněnky, tak aspoň vidíš, že se záruka může hodit, stejně jako ta asistence, která zafungovala ;)

Nic ve zlým. :drink: Prostě v tvém případě jde "jen" o smůlu na nějaký vadný kus. Bohužel. Vím, že to neřeší tvůj problém a osobně ti může být jedno, jestli jsi sám nebo má stejnou vadu polovina Ceedů, ale obecně nemá tato ojedinělá závada moc velkou váhu na posouzení, jak Ceed je nebo není spolehlivý...
Nemám zájem bránit :kia: Ale nedělej si iluze, že i u té nejspolehlivější značky na světě (pokud se ti vůbec podaří zjistit, která to je...), se ti pak nemůže stát něco podobného. Šance může být nižší, ale na vadný kus můžeš narazit všude.

Já třeba Ceeda narozdíl od Tebe kupoval dost s obavami. Auto se mi líbilo a až na pár věcí, které mi nevyhovovaly, to pro mě byla asi nejlepší volba z toho, co se nabízelo. Jen značka :kia: ve mě tedy důvěru ve spolehlivosti nebudila, takže docela trvalo, než jsem si pohledal různé informace a "získal odvahu" to koupit. Bez prodloužené záruky a asistence, bych si určitě Ceeda nekoupil. Nicméně zrovna VW bych dnes za spolehlivější značku než :kia: nepovažoval. Nic proti nim nemám (ostatně Golf byl poslední auto v mém výběru se Ceedem) ale bez prodloužené záruky bych si auto u nich taky nekoupil. Spíš mají spolu se Škodovkou můj obdiv, jak si v :CZ: :SK: dokáží budovat pověst super kvalitní a "něco víc" značky, byť je to ve skutečnosti obyčejný spotřebák, který se kvalitou neliší od lepšího průměru. Znám třeba člověka, co už na Golfu měnil kde co za nemalé peníze vč. turba v motoru, ale VW je prostě nejkvalitnější a nejspolehlivější auto na světě :lol: To samé Škodovka.

Jestli se ti podaří Ceeda vrátit, tak přeji, ať opět nenatrefíš na špatný kus a příští auto spolehlivě slouží. :thu:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí